Δέκα συμβουλές για την κρεβατοκάμαρα σας!

Η κρεβατοκάμαρα είναι ο χώρος όπου περνάμε το 1/3 του χρόνου μας. Γι' αυτό πρέπει να φροντίσουμε να εξασφαλίσουμε τις αναγκαίες προϋποθέσεις στο υπνοδωμάτιό μας, για να μπορούμε να απολαμβάνουμε τον ύπνο μας και να ξεκουραζόμαστε πραγματικά. 


Η σωστή κρεβατοκάμαρα θα πρέπει να δημιουργεί μια αίσθηση χαλάρωσης, ρομαντισμού και θαλπωρής! Διαβάστε παρακάτω δέκα βασικά σημεία τα οποία πρέπει να προσέξουμε:


1. Μην χρησιμοποιείτε σκοτεινά χρώματα και αυτά που προκαλούν ένταση, όπως το σκούρο μπλε, το έντονο κόκκινο και πορτοκάλι. Αντί για αυτά, μπορούμε να επιλέξουμε πιο απαλούς τόνους του πράσινου, του  ροδακινί, του κοραλλί, και των κλασσικών χρωμάτων όπως το γαλάζιο και η το μπεζ. Φυσικά και επιτρέπεται να τονίσουμε κάποιες μικρές επιφάνειες ή κάποια σημεία με κάποιο έντονο χρώμα για να υποστηρίξουμε την διακόσμηση που επιλέξαμε αλλά πάντα να κρατάμε το μεγαλύτερο τμήμα της κρεβατοκάμαρας σε μαλακούς ουδέτερους τόνους και σε pale αποχρώσεις. Έτσι θα ενισχύεται ένα ήρεμο και ξεκούραστο περιβάλλον.

2. Η τηλεόραση, ο ηλεκτρονικός υπολογιστής και τα όργανα γυμναστικής δεν έχουν καμία θέση στην κρεβατοκάμαρα. Η αρμονία του δωματίου καταστρέφεται όταν υπάρχουν αυτά τα αντικείμενα, σύμφωνα με τους κανόνες του feng shui! Διώχνουμε οτιδήποτε θα μπορούσε να μας δημιουργήσει ή να μας παρακινήσει σε ένταση. Αν όμως πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει τηλεόραση ή υπολογιστής στην κρεβατοκάμαρα, φροντίστε να εντοιχίσετε τη συσκευή σε ένα έπιπλο με πόρτες που κλείνουν σαν ντουλάπι.

3. Αφήνουμε τα απολύτως απαραίτητα έπιπλα όπως κομοδίνα και μια τουαλέτα με καθρέπτη. Προσέχουμε ώστε το κρεβάτι να κυριαρχεί στο χώρο. Σκοπός είναι να ηρεμήσουμε και να καθαρίσουμε το μυαλό μας πριν κοιμηθούμε, και έτσι δημιουργούμε τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

4. Το τέλειο κρεβάτι!  Αυτό είναι κάτι, που δύσκολα μπορεί να μας βοηθήσει κάποιος για το ποιος τύπος κρεβατιού είναι ο καλύτερος, δεδομένου ότι είναι πραγματικά μια προσωπική επιλογή, που έχει να κάνει τόσο με την αισθητική όσο και την άνεση.
Μια πολύ καλή πρόταση από την PETITE MAISON είναι μια καινούργια συλλογή από κρεβατοκάμαρες σε πολύ καλές τιμές για να δημιουργήσετε το χώρο που φαντάζεστε!


Μέσα από την μεγάλη γκάμα προϊόντων της PetiteMaison.gr με τα κρεβάτια και τις κατηγορίες για την διακόσμηση και τον εξοπλισμό της κρεβατοκάμαρας, θα βρείτε σίγουρα αυτό που ψάχνεται, για να κάνετε το χώρο σας λειτουργικό και άνετο!





5. Ανοίγετε συχνά τα παράθυρα για να ανανεώνεται η ατμόσφαιρα του δωματίου και να μπαίνει φρέσκος αέρας. Κατά τη διάρκεια της ημέρας ή του καλοκαιριού που τα παράθυρα είναι ανοικτά, χρησιμοποιούμε έναν ανεμιστήρα ή ένα κλιματιστικό για να κρατήσουμε τη θερμοκρασία σε σταθερό και άνετο επίπεδο. Το χειμώνα, χρησιμοποιούμε ένα καλό, ελαφρύ και ζεστό πάπλωμα και περιορίζουμε τη θέρμανση στο ελάχιστο, γιατί αυτό μπορεί να ξεράνει την ατμόσφαιρα και να ξυπνήσουμε κουρασμένοι ή ακόμη και διψασμένοι. Επίσης έχετε υπ’ όψιν σας ότι το feng shui δε συνιστά να έχετε φυτά στην κρεβατοκάμαρα, εκτός αν το δωμάτιο είναι αρκετά μεγάλο και τα φυτά βρίσκονται μακριά από το κρεβάτι.




6. Για να κοιμηθούμε και να ξεκουραστούμε πραγματικά, επιδιώκουμε να υπάρχει απόλυτο σκοτάδι. Σχετικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι, ο εγκέφαλός μας δεν αδρανεί όσο θα έπρεπε, όταν στο χώρο υπάρχει έστω και λίγο φως. Φροντίζουμε λοιπόν να εξασφαλίσουμε στο χώρο, απόλυτο σκοτάδι. Κρατήστε τον έντονο φωτισμό όταν θέλετε να ντυθείτε ή να μακιγιαριστείτε, και υιοθετήστε χαμηλό φωτισμό για να χαλαρώσετε και δημιουργήστε αισθησιακή ατμόσφαιρα.

7. Χρησιμοποιούμε 100% βαμβάκι τόσο για τα σεντόνια μας όσο και για τα εσώρουχα και τις πυτζάμες μας. Το βαμβάκι έχει την ιδιότητα να απορροφά την υγρασία καλύτερα από τα συνθετικά και επιτρέπει στο σώμα σας να αναπνέει, να μένει δροσερό και να αισθάνεται φρέσκο ενώ κοιμόμαστε. Μεγάλη συλλογή από Λευκά είδη, μπορείτε να βρείτε και στην PetiteMaison.gr!



8. Η καλύτερη επιλογή για την ποιότητα του παπλώματος είναι αυτά που έχουν πούπουλα χήνας. Είναι ελαφρύ, πολύ ζεστό και δεν χαλάει εύκολα. Απορροφά την υγρασία, η οποία εξατμίζεται έπειτα στον αέρα και μας κρατά ζεστούς, χωρίς όμως να ιδρώνουμε. Το μαλλί είναι ένα άλλο ποιοτικό προϊόν για τα σκεπάσματά μας. Έχει παρόμοια χαρακτηριστικά γνωρίσματα, αλλά σαν υλικό είναι βαρύτερο.

9. Το πιο βασικό όμως είναι το στρώμα που θα πρέπει να είναι καλής ποιότητας. Πρέπει να είναι αρκετά σταθερό για να υποστηρίζει το σώμα μας αλλά όχι πάρα πολύ σκληρό ώστε να πονάμε. Είναι καλό το στρώμα σας να έχει ανεξάρτητα ελατήρια, για να μην ξυπνάει ο διπλανός μας όταν μετακινούμαστε ή το αντίθετο. Οι λύσεις στρώμα – υπόστρωμα, θεωρούνται ότι είναι οι καλύτερες.

10. Ένα μαξιλάρι καλής ποιότητας θα εξασφαλίσει, σωστή υποστήριξη στον λαιμό και θα μας δώσει την δυνατότητα για έναν άνετο ύπνο. Οποιοδήποτε μαξιλάρι κι αν επιλέξουμε, πρέπει να είναι άνετο για μας. Πρέπει να το αντικαθιστούμε κάθε δύο χρόνια γιατί χάνει τη φόρμα του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί πια, να μας υποστηρίξει σωστά.

Η PetiteMaison.gr έχει να προτείνει πολύ καλά στρώματα και μαξιλάρια που θα βρείτε ΕΔΩ!

Ακολουθείστε όσα περισσότερα από τα παραπάνω μπορείτε και σίγουρα οι νύχτες σας θα γίνουν πιο άνετες και απολαυστικές!

Όνειρα Γλυκά!