HOT TIPS Μαγειρικής!


Αυτήν την εβδομάδα, διαβάστε συμβουλές που θα απογειώσουν τις συνταγές σας! Μπείτε τώρα στην κουζίνα και δοκιμάστε τα παρακάτω κόλπα!

1. Τα κεφτεδάκια μας θα γίνουν πιο αφράτα, αν στο μίγμα του κιμά ρίξουμε λίγο ξύδι και αν πριν πλάσουμε τα κεφτεδάκια, αφήσουμε τη ζύμη του κιμά να πέσει 2-3 φορές στη λεκάνη από κάποιο ύψος.

2. Αν θέλουμε οι πατάτες φούρνου να γίνουν τραγανές, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά προσθέτουμε από πάνω και λίγη φρυγανιά τριμμένη.


3. Αν φτιάχνουμε ψωμί σπιτικό, για να πετύχουμε τραγανή κόρα, αλείφουμε την επιφάνεια με ασπράδι αυγού ελαφρά χτυπημένο.

4. Αν το κρέας που βράζουμε εξακολουθεί να είναι πολύ σκληρό, ρίχνουμε ένα κουταλάκι ζάχαρη.

5. Αν συνηθίζουμε να στρώνουμε το φούρνο μας με αλουμινόχαρτο, καλό είναι να βάζουμε την γυαλιστερή πλευρά προς τα πάνω, γιατί αντανακλά καλύτερα τη θερμότητα.

6. Τα αρωματικά  χόρτα και τα μπαχαρικά, τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος για να μην αλλοιωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα τους, εκτός από τα φύλλα δάφνης και το μπαχάρι.

7. Η μακαρονάδα μας θα γίνει διαφορετική αν αντικαταστήσουμε το βούτυρο, με 1 κούπα κρέμα γάλακτος και λίγο ροκφόρ.

8. Όταν ψήνουμε φαγητό σε φούρνο μικροκυμάτων, αλατίζουμε το φαγητό στο τέλος του μαγειρέματος.

9. Αν θέλουμε να βράσουμε αυγά που έχουν ραγίσματα, τα αλείφουμε με μισό λεμόνι πριν τα βάλουμε στο νερό, για να μη βγει το ασπράδι από το κέλυφος κατά το βρασμό.

10. Όταν βράζουμε λάχανο για να εξουδετερώσουμε την μυρωδιά του, προσθέτουμε στην κατσαρόλα λίγο ξύδι και ένα καρύδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου