Κουρτίνες! Δώστε στυλ στο σπίτι σας!




Όλοι θέλουμε το σπίτι μας να είναι όμορφο και να εκφράζει το γούστο μας και την προσωπικότητα μας. Εκτός από τα έπιπλα και τα χρώματα που επιλέγουμε, υπάρχουν κι άλλα πολλά διακοσμητικά στοιχεία τα οποία μπορούμε να προσθέσουμε σε ένα δωμάτιο για να το κάνουμε να δείχνει πιο ενδιαφέρων. Οι κουρτίνες ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία και ευθύνονται για την συνολική εικόνα ενός δωματίου! Μπορούν να ανανεώσουν ένα χώρο και να αλλάξουν την ατμόσφαιρα ενός σπιτιού. 



Οι κουρτίνες είναι απαραίτητες σε κάθε δωμάτιο, άλλοτε για πρακτικούς λόγους (π.χ.: για να μην μπαίνει το φως του ήλιου μέσα στα δωμάτια) και άλλοτε καθαρά για διακοσμητικούς λόγους. Υπάρχουν τόσα πολλά και διαφορετικά χρώματα, σχέδια και υφάσματα στις κουρτίνες που δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος να μην βρει αυτό που ψάχνει!

Ο  χρηστικός ρόλος της κουρτίνας είναι να προφυλάσσει τον προσωπικό μας χώρο από τα αδιάκριτα βλέμματα των γειτόνων, των περαστικών, κτλ. Φυσικά και για να κρατά τη ζέστη μέσα στο σπίτι τις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα, αλλά και για να ρυθμίζει το φως που θα περνά από τα παράθυρα όταν υπάρχει έντονη ηλιοφάνεια.

Το θετικό στην αναζήτηση της κατάλληλης κουρτίνας για ένα χώρο είναι η δυνατότητα να έχουμε πάρα πολλές επιλογές! Υπάρχουν σχέδια για κάθε γούστο και στυλ διακόσμησης. Εάν δεν ξέρετε τι είδους κουρτίνες να επιλέξετε, εμπνευστείτε από τα χρώματα και τα σχέδια του δωματίου στο οποίο θα τις τοποθετήσετε καθώς έτσι θα πάρετε μια ιδέα για το ποιες αποχρώσεις θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε. Υπάρχουν διάφορα είδη κουρτινών, από χοντρό ή λεπτό ύφασμα, με κρίκους, με τιράντες, υπάρχουν οι ρολοκουρτίνες ή οι τύπου ρόμαν, απλά για να αναφέρουμε μόνο μερικές από αυτές. Η μεγάλη ποικιλία, βέβαια, ενδέχεται να σας μπερδέψει, αλλά εάν αποφασίσετε πρώτα τι είδους κουρτινόξυλο θέλετε δεν θα είναι τόσο δύσκολο, καθώς οι επιλογές σας θα περιοριστούν άμεσα σε συγκεκριμένα είδη κουρτίνας.
Υπάρχουν κάποια σημεία τα οποία καλό θα ήταν να προσέξετε όταν αγοράζετε κουρτίνες.

1. Το ακριβές μήκος και πλάτος των κουρτινών που χρειάζεστε για κάθε παράθυρο, έτσι ώστε να εναρμονίζονται πάνω στο παράθυρο αλλά και στον τοίχο! Θα πρέπει να φτάνουν απαραίτητα μέχρι το πάτωμα και να καλύπτουν πλήρως το πλάτος του κουφώματος.

2. Εάν βρείτε κάποιες κουρτίνες οι οποίες σας αρέσουν αλλά είναι λίγο μεγάλες για το παράθυρο που θέλετε, ρωτήστε εάν  θα μπορούν να τις μεταποιήσουν έτσι ώστε να ταιριάζουν σωστά στο παράθυρό σας.

3. Το ποσό που διατίθεστε να ξοδέψετε για την αγορά κουρτινών.

4. Το σχέδιο και στυλ των κουρτινών να ταιριάζει με το υπόλοιπο δωμάτιο.

Πρέπει πάντα να λαμβάνετε υπόψη σας και τον υπόλοιπο διάκοσμο ενός χώρου προτού επιλέξετε τις κουρτίνες που θα τοποθετήσετε σε αυτόν διαφορετικά ενδέχεται να αγοράσετε κάτι το οποίο τελικά δεν θα δένει αρμονικά με το υπόλοιπο ντεκόρ.

Πηγή: homedecor.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου