HOT TIPS για το Feng Shui στον κήπο και την βεράντα σας!


1.
Προτιμήστε τα φυτά που έχουν στρογγυλά φύλλα.

2. Διατηρείτε πάντα το νερό διαυγές και καθαρό σε κάθε υδάτινο σημείο που διατηρείτε. Ανεξάρτητα αν πρόκειται για πισίνα, λιμνούλα, σιντριβάνι ή ποτίστρα πουλιών, ένα υγιεινό υδάτινο σημείο είναι απαραίτητο για να δημιουργηθεί θετική ενέργεια chi στο Feng Shui κήπο σας.



3. Εάν οι κάδοι απορριμμάτων βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο, φροντίστε τα καπάκια των κάδων να είναι πάντοτε κλειστά.

4. Τοποθετώντας φώτα κήπου στη νοτιοδυτική μεριά του κήπου σας μπορεί να φέρετε σημαντική καλυτέρευση στο γάμο σας ή στις προσωπικές σας σχέσεις.

5. Φυτέψτε δέντρα και μεγάλους θάμνους στην πίσω πλευρά του κήπου σας για να σας παρέχουν απομόνωση και προστασία.

6. Είναι σημαντικό να καθαρίζετε τον κήπο και το μπαλκόνι σας από σκουπίδια, μπάζα, βρωμιές και ξερά φύλλα. Τα φυτά θα πρέπει να ελέγχονται και να απομακρύνονται τα ξερά και μαραμένα λουλούδια. Αυτό θα βοηθήσει στην απομάκρυνση του αρνητικού chi (της αρνητικής ενέργειας). Εάν υπάρχει κάτι σπασμένο, επιδιορθώστε το ή πετάξτε το. 

7. Συνδυάστε τα πέντε στοιχεία της φύσης, δηλαδή, νερό, μέταλλο, ξύλο, φωτιά και γη.

8. Μικρά προαύλια και πεζούλια μπορούν να ωφεληθούν από επιπλέον θετικό chi (θετική ενέργεια), κάτι που τα αναρριχόμενα φυτά μπορούν να φέρουν στο περιβάλλον σας.

9. Τοποθετώντας βράχους και πέτρες στον κήπο μπορείτε να προσθέσετε ενέργεια yang (λευκή) και να ισορροπήσετε έτσι την ενέργεια yin (μαύρη) που αποδίδουν τα φυτά.

10. Αποφύγετε αγκάθινους θάμνους  ή αντικείμενα με κοφτές γωνίες κοντά στα μονοπάτια του κήπου.

Διαβάστε περισσότερα για την εφαρμογή των κανόνων του Feng Shui στον κήπο σας σε προηγούμενη ανάρτηση μας ΕΔΩ!

Πηγή: buildnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου