Επιλέξτε την λύση της κουκέτας για το παιδικό δωμάτιο!


Είναι αλήθεια πως τα σύγχρονα σπίτια, ειδικά τα διαμερίσματα των πολυκατοικιών, έχουν περιορισμένους χώρους. Τα παιδικά δωμάτια είναι πολλές φορές τόσο μικρά που δύσκολα μπορούν να φιλοξενήσουν δύο παιδιά. Στην περίπτωση αυτή η κουκέτα μοιάζει, όχι άδικα, να είναι η ιδανική λύση! Στο χώρο που καταλαμβάνει ένα κρεβάτι μπορούν να χωρέσουν δύο. Τοποθετούνται το ένα πάνω από το άλλο ως σύνθεση δύο κρεβατιών, όπου το πάνω προσεγγίζεται με σκάλα.


Σήμερα, μετά από πολλά χρόνια χρήσης και αρκετές βελτιώσεις, ο κόσμος είναι ακόμη επιφυλακτικός απέναντι τους. Οι επιφυλάξεις αυτές αφορούν κύρια στον τομέα της άνεσης αλλά και της ασφάλειας. Οι γονείς έχουν την αίσθηση ότι τα παιδιά δεν θα κοιμούνται άνετα σε μια κουκέτα, αλλά και ότι το παιδί στο πάνω κρεβάτι πιθανόν να κινδυνεύει. Η αλήθεια είναι ότι τίποτα από αυτά τα δύο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Η κουκέτα είναι τόσο άνετη όσο δύο απλά κρεβάτια και ειδικά μια δεμένη καλή κατασκευή δεν τρίζει και δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα στήριξης του άνω κρεβατιού. 
Αλλά και στο θέμα της ασφάλειας, τα ειδικά προστατευτικά κάγκελα, που κάποιες φορές στο εσωτερικό καλύπτονται και με αφρώδες υλικό, αποτελούν μιας πρώτης τάξεως προστασία για να μην πέσει το παιδί από το κρεβάτι σε ένα απότομο γύρισμα ή μια απροσεξία. Σκεφτείτε άλλωστε πόσες φορές σας έχει τύχει να πέσετε από το κρεβάτι; Οι πιθανότητες λοιπόν δεν αυξάνονται τώρα που απέχει περισσότερο από το έδαφος… Παρόλα αυτά, καλό είναι να προβλέπουμε παρά να λειτουργούμε εκ’ των υστέρων, ειδικά σε αυτή την περίπτωση που το ύψος δεν είναι αμελητέο. Έτσι, πριν από τον ύπνο πρέπει να ελέγχουμε ότι το προστατευτικό είναι στη θέση του και τοποθετημένο σωστά.
Ένας ακόμη παράγοντας στο θέμα άνεση, για το παιδί που κοιμάται στο πάνω κρεβάτι, είναι το ανεβοκατέβασμα της σκάλας. Αν και στην αρχή μπορεί να το δει σαν παιχνίδι, μελλοντικά μπορεί να γίνει κουραστικό, ειδικά στο πρωινό ξύπνημα… Αυτό λοιπόν είναι ένα μικρό μείον στη χρήση της κουκέτας, αλλά δεν μπορεί να ισοσταθμίσει τα πολλά θετικά της.  

Όπως σε όλα τα έπιπλα, έτσι και στην κουκέτα, έγιναν αλλαγές με τα χρόνια που οδήγησαν στη βελτίωση της. Τώρα πια έχουμε τρεις βασικές κατηγορίες: Η πρώτη είναι η κλασική μορφή που όλοι γνωρίζουμε με δυο μονά κρεβάτια το ένα πάνω στο άλλο. Η δεύτερη είναι πάλι με δύο κρεβάτια αλλά με το κάτω σε κάθετη διάταξη σε σχέση με το πάνω (στην περίπτωση αυτή, συνήθως, στον υπολειπόμενο χώρο δίπλα από το κάτω κρεβάτι μπαίνει μια συρταριέρα ή μια ντουλάπα). Η τρίτη κατηγορία είναι μια ημι-κουκέτα, αν μπορεί να υφίσταται αυτή η λέξη. Μια σύνθεση που έχει κρεβάτι στο πάνω μέρος αλλά η θέση του κάτω κρεβατιού αξιοποιείται για γραφείο, ντουλάπα ή συρταριέρα. Είναι και αυτή μια άλλη μορφή εξοικονόμησης χώρου και τη συναντάμε συχνά σε πολύ μικρά δωμάτια όπου φιλοξενείται ένα μόνο παιδί. 
Τα υλικά για τις κουκέτες δε διαφέρουν από αυτά για τα απλά παιδικά κρεβάτια και η αισθητική τους άποψη, ειδικά την τελευταία δεκαετία, είναι ανανεωμένη και πολύ ενδιαφέρουσα. Ρίξτε μια ματιά στην συλλογή της PetiteMaison.gr με τις Κουκέτες ΕΔΩ!

Μένει λοιπόν να πάρετε και τη γνώμη των παιδιών σας πριν την τελική σας απόφαση!



Πηγή: 4myhouse.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου