7 τρόποι για να νικήσετε τον φόβο σας για Χρώμα!

Εάν το αγαπημένο σας χρώμα είναι το κόκκινο, το πράσινο ή οποιοδήποτε άλλο έντονο χρώμα και διστάζετε να το χρησιμοποιήσετε για την διακόσμηση του σπιτιού σας, διαβάστε παρακάτω μερικές συμβουλές για να καταφέρετε να το απολαύσετε και να κάνετε το σπίτι σας πιο φωτεινό!

1. Ξεκινήστε με έναν μικρό χώρο!

Εάν δεν είστε αρκετά τολμηροί για να διακοσμήσετε το σπίτι σας με έντονα χρώματα, δοκιμάστε ξεκινώντας από το μικρότερο δωμάτιο! Δεν είναι τόσο δεσμευτικό και επιπλέον θα σπαταλήσετε λιγότερο χρόνο και χρήμα. Αυτό το μικροσκοπικό, αλλά «χαρούμενο», μπάνιο στην φωτογραφία δίνει ένα αίσθημα φρεσκάδας με το φωτεινό μπλε του ωκεανού να βρίσκεται παντού!


2. Συνδυάστε έντονα θερμά χρώματα με πιο απαλά!

Πολύ ωραίο παράδειγμα αποτελεί το δωμάτιο της εικόνας στο πλάι! Επειδή το πορτοκαλί μπορεί να είναι πολύ έντονο από μόνο του, έχουν προστεθεί μπλε πινελιές! Το πορτοκαλί είναι μια νεώτερη, πιο φρέσκια εκδοχή του κόκκινου. Για αυτό και χρειαζόταν λίγο «δροσερό» και «φιλόξενο» μπλε για να υπάρξει ισορροπία!




3. Ισορροπείστε γυαλιστερές και ματ επιφάνειες!

Οι γυαλιστερές επιφάνειες κάνουν κάθε χρώμα να φαίνεται πιο έντονο! Για κάθε τέτοια λαμπερή επιφάνεια πρέπει να υπάρχει μία ματ για να αντισταθμιστεί το "αιθέριο" με το "γήινο"!



4. Δεν χρειάζεται να ταιριάζουν τα πάντα!

Για την ηλεκτρική κουζίνα στην φωτογραφία έχει επιλεγεί ένα φυστικί χρώμα. Το δύσκολο λοιπόν ήταν πιο θα είναι το χρώμα στα ντουλάπια! Βάφτηκαν έτσι σε ένα παρόμοιο πράσινο χρώμα που αναμιγνύεται με το φυστικί αλλά δεν ταιριάζει. Λεπτές διαφορές στις αποχρώσεις δημιουργούν μια πιο σύνθετη παλέτα και όπως βλέπουμε έχουν πολύ ωραίο αποτέλεσμα! 









5. Μην ξεχνάτε την λύση του ροζ!

Για να δημιουργήσετε ένα μοντέρνο σαλόνι επιλέξετε μια παλέτα από ροζ και καφέ! Αποτελεί ένα ύφος διακόσμησης αρσενικό και θηλυκό μαζί! Το σκούρο καφέ συγκρατεί το ροζ από το να φαίνεται πολύ ανάλαφρο! Αρκετά τολμηρό και ασφαλές ταυτόχρονα!



6. Διαλέξτε ένα χρώμα αλλά χρησιμοποιήστε πολλές αποχρώσεις του!

Βλέπουμε στην εικόνα ένα ειδυλλιακό μπάνιο, για το οποίο έχει επιλεγεί μια μπλε παλέτα από διάφορες αποχρώσεις του!  Διαλέξτε το αγαπημένο σας χρώμα και χρησιμοποιήστε το σε όλες του τις εκδοχές!


7. Δημιουργήστε αντιθέσεις σε μια ουδέτερη παλέτα χρωμάτων!

Για να κάνετε έναν χώρο πιο δυναμικό, δημιουργείστε αντιθέσεις σε ένα δωμάτιο που είναι διακοσμημένο με απαλά και ουδέτερα στοιχεία! Στο παράδειγμα της εικόνας, βλέπουμε μια κρεβατοκάμαρα σε μπεζ και κρεμ αποχρώσεις όπου ένα γυαλιστερό και «άκαμπτο» λευκό κρεβάτι κάνει την διαφορά! Πρέπει να παρέμβετε με στοιχεία που προσδίδουν έντονη προσωπικότητα!








Πηγή: housebeautiful.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου