Δέκα "μεγάλες" λύσεις για μικρούς χώρους!


1. Δημιουργήστε διακριτούς χώρους!
Προσπαθήστε να μην αισθανθείτε σαν να βρίσκεστε σε έναν ακαθόριστο χώρο!  Αν δημιουργήσετε διακριτές ζώνες θα σας δώσει την εντύπωση ότι είναι μεγαλύτερος! Στο παράδειγμα της εικόνας παρατηρήστε πως ένα χαλί καθορίζει την είσοδο ενώ μια βιβλιοθήκη ορίζει το χώρο του γραφείου! Οι καρέκλες με πλάτη στο γραφείο, δηλώνουν πως εκεί ξεκινάει το καθιστικό!





2. Καρέκλες χωρίς μπράτσα!
Οι πολυθρόνες και οι καρέκλες χωρίς μπράτσο είναι ιδανικές για μικρούς χώρους γιατί είναι πολύ πιο εύκολο να κάτσετε και να σηκωθείτε από αυτές! Είναι επίσης και πιο ελαφριές και μπορείτε να τις κινήσετε μέσα στο δωμάτιο, ανάλογα με το που τις χρειάζεστε κάθε φορά!



3. Μην συμβιβάζεστε!
Παρόλο που ο χώρος μπορεί να είναι στενός, μην μείνετε στο ότι πρέπει να «κερδίσετε» χώρο για τα πάντα! Σκεφτείτε τι είναι το ποιο σημαντικό για εσάς! Στην φωτογραφία, αν και το δωμάτιο είναι μικρό, το κρεβάτι βρίσκεται στο κέντρο του δωματίου και δεν έχει σπρωχτεί στον τοίχο!


4. Κρεμάστε τις κουρτίνες από την αρχή του ταβανιού!
Με αυτήν την κίνηση θα φτιάξετε κάθετες νοητές γραμμές που θα βοηθήσουν να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση του ύψους. Τοποθετήστε τις κουρτίνες ακριβώς κάτω από το γείσο και απολαύστε το αποτέλεσμα!




5. Προτιμήστε έπιπλα με καμπύλες!
Ξεχάστε τα αιχμηρά έπιπλα με τις μυτερές γωνίες. Για τις «κλειστές» στροφές και τους  στενούς διαδρόμους ενός μικρού διαμερίσματος είναι πολύ άβολα! Διαλέξτε έπιπλα που να μπορείτε να περπατήσετε εύκολα γύρω από αυτά!




6. Γίνετε τολμηροί!
Οι μικροί χώροι είναι τέλειοι για τολμηρή διακόσμηση επειδή απαιτούν λιγότερο χρόνο, χρήμα και υλικά. Σε μικρά και μοντέρνα διαμερίσματα θα πρέπει να δημιουργήσετε «δραματικές» εικόνες που αντισταθμίζουν την έλλειψη λεπτομέρειας  αλλά δεν βαραίνουν το χώρο. Μια έξυπνη λύση είναι να βάψετε έναν τοίχο ή ένα αντικείμενο σε πολύ έντονο χρώμα! Το κίτρινο χρώμα στην  πόρτα, όπως στην εικόνα του διαμερίσματος είναι μια πολύ καλή επιλογή!





7. Εγκαταστήστε μεμονωμένα ράφια κουζίνας!
Οι πάγκοι της κουζίνας συνήθως «κλείνουν» μια κουζίνα. Με την εγκατάσταση ραφιών θα δημιουργήσετε ελεύθερο χώρο! Τα ντουλάπια είναι χρηστικά, αλλά δεν αφήνουν πολλά περιθώρια διακόσμησης! Αντιθέτως, στα ράφια μπορείτε να τοποθετήσετε σερβίτσια, πίνακες και ότι άλλο φανταστείτε!



8. Επιμηκύνετε τον χώρο με ρίγες!
Δημιουργήστε την ψευδαίσθηση του μήκος παίζοντας με τα μοτίβα! Δείτε στην φωτογραφία  τις παχιές και στενές ρίγες ζωγραφισμένες πάνω στο ξύλινο πάτωμα. Στην συνέχεια ο ιδιοκτήτης επέλεξε έπιπλα με »πόδια» έτσι ώστε η συνέχιση των γραμμών να είναι ορατή κάτω από τις καρέκλες και τα τραπέζια!








9. Βάλτε γυάλινες πόρτες!
Χρησιμοποιείστε γυάλινες πόρτες και ντουλάπες για να κάνετε τους χώρους να φαίνονται  μεγαλύτεροι! Είναι ένας έξυπνος τρόπος για να μεταφέρουν το φως σε σκοτεινούς και απομονωμένους χώρους, όπως η αποθήκη!


10. Μπερδέψτε «χαμηλά» και «ψηλά» έπιπλα!
Σε κάθε μικρό χώρο, το πιο σημαντικό είναι να μην αισθανόμαστε «εγκλωβισμένοι»! Σαν παράδειγμα, δείτε στην εικόνα στο πλάι ένα μικρό δωμάτιο σε ένα διαμέρισμα όπου ένα χαμηλό έπιπλο γίνεται ένα έξυπνο υποκατάστατο για την κλασσική ψηλή βιβλιοθήκη που θα είχε κλείσει όλο το χώρο! Ο ιδιοκτήτης τοποθέτησε απλά τα βιβλία του πάνω στο έπιπλο. Είναι πολύ αποτελεσματικό, να κρατήσετε τα πράγματα χαμηλά και να τονίσετε το χώρο με αντικείμενα τοποθετημένα κάθετα.




Πηγή: housebeautiful.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου