Feng Shui στην Κουζίνα!



Αν ψάχνετε  ιδέες για την σχεδίαση της κουζίνας σας, δοκιμάστε την διακόσμηση σύμφωνα με τους κανόνες του Feng Shui!
Ο σωστός σχεδιασμός της κουζίνας βασίζεται στο παραδοσιακό πρότυπο τρίγωνο, με το νεροχύτη, το ψυγείο και τον φούρνο στην κάθε γωνία του τριγώνου. Μεταξύ τους θα πρέπει αν υπάρχει απόσταση 2 μέτρων, που θα επιτρέψει μέγιστη άνεση και λειτουργικότητα αφού θα αποτρέπει τις επαναλαμβανόμενες κινήσεις.


Ο διαθέσιμος αυτός χώρος ανάμεσα στις κυρίως συσκευές θα σας επιτρέψει πιο εύκολα να τηρήσετε την αρχή του Feng Shui που θέλει να διαχωρίζονται τα στοιχεία της φωτιάς (όπως η κουζίνα και ο φούρνος μικροκυμάτων)από τα στοιχεία του νερού (όπως ο νεροχύτης, το πλυντήριο πιάτων και το ψυγείο). Μεταξύ τους αυτά τα δυο στοιχεία μπορούν να διαχωριστούν από ένα στοιχείο του ξύλου, όπως ένα φυτό ή μια ζωγραφιά ενός φυτού.

Το χρώμα της κουζίνας.
Όταν αποφασίζετε ο χρώμα της κουζίνας είναι καλό να αποφύγετε αποχρώσεις του πορτοκαλί και του κόκκινου, καθώς αυτά τα χρώματα προκαλούν διαμάχες!
Χρησιμοποιώντας χρώματα όπως το γαλάζιο, το λευκό και το ανοιχτό πράσινο, μπορείτε να εξισορροπήσετε τα στοιχεία του νερού και της φωτιάς.
Για την επίτευξη των ίδιων αποτελεσμάτων μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εξαρτήματα, συσκευές και σκεύη από ανοξείδωτο ατσάλι.

Ο φωτισμός.
Οι λαμπτήρες φθορισμού δεν είναι και ότι καλύτερο για την καλή υγεία του Feng Shui, αφού εύκολα, όταν το φώς τρεμοπαίζει, μπορεί να επηρεάσει τα μάτια και κατ’ επέκταση το νευρικό σύστημα, προκαλώντας, υπέρταση, καταπόνηση των ματιών και πονοκεφάλους. Στην προκειμένη περίπτωση, αν και το κόστος τους είναι χαμηλό, προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε πλήρους φάσματος λαμπτήρες (full-spectrum bulbs).

Ο Φούρνος.
Ο Φούρνος της κουζίνας αντιπροσωπεύει την υγεία και τον πλούτο, ενώ οι εστίες της κουζίνας πρέπει να χρησιμοποιούνται με την ίδια συχνότητα και όχι χάριν συνήθειας να χρησιμοποιούμε μόνο κάποια συγκεκριμένη. Αυτή η χρήση του φούρνου αντιπροσωπεύει ότι θα έρθουν λεφτά από πολλαπλές μεριές. Ο φούρνος σε αντίθεση με το microwave συχνά προτιμάται και είναι πιο κοντά με τα πιστεύω του Feng Shui. Προτιμάται δηλαδή να επιβραδύνουμε, να έχουμε πλήρη συνείδηση της κάθε μας δραστηριότητας καθώς και να έχουμε δραστηριότητες βάση πρόθεσης. Το να ετοιμάσουμε ένα γρήγορο γεύμα στο microwave σίγουρα είναι πιο βολικό αλλά σίγουρα δεν οδηγεί σε μια πιο γαλήνια κατάσταση του μυαλού μας.
Όπως συμβαίνει με όλα τα δωμάτια του σπιτιού, έτσι και η κουζίνα πρέπει να διατηρείται καθαρή και σε τάξη, και τυχόν χαλασμένες συσκευές θα πρέπει να πεταχτούν-ακόμη και αν αυτό π.χ. σημαίνει να μείνουμε χωρίς τοστιέρα. Είναι προτιμότερο να μην έχουμε τοστιέρα από μια που δεν  λειτουργεί καλά.

Το τραπέζι της κουζίνας θα πρέπει να είναι κατά κανόνα σταθερό. Αυτό αναπαριστά  τις υγιείς οικογενειακές σχέσεις. 

Είναι σημαντικό να ξέρετε κατά πόσο το πρόσωπο που μαγειρεύει είναι σε δεσπόζουσα θέση ή όχι. Η δεσπόζουσα θέση αναφέρεται στο κατά πόσο ο μάγειρας ή η μαγείρισσα στέκεται πάνω από το τραπέζι ή τον φούρνο.
Κανονικά ο μάγειρας πρέπει αν βλέπει την πόρτα της κουζίνας. Εάν η πλάτη του είναι στραμμένη προς την πόρτα τότε ενθαρρύνει τα πισώπλατα μαχαιρώματα και προκαλεί αρνητική ενέργεια. Εάν η κουζίνα είναι μικρή και αυτό είναι δύσκολο να επιτευχθεί, τότε ένας καθρέφτη ή άλλο αντικείμενο με αντανακλαστική ιδιότητα, μπορεί να κρεμαστεί πάνω από τον φούρνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου