Ιδέες Διακόσμησης για το τζάκι!



Έχετε στο σπίτι σας έχει ένα τζάκι “μοναχικό”, που χρησιμοποιείται μόνο για να παρέχει ζέστη στο χώρο; Έχετε σκεφτεί ποτέ να το μετατρέψετε σε διακοσμητικό στοιχείο του σπιτιού σας που θα κλέψει όλα τα βλέμματα; Η διακόσμηση του τζακιού θα κάνει τεράστια διαφορά στο χώρο καθώς είναι το πιο ορατό τμήμα του δωματίου για να προσελκύσει όλη την προσοχή!
Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι για να διακοσμήσετε το τζάκι και να το μετατρέψετε σε διακοσμητικό στοιχείο. 




Ωστόσο, υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που παίζουν ρόλο, όπως ο χώρος που βρίσκεται, η υπάρχουσα διακόσμηση του υπόλοιπου χώρου, τα αντικείμενα που είχαν τοποθετηθεί γύρω, κλπ.
Διαβάστε παρακάτω μερικές ενδιαφέρουσες προτάσεις για να διακοσμήσετε το τζάκι σας!

Τα κεριά είναι πολύ ταιριαστά αντικείμενα για να διακοσμήσετε το τζάκι σας. Μπορούν να τοποθετηθούν μπροστά από το τζάκι, ακόμη και στο εσωτερικό. Ειδικά τα αρωματικά κεριά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία μιας όμορφης ατμόσφαιρας! Το μόνο πράγμα που πρέπει να θυμόσαστε για την διακόσμηση των κεριών είναι να τα τοποθετήσετε όλα μαζί κοντά και να μην τα σκορπίσετε στο χώρο!

Χρησιμοποιήστε το “πεζούλι” του τζακιού για να επιδείξετε όποια συλλογή διαθέτετε! Τακτοποιήστε διαφορετικά στοιχεία που είναι παρόμοια σε μέγεθος, χρώμα και στυλ. Προσέξτε μόνο να μην βάλετε πάρα πολύ στοιχεία, καθώς θα κουράσουν το βλέμμα. Επιλέξτε κάποια αγαπημένη σας συλλογή για να παρουσιάσετε στους καλεσμένους σας! Μπορείτε να  κρεμάσετε έργα τέχνης, πίνακες ζωγραφικής, πορτρέτα και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε!


Κατά την περίοδο των γιορτών, το τζάκι είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να βάλετε όλες τις ευχετήριες κάρτες και τις χαρακτηριστικές διακοσμητικές κάλτσες για τα δώρα! Μπορείτε επίσης να στοιβάξετε όλα τα δώρα των Χριστουγέννων της οικογένειας μπροστά στην εστία και να δημιουργηθεί έτσι ένα “μαγικό” Χριστουγεννιάτικο κλίμα!

Τα λουλούδια είναι μια ακόμη καλή ιδέα για να διακοσμήσετε το τζάκι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και της άνοιξης όταν το τζάκι δεν χρησιμοποιείται. Μπορούν να τοποθετηθούν μέσα στο τζάκι ή ακριβώς μπροστά του. Εκτός από την αίσθηση φρεσκάδας που θα φέρουν στο δωμάτιο, θα κρύψουν επίσης τους λεκέδες από αιθάλη.

Ένας εξαιρετικός τρόπος για να διακοσμήσετε το τζάκι είναι να κάνετε μια ενδιαφέρουσα και ασύμμετρη διάταξη στα βάζα και στις κορνίζες στην κάθε πλευρά του τζακιού. Αν το υπόλοιπο του δωματίου διακρίνεται για την συμμετρική ρύθμιση του, τότε θα πρέπει να επιλέξετε  το ίδιο στυλ και στη τοποθέτηση των υπόλοιπων διακοσμητικών. Εναλλακτικά, η ασύμμετρη διακόσμηση θα ήταν μια πολύ καλή πρόταση!


Άλλα στοιχεία που μπορούν να προστεθούν στο τζάκι ως διακοσμητικά είναι όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ και εργαλεία για την φροντίδα του! Ξυλιέρες, προστατευτικά, σκουπάκια κ.α. μπορούν να συμπληρώσουν υπέροχα την εικόνα!

Πολύ κομψά αξεσουάρ για το τζάκι σας, θα βρείτε στην μεγάλη συλλογή της PetiteMaison.gr ΕΔΩ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου