Διακοσμήστε με Μωβ χρώμα την κρεβατοκάμαρα σας!


Το μωβ χρώμα συνδέεται με την πολυτέλεια και την άνεση, καθώς προκαλεί χαλάρωση και ύπνο. Ενισχύει επίσης τη δημιουργικότητα, οπότε αν θέλετε να διαβάσετε ή να γράψετε στην κρεβατοκάμαρά σας, οι μοβ τοίχοι μπορεί να ενεργοποιήσουν αυτόν το δημιουργικό σκοπό σας!
Η κρεβατοκάμαρα σε μωβ αποχρώσεις είναι πολύ δημοφιλής στους αιώνες, καθώς αναγνωρίζεται για την βασιλική νότα του. Διαβάστε παρακάτω μερικές χρήσιμες συμβουλές, αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε και εσείς το μωβ για την κρεβατοκάμαρά σας!


Το μωβ χρώμα έχει τόσες πολλές αποχρώσεις που  μπορείτε να επιλέξετε μέσα από μεγάλη ποικιλία! Λιλά βιολετί, λεβάντα, πορφυρό και πολλά άλλα χρώματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο ίδιο δωμάτιο για να κάνουν τις απαραίτητες αντιθέσεις και να δώσουν προσωπικότητα στο χώρο!

Σύμφωνα με την ιστορία,  το μωβ είναι ένα πολύ δημοφιλές χρώμα! Το χρησιμοποιούσαν πολύ σε παλάτια, καθώς αποπνέει μια αίσθηση πολυτέλειας και αρχοντιάς. Λέγεται ότι  ήταν το αγαπημένο χρώμα της Κλεοπάτρας και έτσι παραδοσιακά πιστεύεται ότι είναι το «καταφύγιο των γυναικείων συναισθημάτων»!
Είναι γνωστό ότι ο Leonardo da Vinci χρησιμοποιούσε το μωβ της λεβάντας ή φωτισμό με ανάλογη απόχρωση για να διαλογίζεται! Είχε βαθιά πίστη στη δύναμη του χρώματος αυτού.
Επιπλέον, σύμφωνα με τις αρχές του Feng shui, το πορφυρό χρώμα έχει πολύ ευεργετική επίδραση για χρήση σε υπνοδωμάτια!

Αποτελεί ιδανική λύση για να διακοσμήσετε ένα εφηβικό ή παιδικό δωμάτιο ενός κοριτσιού! Το ίδιο το χρώμα δίνει την αίσθηση στους έφηβους ότι είναι διαφορετικοί από όλους τους άλλους και τους γεμίζει αυτοπεποίθηση!



Το μωβ απορροφά πάρα πολύ το φως. Ως εκ τούτου, οι οποίες αποχρώσεις αντανακλώνται στα έπιπλα και έτσι προσθέτουν μια «πριγκηπική» πινελιά στο χώρο και χαρίζουν την αφθονία που το μωβ χρώμα συμβολίζει. Ακόμη αξιοποιήστε τις αντανακλάσεις από τους καθρέφτες που θα δημιουργηθούν αν αφήσετε το χώρο να φωτίζεται επαρκώς!

Εκτός από το να βάψετε τους τοίχους  μωβ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαλακότερες αποχρώσεις για τα διακοσμητικά στοιχεία που πλαισιώνουν τον χώρο της κρεβατοκάμαρας. Το βιολετί και το λιλά είναι οι πλέον σίγουρες επιλογές! Μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε κάποιο αξεσουάρ με ουδέτερο χρώμα όπως το αμπαζούρ, βάζα, καρέκλες ή τραπέζια, για να μαλακώσετε την μωβ όψη του δωματίου.

Οι μωβ τοίχοι στην κρεβατοκάμαρα σας, θα είναι η υπογραφή της προσωπικότητάς σας
!

2 σχόλια:

  1. οι 2 πρώτες κρεβατοκάμαρες είναι υπέροχες, ειδικά η 2η. αν το χρώμα του τοίχου ήταν κόκκινο θα ήταν εξίσου ωραίο πιστεύετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Μάγδα,

      θα μπορούσαμε να αντικαταστήσουμε το μωβ με το κόκκινο, αν και το κόκκινο δεν ενδείκνυται για υπνοδωμάτια, αφού είναι χρώμα που προκαλεί ένταση!
      Αν όμως επιλέξουμε μια παστέλ απόχρωση ενός όχι και πολύ καθαρού κόκκινου (π.χ. σάπιο μήλο ή κόκκινο που να έχει καφέ μέσα) θα μπορούσε να δώσει το ίδιο αποτέλεσμα με λίγο πιο έντονες αντιθέσεις!

      Διαγραφή