Η τεχνική της αμμοβολής!


Εάν θέλετε να αναζητήσετε καινοτόμα υλικά και τεχνικές για την διακόσμηση του σπιτιού σας, αναδείξτε το ιδιαίτερο γούστο σας και τη μοντέρνα σας διάθεση με την τεχνική της αμμοβολής! 
Μια ξεχωριστή τεχνική που θα αναδείξει τις λεπτομέρειες σε όλους τους χώρους και τα αντικείμενα σας. 

Είναι η τεχνική επεξεργασία με την οποία επιτυγχάνεται η διάβρωση ενός μέρους ή του συνόλου μιας επιφάνειας με τη ρίψη άμμου υπό πίεση. 
Με τη βοήθειά της μπορούμε να εμφανίσουμε ή να χαράξουμε σε οποιαδήποτε επιφάνεια σχέδια, γράμματα, παραστάσεις και εικόνες με τη βοήθεια πάντα της υψηλής ψηφιακής τεχνολογίας!



Η διαδικασία μελέτης και εφαρμογής τελείται με ιδιαίτερη προσοχή για να διασφαλιστεί μια μεγάλη διάρκεια ζωής και μια άψογη εμφάνιση στο τελικό αποτέλεσμα. Με τη χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή κατασκευάζεται σε plotter μια μάσκα (όπου υπάρχει το σχέδιο μας) ή οποιαδήποτε στάμπα επιθυμούμε και καλύπτου με τον ένα ή άλλο τρόπο την επιφάνεια που θα αμμοβοληθεί. Μετά τη διαδικασία της επεξεργασίας αφαιρείται η αυτοκόλλητη βοηθητική ύλη και αποκαλύπτεται 
το τελικό αποτέλεσμα. 
Το πάχος του υλικού που θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη εξαρτάται από το πάχος ή το βάθος των σχεδίων που θέλουμε να εμφανιστούν. 
Εφαρμογή της αμμοβολής έχουμε στον τομέα του καθαρισμού πετρωμάτων και προτείνεται ως κατεργασία με την οποία βελτιώνεται η ποιότητα μιας μεταλλικής επιφάνειας απαλλάσσοντας την από σκουριές και τυχόν ορατές αποθέσεις. Εφαρμόζεται κυρίως πριν τη διαδικασία βαφής. 


Βασική και εκτεταμένη χρήση της με χιλιάδες εφαρμογές βρίσκει έχουμε στο χώρο του γυαλιού. Τομέας που αναδεικνύει και τονίζει στο έπακρο την καλλιτεχνική φύση και διάθεσή της. Εντοπίζεται λοιπόν ωςτ ρόπος δημιουργίας σχεδίων σε κρύσταλλο ή απλά υπό την λιτή μορφή ματ απόδοσης στο σύνολο μιας γυάλινης επιφάνειας. Τα προϊόντα όπου βρίσκει εφαρμογή αυτή η μέθοδος είναι αρκετά με πιο διαδεδομένης- ευρύτερης χρήσης τα κρύσταλλα παντός είδους, τα κουφώματα αλουμινίου και αλουμινοκατασκευές, καθρέπτες, υαλότουβλα, γυάλινα έπιπλα, καμπυλωτά, θερμομονωτικά καθώς και διακοσμητικά χυτά κρύσταλλα. Τα κρύσταλλα ματ ή με σχέδιο αμμοβολής τοποθετούνται στον εξοπλισμό καταστημάτων, σε βιτρίνες, στη επιπλοποιεία, σε κουζίνες, κουζινικά είδη καθώς και σε ιδιαίτερες κατασκευές στο μπάνιο.


Στο χώρο του σπιτιού και της διακόσμησης εντάσσεται δυναμικά με την παρουσία αμμοβολημένων φωτιστικών, γυάλινων επιφανειών, διαχωριστικών όπως επίσης και σε όμορφες λεπτομέρειες επίπλων. Στην κουζίνα δεσπόζει σε ντουλάπια, συρτάρια ακόμη και στο τραπέζι. Όπου το μέταλλο, το ξύλο και λοιπά υλικά παντρεύονται με το γυαλί τότε η επεξεργασία που συστήνεται είναι πάντα η αμμόβολη που έχει κομψό διακοσμητικό αποτέλεσμα. Κουζινικά είδη με άρχοντα του είδους τον τομέα τον κρυστάλλινων σερβίτσιων-ποτηριών αγκαλιάζουν την τεχνική της αμμοβολής αντί χαράξεων προσφέροντας στη αγορά μια τεράστια ποικιλία από πρωτότυπους σχεδιασμούς με έντονη διακοσμητική διάθεση στην κάθε τους λεπτομέρεια. Ευρεία είναι η χρήση της και σε αποθηκευτικούς χώρους (ερμάρια, ντουλάπες) κάνοντας την παρουσία της αισθητή και επιβλητική στις περισσότερες επιφάνειες επίπλων, κατασκευών και διακοσμητικών αντικειμένων μέσα σε έναν χώρο. Ιδιαίτερη και ξεχωριστή είναι και η παρουσία της στο χώρο του μπάνιου με εφαρμογή της σε γυάλινες καμπίνες, διαχωριστικά και σε όμορφους-μοντέρνους νεροχύτες.

Σύντροφος των κρυστάλλων σε κάθε τους μορφή και χρήση ομορφαίνει την καθημερινότητα μας με πολύ φαντασία και γούστο. Διακοσμεί την μονοτονία της διαφάνειας έχοντας χρηστική μα και εικαστική αξία και χαρίζει αντικείμενα μοντέρνου σχεδιασμού σε εσάς και στο χώρο σας. Διαλέξτε μεταξύ των πολλών εφαρμογών της και κερδίστε στο παιχνίδι των εντυπώσεων και του γούστου!


Πηγή: 4myhouse.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου