HOT TIPS!

Δέκα ολοκαίνουργια κόλπα για έξυπνα νοικοκυριά!

1. ΑΠΟΣΜΗΤΙΚΟ ΑΠΟ ΣΠΙΡΤΑ
Αν η ατμόσφαιρα στην τουαλέτα δεν είναι και τόσο ευχάριστη, διώξτε κάθε δυσάρεστη μυρωδιά, κλείνοντας την πόρτα, ανάβοντας ένα σπίρτο ή δύο, αν ο χώρος είναι μεγάλος, και αφήνοντάς το να καεί. Θα εκπλαγείτε με την αποτελεσματικότητά του!

2. ΧΡΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ
Στρώστε το τραπέζι σας με σερβίτσια σε χρώματα κόκκινο και πορτοκαλί, γιατί σύμφωνα με τη χρωματολογία, αυτά τα χρώματα επηρεάζουν τις διαθέσεις και τις αντιδράσεις μας. Το κόκκινο και το πορτοκαλί βοηθούν την όρεξη και την πέψη.



3. ΤΕΝΤΟΠΑΝΟ ΚΑΙ ΑΔΙΑΒΡΟΧΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ
Αν το τεντόπανο σας έχει χάσει σε κάποια σημεία την αδιάβροχη επίστρωσή του, η ζημιά θα αποκατασταθεί αν περάσετε τα σημεία αυτά με ένα διαφανές υλικό υγρής σιλικόνης, που θα βρείτε σε μορφή σπρέι ή βαφής στα χρωματοπωλεία.

4. ΖΑΡΝΤΙΝΙΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ
Αν έχετε παράθυρο στην κουζίνα σας τοποθετήστε μία ζαρντινιέρα στο περβάζι του. Φυτέψτε βασιλικό, μαϊντανό, άνηθο, δενδρολίβανο, όποια αρωματικά βότανα σας αρέσουν και θέλετε να χρησιμοποιήσετε στην κουζίνα σας.

5. ΖΑΡΝΤΙΝΙΕΡΑ ΚΑΙ ΦΥΤΑ
Στην ζαρντινιέρα μην φυτέψετε φυτά στο ίδιο ύψος. Προσπαθήστε να κρατήσετε κάποια ισορροπία, βάζοντας στις άκρες της ζαρντινιέρας χαμηλά κρεμαστά φυτά και στο κέντρο της πιο φουντωτά, ψηλά φυτά.

6. ΚΕΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΜΑ
Αν είστε καπνιστές και θέλετε να γλιτώσετε από τη δυσάρεστη μυρωδιά του τσιγάρου που επικρατεί στο σπίτι, αντιμετωπίστε το πρόβλημα χρησιμοποιώντας αναμμένα κεριά. Η ζεστή φλόγα ενός κεριού, εκτός του ότι δημιουργεί υπέροχη ατμόσφαιρα, έχει την ιδιότητα να εξαφανίζει τη δυσάρεστη οσμή του τσιγάρου από τους διάφορους χώρους του σπιτιού.

7. ΜΑΡΑΜΕΝΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ
Ένα μπουκέτο λουλούδια κάπως μαραμένα ξαναβρίσκει τη φρεσκάδα του αν, αφού κόψετε την άκρη των μίσχων, βάλετε τα λουλούδια για λίγα λεπτά σε πολύ ζεστό νερό.

8. ΑΝΟΙΓΜΑ
Δεν ανοίγει εύκολα το βαζάκι της μαρμελάδας; Ξαναδοκιμάστε φορώντας ένα γάντι μπάνιου ή τυλίξτε γύρω από το χέρι σας μία πετσέτα κουζίνας.

9. ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΑΠΟΣΜΗΤΙΚΟ
Ανακατέψτε σε ένα κατσαρολάκι 2 κουταλιές της σούπας σόδα φαγητού με 2 κουταλιές της σούπας βαζελίνη και 2 κουταλιές της σούπας ταλκ. ( Αν θέλετε να έχει άρωμα, χρησιμοποιήστε για το μείγμα αρωματικό ταλκ). Βάλτε το κατσαρολάκι σε μπεν μαρί και αφήστε το σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι το μείγμα να πάρει την υφή κρέμας. Βγάλτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και μεταφέρετε την κρέμα σε βαζάκι που να κλείνει αεροστεγώς. Το αποσμητικό κρέμα είναι έτοιμο!

10. ΜΥΚΗΤΕΣ ΣΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ
Σώστε τα λουλούδια σας από τους μικρούς πράσινους ή μαύρους μύκητες, ψεκάζοντάς τα με ένα ελαφρύ διάλυμα από νερό και υγρό απορρυπαντικό. Αφήστε το για 5-10 λεπτά και ξεπλύνετε τα καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου