Γεμίσαμε καλώδια! Ιδέες για να τα χρησιμοποιήσετε δημιουργικά!!


Mε την τεχνολογία να τρέχει σε τόσο γοργούς ρυθμούς και τα ηλεκτρονικά gadgets να αποτελούν trend και να βρίσκονται παντού τριγύρω μας, γεμίσαμε καλώδια!! Διαβάστε μερικές ιδέες για να οργανώσετε τα άχαρα καλώδια που είτε κρέμονται, είτε δεν μπορείτε να κρύψετε μέσα στους διάφορους χώρους του σπιτιού σας!
Στην φωτογραφία πιο κάτω θα δείτε ένα συνηθισμένο συνηθισμένο πρόβλημα που συναντάμε σε παλαιότερα σπίτια, που δεν έχουν ανακαινιστεί, είτε λόγω κόστους, είτε επειδή αν είστε οι ενοικιαστές δύσκολα θα μπείτε στη διαδικασία μιας τέτοιας χρονοβόρας και πολυδάπανης επισκευής. Αν λοιπόν δεν μπορείτε να τα κρύψετε, αναδείξατε τα σαν διακοσμητικό στοιχείο! Βάψτε όλες τις σωληνώσεις και τα καλώδια, στην ίδια απόχρωση με τον τοίχο, κρεμάστε ανάμεσα τους μοντέρνους πίνακες! 

Προτιμήστε minimal και μοντέρνα έπιπλα που θα τονίσουν το βιομηχανικό στυλ, και κάντε την διαφορά!
  
Μπορείτε επίσης να τονίσετε το χώρο με την αντίθεση των χρωμάτων, βάφοντας τα καλώδια σε  έντονο χρώμα με σπρέι ή μπογιά! Το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου οικονομικό, μοντέρνο και σίγουρα πολύ πρωτότυπο! 






Mία πολύ καλή ιδέα είναι να δημιουργήσετε το περίγραμμα ενός τζακιού, από καλώδιο, είτε σε ένα δωμάτιο που δεν έχει τζάκι, δημιουργώντας έτσι μία ψευδαίσθηση θαλπωρής είτε πάνω από ένα πραγματικό τζάκι, τονίζοντας το έτσι σαν κεντρικό σημείο του χώρου!

Ακόμη μία πολύ εύκολη και με σχεδόν μηδενικό κόστος ιδέα, είναι να διακοσμήσετε τα καλώδια με πράσινα φύλλα που θα βρείτε εύκολα από πλαστικά λουλούδια ή από καταστήματα με είδη στολισμών γάμων ή βαφτίσεων. Το αυτοκόλλητο πουλάκι πάνω στο καλώδιο, δίνει μια χιουμοριστική διάσταση και ανάλαφρο στυλ στο χώρο σας!

Ακόμη πιο χιουμοριστική διάσταση, δίνουν και οι χαριτωμένες φατσούλες στις πρίζες που αποτελούν ιδανική ιδέα για παιδικά δωμάτια! 


Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κόψετε και να κολλήσετε λίγο από το αυτοκόλλητο που χρησιμοποιούμε για να ντύσουμε τα σχολικά βιβλία, και να συμπληρώσετε με ανεξίτηλο μαρκαδόρο τις λεπτομέρειες!






Δύο χρήσιμες συμβουλές οργάνωσης, ειδικά για τα άπειρα καλώδια που υπάρχουν στριμωγμένα  στις γωνίες των γραφείων! Με τα κλιπ που συνήθως χρησιμοποιούμε για τις σελίδες, στερεώστε τα καλώδια στο ξύλο του γραφείου, ενώ παράλληλα κολλήστε ένα χαρτάκι που να δείχνει την ανάλογη ηλεκτρονική συσκευή. 

Έτσι δεν θα χρειάζεται κάθε φορά να ψάχνετε ή να μετακινήσετε όλο το γραφείο για να βρείτε την σύνδεση που θέλετε και ο χώρος σας θα φαίνεται πιο τακτοποιημένος!







Και μια πολύ δημιουργική ιδέα για το τέλος! Κρύψτε μέσα στην ...ψωμιέρα (αφού ανοίξετε τις κατάλληλες εσοχές) όλους τους φορτιστές των κινητών τηλεφώνων, i-phone, i-pad κτλ! ‘Έτσι δεν θα τα ψάχνετε όλο το σπίτι να τα βρείτε και απλά θα κλείνετε την «πόρτα» όταν δεν θα τα θέλετε στο οπτικό σας πεδίο!  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου