Περιποιηθείτε τους καλεσμένους σας!

Το καλοκαίρι, όσοι έχουνε το μεγάλο προνόμιο να διαθέτουν εξοχικό, δεν θα είναι λίγες οι φορές που θα φιλοξενήσουν φίλους.  Εκτός από την συντροφιά, την δροσιά και την χαλαρή ατμόσφαιρα, η φιλοξενία στο σπίτι μας επιβάλει να κάνουμε το καλύτερο για να αισθανθούν οι καλεσμένοι μας «σαν στο σπίτι τους». Ας δούμε λοιπόν πως θα διαμορφώσουμε τον χώρο για να υποδεχτούμε τους καλεσμένους που θα κοιμίσουμε στο φιλόξενο σπιτικό μας.

Στην κρεβατοκάμαρα.
Το κρεβάτι.
Το κάλυμμα στο κρεβάτι του ξενώνα μας είναι απαραίτητο χειμώνα-καλοκαίρι για τον απλούστατο λόγο ότι είναι ένα κρεβάτι που δεν χρησιμοποιείται καθημερινά γι’ αυτό θα πρέπει να είναι πάντα καλοστρωμένο. Φροντίστε το κάλυμμα να είναι πάντα καθαρό και να μοσχομυρίζει.
Επίσης, θα πρέπει να έχετε στρώσει ένα καθαρό σετ σεντόνια κατά προτίμηση ασορτί με το κάλυμμα ή έστω σε παρόμοιες αποχρώσεις.
Είναι πολύ φιλόξενο να φροντίσετε να υπάρχουν στον ξενώνα έξτρα μαξιλάρια και μια επιπλέον κουβέρτα. Δείξτε στους καλεσμένους σας που είναι σε περίπτωση που τα χρειαστούν.

Τα κομοδίνα.
Τοποθετήστε το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης πάνω σε ένα από τα κομοδίνα για να το βρίσκουν εύκολα οι καλεσμένοι σας. Φροντίστε επίσης να υπάρχουν μερικά περιοδικά, που θα τους κρατήσουν συντροφιά είναι μια ωραία πρόταση. 
Ένα γυάλινο μπουκάλι με δροσερό νερό και 2-3 καθαρά ποτήρια είναι απαραίτητα. Τις πολύ ζεστές μέρες του καλοκαιριού είναι πολύ καλή ιδέα να αντικαταστήσετε το μπουκάλι με κάποιο θερμός γεμισμένο με κρύο νερό και παγάκια. 
Τέλος ένα βάζο με ένα μικρό μπουκέτο φρέσκα λουλούδια θα δώσει στους καλεσμένους σας το καλωσόρισμα που θέλετε.

Καθαριότητα.
Σκουπίστε και σφουγγαρίστε και ξεσκονίστε πολύ καλά τον ξενώνα. 
Ανοίξτε τα παράθυρα για να μπαίνει μέσα συνεχώς φρέσκος αέρας και να μην μυρίζει κλεισούρα.
Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετός χώρος στη ντουλάπα και 1-2 άδεια συρτάρια. 
Ίσως χρειαστεί να φέρετε στον ξενώνα μια πολυθρόνα ώστε οι καλεσμένοι σας να καθίσουν για να διαβάσουν ή να φορέσουν τα παπούτσια τους κτλ.

Μικρές λεπτομέρειες.
Βάλτε μια μικρή καραμέλα ή ένα σοκολατάκι (αφού βεβαιωθείτε ότι δεν θα λιώσει) πάνω στο μαξιλάρι. 
Επίσης ένα διακριτικό αρωματικό χώρου και μικρά αρωματικά πουγκιά στα συρτάρια θα δώσουν στο χώρο μια ακόμα περισσότερο φιλόξενη ατμόσφαιρα.
Επίσης μην ξεχάσετε να τους αφήσετε το τηλεκοντρόλ του air condition και να τους ενημερώσετε για τον τρόπο λειτουργίας του.

Στο μπάνιο.
Αν υπάρχει ξεχωριστό μπάνιο για τους ξένους προετοιμάστε το κατάλληλα.
Βαθύ καθάρισμα! Η μπανιέρα ή το ντους, ο νιπτήρας και η λεκάνη πρέπει να λάμπουν από καθαριότητα. Προσοχή στα καθαριστικά που θα χρησιμοποιήσετε. Σκεφτείτε ότι κάποιος από τους καλεσμένους σας μπορεί να υποφέρει από κάποια αλλεργία που να μην γνωρίζετε. Προτιμήστε ήπια καθαριστικά. Επίσης, επιθεωρήστε την κουρτίνα του μπάνιου. Μήπως χρειάζεται αντικατάσταση ολόκληρη ή κάποιοι σπασμένοι γάντζοι της;

Αντικείμενα προσωπικής φροντίδας.  Τοποθετήστε ένα καλάθι (μπαμπού, ξύλινο, πλαστικό, οτιδήποτε) με ένα πιστολάκι για τα μαλλιά, σαμπουάν και κοντίσιονερ, αφρόλουτρο, κρέμα σώματος, ψαλιδάκι για τα νύχια και ένα αμεταχείριστο σφουγγάρι  για το ενδεχόμενο οι καλεσμένοι σας να έχουν ξεχάσει να φέρουν κάτι απ’ όλα αυτά.  Επίσης βάλτε σε ένα ντουλαπάκι μερικά τραυμαπλάστ, παυσίπονα, μια οδοντόκρεμα και μια σφραγισμένη οδοντόβουρτσα.


Πηγή: fe-mail.gr