Mega tips για να μετατρέψεις το σπίτι σου σε κυκλαδίτικη σουίτα!


Η διανυκτέρευση σε ένα πεντάστερο ξενοδοχείο του Αιγαίου ίσως να είναι ένα όνειρο θερινής νυκτός για τους τουρίστες-ρεσεσιονίστες του φετινού καλοκαιριού. Η διακόσμησή τους όμως παραμένει η πιο γνήσια πηγή έμπνευσης για να δώσεις ένα καλοκαιρινό touch στη διακόσμηση του σπιτιού σου, προσδίδοντας ένα... μελτέμι αλλαγής.




Η πλαστικότητα των γραμμών και των όγκων που στοιχειοθετούν την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των Κυκλάδων είναι αρκετή για να δημιουργήσει υπέροχες γωνιές σε κάθε σπίτι. Το παιχνίδισμα ανάμεσα στο φως και τη σκιά δεν έχει ανάγκη από την παρουσία πρόσθετων διακοσμητικών. 


Το λευκό background αποτελεί τον καλύτερο καμβά για να παίξεις με φυσικά υλικά, ξύλινα έπιπλα και έθνικ κιλίμια.
Στήσε μια τραπεζαρία από παλαιωμένα μαδέρια και αντικατέστησε τις καρέκλες με ρουστίκ σκαμπό.



Οι χτιστοί καναπέδες αποτελούν την πιο οικονομική λύση για βεράντες και εξοχικά. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι λευκά μαξιλάρια ή oversized μαξιλάρες για να τους μετατρέψεις σε day beds.
Οι λιτοί όγκοι και το λαμπερό, αιγαιοπελαγίτικο λευκό είναι τα βασικά στοιχεία που μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς για να δώσει στο χώρο του το άρωμα των Κυκλάδων. 
Για το χώρο της κρεβατοκάμαρας προτίμησε ένα κρεβάτι χωρίς κεφαλάρι και παίξε με λευκές και έθνικ μαξιλάρες. 


Μια λευκή κουνουπιέρα θα κάνει ακόμα πιο ονειρικό το χώρο σου. 
Τα παραδοσιακά σκαμπό της ταβέρνας μπορούν να πάρουν το ρόλο του ταμπουρέ ή ακόμα και του κομοδίνου. 
Ο χτιστός καναπές αποτελεί την πλέον ιδανική λύση για να απαλλάξεις το χώρο σου από τις συμβατικές λύσεις της αστικής διακόσμησης.

Τα μόνο στοιχεία που επιτρέπεται να προσθέσεις είναι η ψάθα και το ξύλο στις φυσικές του αποχρώσεις.
Στόλισε τον καναπέ σου με χειροποίητες δαντέλες και λινά σκεπάσματα προκειμένου να δώσεις μια αίσθηση δροσιάς και νοσταλγικής διάθεσης.
Μια έξυπνη, εύκολη και οικονομική ιδέα για να φέρεις το αιγαιοπελαγίτικο μελτέμι στο χώρο σου είναι η κουρτίνα από λωρίδες υφάσματος.

Είναι μια εύκολη κατασκευή καθώς το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα ψαλίδι και λευκό, βαμβακερό ύφασμα. Όταν φυσάει άνεμος θα βλέπεις τις λωρίδες να χορεύουν στο δωμάτιο σου δημιουργώντας έτσι ένα υπέροχο εφέ.
Δεν χρειάζεται να αγχωθείς για να είναι οι λωρίδες ισοπαχείς αφού όσο πιο ανομοιόμορφες είναι τόσο πιο αποτελεσματικό είναι το εφέ. Αυτή την κουρτίνα μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις τόσο στο κρεβάτι (αν έχει ουρανό) όσο και στις μπαλκονόπορτες.
Τα διακοσμητικά παίζουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο στον αέρα που αποπνέει ο χώρος.
Αφαίρεσε ότι χρωματιστό και παίξε με λευκά βάζα, πιατέλες ή ακόμα και κορμούς δέντρων σε ρόλο σκαμπό.
Στοιχεία της φύσης όπως κοχύλια ή αφρόξυλα σε βοηθούν να δημιουργήσεις ένα γήινο νησιώτικο περιβάλλον.


Οι εξωτερικοί χώροι του σπιτιού παίζουν τέλος τον πιο σημαντικό ρόλο σε κάθε σπίτι την περίοδο του καλοκαιριού! Ακόμα και αν τα τετραγωνικά σου δεν σου το επιτρέπουν, επένδυσε σε ένα μικρό σετ από δύο καρέκλες και ένα τραπέζι για να μπορείς να απολαμβάνεις τις καλοκαιρινές ροματζάδες με παγωμένο κρασί.


Πηγή: missbloom.gr