Διακόσμησε τα παλιά σου σεμεδάκια!

Στα περισσότερα ελληνικά σπίτια υπάρχουν κάποια πανέμορφα κεντήματα, τα οποία έχοντας περάσει από χέρι σε χέρι, μένουν κρυμμένα στα συρτάρια.
Είναι αλήθεια, πως όσο χαριτωμένα και περίτεχνα κι αν είναι τα παλιά σεμέν και καρέ που είχαν οι γιαγιάδες μας στα σπίτια τους, θα ήμασταν διστακτικές να τα στολίσουμε στα πιο σύγχρονα σπίτια σε ένα τραπέζι όπως έκαναν οι παλιότερες γενιές.
Για αυτό και η ιδέα ότι μπορεί κάποιος να αξιοποιήσει όλα αυτά τα κομμάτια παραδοσιακής τέχνης, που ξυπνούν τόσες αναμνήσεις από το παρελθόν, για να δημιουργήσει όμορφους και πρωτότυπους πίνακες για τη διακόσμηση των τοίχων, μας έχει πραγματικά ενθουσιάσει!

Ξέθαψε από το τελευταίο συρτάρι την “προίκα” σου και δώσε στα παρεξηγημένα σεμέν, ζωή! Και δεν εννοούμε να στολίσεις την τηλεόραση, προς Θεού! Δώσε στα σεμεδάκια σου πρωταγωνιστικό ρόλο, απεριόριστη χαρά στους δημιουργούς και vintage chic πνοή, στη διακόσμηση του χώρου σου. Ιδέες; Άπειρες… Για δες τι έχανες τόσο καιρό που δυσανασχετούσες με την “περιουσία” σου.

Με πολύ απλό τρόπο, μπορείς να δημιουργήσεις μια τραβέρσα για την τραπεζαρία ή για όποιο άλλο έπιπλο στο καθιστικό σου. Διάλεξε διάφορα σχήματα και μεγέθη και έπειτα ένωσε τα μεταξύ τους από την πίσω πλευρά με κλωστή για να γίνει η σύνθεση. Και πρωτότυπο και χωρίς κόστος!

Αν πιάνουν τα χεράκια σου ή σου βρίσκεται πρόχειρη κάποια αγαπημένη μοδίστρα, αξιοποίησε στο έπακρον τμήματα ή ολόκληρα κομμάτια, για φινιρίσματα, τελειώματα και στολισμό σε λευκά είδη του χώρου σου και απάλλαξε τα από τη μονοτονία τους! 

Τώρα εσύ μπορεί να θες να πρωτοτυπήσεις και να θες να τα δεις στον τοίχο σου! Η λεγόμενη “Doilies Wall Art”, ελληνιστί ”σεμέν επί τοίχου”, είναι εδώ για να εντυπωσιάσει εσένα και με τη σειρά σου εσύ, τους φίλους σου. Καδραρισμένα, ελεύθερα, βαμμένα, όλα τους εξαιρετικά!

Πρόκειται για μοναδική χειροποίητη δημιουργία, πλούσια διακοσμητικά και αισθητικά μέχρι την τελευταία κλωστή… Πριν λοιπόν κάνεις το μέγα λάθος να “ξεφορτωθείς” κάποια κομμάτια σκέψου … τι θα βάλεις στο λαιμό σου, ή πως θα δώσεις μία country πνοή στο συνηθισμένο σου βάζο…

Tip: Για να κολλάρεις ένα σεμέν, βράσε σε κατσαρόλα νερό με ζάχαρη και όταν κρυώσει το σιρόπι, τοποθέτησε το μέσα. Αφαίρεσε το και άστο μερικές ώρες απλωμένο καλά σε μία οριζόντια λεία επιφάνεια να στεγνώσει. Έτοιμο!!

Για τη δημιουργία των διακοσμητικών τοίχου με δαντέλα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως βάση μονόχρωμους καμβάδες ή κορνίζες με έντονα χρώματα στο background, έτσι ώστε τοποθετώντας πάνω σε αυτά τα σεμέν ή τα καρέ σας, να αναδεικνύονται οι πανέμορφες λεπτομέρειες που τα καθιστούν τόσο μοναδικά.

Αν έχετε στη διάθεσή σας πολλά, διαφορετικά σεμέν ή καρέ, μπορείτε και πάλι να τα χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήστε μία σύνθεση τοίχου με πολλά κάδρα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήστε τα κομμάτια που έχετε στη διάθεσή σας ως έχουν, ή να χρησιμοποιήσετε στοιχεία αυτών που ταιριάζουν στις δικές σας κορνίζες.

Ακόμα και παλιά, μεγάλα πλεκτά τραπεζομάντηλα μπορούν να μεταμορφωθούν σε μεγάλα, επιβλητικά έργα τέχνης.

Οι πίνακες αυτοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλους τους χώρους: από το σαλόνι, την τραπεζαρία, την κουζίνα και το χολ, ως και την κρεβατοκάμαρα, φέρνοντας μία διάθεση  νοσταλγίας, αναδεικνύοντας το ρομαντικό, vintage ύφος του χώρου.

Έχουμε ωστόσο συναντήσει και πιο τολμηρές εφαρμογές της ιδέας, ακόμα και σε πιο μοντέρνους χώρους όπως αυτός της παρακάτω κρεβατοκάμαρας, που επιτυγχάνει ένα τόσο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, συνδυάζοντας το παλιό με το καινούριο.

Ελπίζουμε να σας πείσαμε να βγάλετε τα σεμεδάκια και τα καρεδάκια της γιαγιάς από τα συρτάρια και να τα επαναφέρετε στο προσκήνιο!

Πηγή: homeedition.gr, design-district.gr