Μάζεψε Διακοσμητικά από την παραλία!

Αν είστε εραστής της παραλίας, σίγουρα θα ψάχνετε σ’ αυτήν να βρείτε αντικείμενα που φέρνοντάς τα στο σπίτι θα γίνουν όμορφα διακοσμητικά και θα σας θυμίζουν τις θαλασσινές σας εξορμήσεις. Σήμερα θα δούμε μερικές πρωτότυπες ιδέες για το πώς θα εκμεταλλευτείτε μερικούς από τους πιο συνηθισμένους «θησαυρούς» της παραλίας για διακοσμήσετε θαλασσινά το χώρο σας.
Αν λατρεύετε τη θάλασσα, θα έχετε σίγουρα ένα σετ πετσέτες με καλοκαιρινό σχέδιο ή ακόμα και κάποιο σετ σεντόνια για το κρεβάτι σας με παρόμοιο θέμα. Στην παραλία πολύ συχνά βρίσκουμε αντικείμενα, που μας αρέσουν και θέλουμε να τα πάρουμε μαζί μας για να τα εντάξουμε στην διακόσμηση του χώρου. Τι μπορούμε όμως να κάνουμε με τα αντικείμενα που βρίσκουμε στην παραλία; Ας δούμε μερικές ιδέες.


Καδράκια από ξύλα!
Στην παραλία συχνά βρίσκουμε κομμάτια από κλαριά που η θάλασσα και τα κύματα έχουν λειάνει και τους έχουν δώσει ένα ξανθό ανοιχτό γκρι χρώμα. Πάρτε μερικά κομμάτια μαζί σας, σαπουνίστε τα καλά με ένα μείγμα χλιαρού νερού και απορρυπαντικού για τα πιάτα και αφήστε τα να στεγνώσουν εντελώς (η διαδικασία αυτή μπορεί να χρειαστεί αρκετές ώρες). Στη συνέχεια λειάνετε όσες προεξοχές έχουν μείνει με γυαλόχαρτο και αποφασίστε που θα κρεμάσετε το θαλασσινό καδράκι σας.  Τοποθετήστε τα ξύλα πάνω σε ένα κομμάτι κόντρα πλακέ ή σκληρό πεπιεσμένο χαρτόνι σχηματίζοντας ένα πλαίσιο τετράγωνο ή λίγο ασύμμετρο αν τα μεγέθη και οι καμπύλες του ξύλου είναι τέτοιες (αφήστε ελεύθερη την φαντασία σας). Προμηθευτείτε μακριά ξυλόκαρφα για να στερεώσετε τα κλαριά στο πλαίσιο και έναν γάντζο για να μπορείτε να κρεμάσετε το κάδρο σας στον τοίχο. Έτοιμο! Τώρα μπορείτε να βάλετε μέσα μία φωτογραφία των αγαπημένων σας ή των παιδιών σας, τον αριθμό του σπιτιού σας και να το κρεμάσετε έξω από την είσοδο του σπιτιού, να το κάνετε κάδρο για έναν θαλασσινό πίνακα κτλ.



Κοχύλια για όλες τις δουλειές!
Τα κοχύλια είναι το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό όταν μιλάμε για ευρήματα στην παραλία. Η πιο απλή λύση είναι να φτιάξετε έναν δίσκο με τα κοχύλια που έχετε μαζέψει και να διακοσμήσετε ένα βοηθητικό τραπέζι του χώρου σας, προσθέτοντας απλά μερικά αρωματικά κεριά. Μια άλλη πρόταση είναι να αγοράσετε ένα κάδρο με απλά πυχάκια και να τα κολλήσετε γύρω γύρω δημιουργώντας άλλο ένα θαλασσινό κάδρο.

Μπορείτε ακόμα να γεμίσετε ένα γυάλινο μπολ ή βάζο!
βάζοντας εναλλάξ κοχύλια και χρωματιστή άμμο και να δημιουργήσετε έναν χρωματιστό «πύργο». Τέλος μπορείτε να φτιάξετε μια ιδιότυπη τοιχογραφία σε έναν τοίχο του σπιτιού σας, απλά κολλώντας τα κοχύλια με μια γερή κόλλα.
Βότσαλα και άμμος!
Σχεδόν σε κάθε παραλία υπάρχουν υπέροχα βότσαλα και μοιάζουν να «φυλακίζουν» μέσα τους τον θαλασσινό ήλιο. Επίσης, στην επόμενη επίσκεψή σας την παραλία γεμίστε έναν κουβά ή μια σακούλα με άμμο και φροντίστε να στεγνώσει εντελώς πριν την χρησιμοποιήσετε.
Βάλτε 2-3 βότσαλα μετρίου μεγέθους σε ένα διάφανο βάζο με ανοιχτό λαιμό, συμπληρώστε με άμμο τα κενά και σφηνώστε ανάμεσά τους μερικά κεριά. Θα φτιάξετε με αυτόν τον τρόπο την δική σας λάμπα θυέλλης για το τραπέζι της βεράντας ή του κήπου. 
Επίσης, αν πλύνετε και καθαρίσετε πολύ καλά τα βότσαλα που μαζέψατε, μπορείτε να τα βάλετε μέσα στο ενυδρείο ή την γυάλα με τα ψαράκια σας ή να τα βάλετε στον πάτο ενός βάζου, να προσθέσετε νερό και τα αγαπημένα σας χρωματιστά λουλούδια για ένα πρωτότυπο ανθοδοχείο. 
Μια άλλη πρόταση είναι να διαλέξετε τα μεγαλύτερα κοχύλια από τη συλλογή σας, να τα γυρίσετε ανάποδα, να γεμίσετε το κενό τους με άμμο και να τοποθετήσετε μέσα τους μικρά ρεσώ. Για να στέκονται έτσι ανάποδα, βάλτε σε έναν δίσκο αρκετή άμμο και ακουμπήστε τα πάνω της, πιέζοντάς τα ώστε να μην κουνιούνται.


Πηγή: fe-mail.gr