Καλοκαιρινό Party στην βεράντα!

Τώρα που οι μέρες και οι νύxτες γίνονται πιο ζεστές, πρέπει να βρεις τρόπους να περάσεις καλά! Και μάλιστα χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία! Είναι η ώρα να καλέσεις στο σπίτι φίλους για να διασκεδάσετε με δροσερούς μεζέδες, εύγευστα cocktail και πάνω απ’ όλα για να χαλαρώσετε!

Είναι η πιο κατάλληλη εποχή για ένα δείπνο στη βεράντα ή για ένα cocktail party, με ανοικτές πόρτες και παράθυρα, για να πλημμυρίσει το δροσερό βραδινό αεράκι όλο το σπίτι. Το καλοκαίρι άλλωστε, είναι η πιο κατάλληλη εποχή για απλές καθημερινές γιορτές !

Συνήθως  και μόνο η ιδέα του να προετοιμάσεις ένα party, φαίνεται βουνό. Αλλά τώρα το καλοκαίρι, τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά!
Ας δούμε λοιπόν μαζί κάποιες ιδέες για την καλοκαιρινή διακόσμηση του σπιτιού και για το πως θα μπορέσετε να διασκεδάσετε αυτό το δύσκολο απ’ ότι φαίνεται για όλους καλοκαίρι, χωρίς να ξεπαραδιαστείτε !

Δώστε στο σπίτι σας καλοκαιρινό style!
Ένας εύκολος κι απλός τρόπος, για να ανανεώσετε οποιαδήποτε εποχή το σπίτι σας, είναι να αλλάξετε κάποια μικρά πραγματάκια από εποχή σε εποχή.

Αρχικά ξεκινάμε με το θέμα της διακόσμησης!
Κράτα στο μυαλό σου ότι η βασική τάση της σεζόν είναι τα έντονα χρώματα και ειδικά τα φλούο. Κίτρινο, πορτοκαλί, κοραλί, τιρκουάζ... Οπότε μπορείς να βρεις όλα όσα χρειάζεσαι για το πάρτι –από γιρλάντες μέχρι σερβίτσια, τραπεζομάντιλα και μαχαιροπήρουνα- σε αυτές τις αποχρώσεις. Το χρώμα κάνει ένα χώρο ξεχωριστό και μια χρωματική αλλαγή είναι ο ευκολότερος τρόπος για να ανανεώσετε το χώρο σας και να του δώσετε καλοκαιρινό άρωμα.

Η οργάνωση σας βγάζει από μπελάδες!
Είτε το πιστεύετε είτε όχι, είναι καλύτερο να είστε μια “τεμπέλα” οικοδέσποινα. Και αυτό σημαίνει, να κάνετε συγκεντρώσεις που να τις απολαμβάνετε κι όχι να τις υπηρετείτε.
Γι’ αυτό η οργάνωση, είναι το μυστικό κλειδί. Καθορίστε λοιπόν ένα σημείο στο σπίτι σας, όπως ένα ντουλάπι, όπου θα τοποθετήσετε όλα τα απαραίτητα για το party σας. Η βασική ιδέα είναι, να είναι όλα μαζεμένα εκεί, έτσι ώστε να τα οργανώνετε πιο εύκολα, να προετοιμάζεστε πιο γρήγορα και η απόφαση για το επόμενο party να είναι μια απλή υπόθεση. Επιπλέον οι καλεσμένοι σας θα ξέρουν ότι, αν χρειαστούν κάτι, θα το βρουν στο συγκεκριμένο χώρο και δεν θα σας ζαλίζουν διαρκώς με «φέρε το ένα ή το άλλο».

Μετά πάμε στο φαγητό, το οποίο σίγουρα δεν οφείλει να είναι εξεζητημένο. Τώρα άλλωστε το καλοκαίρι και ειδικά το βράδυ, το φαγητό δεν πρέπει να είναι σύνθετο και βαρύ. Αν δεν προλαβαίνετε να μαγειρέψετε κάτι για τους καλεσμένους σας κι έχει πέσει πείνα στην παρέα, οι επιλογές από delivery είναι ατελείωτες και ικανές να εξυπηρετήσουν οποιαδήποτε απαίτηση.
Καροτάκια, αγγουράκια, τυροπιτάκια, λουκανοπιτάκια, 1-2 μπόμπες ή κανένα κεφτεδάκι ή λουκανικάκι αν αντέχεις, πατατάκια και τα σχετικά και είσαι έτοιμη. Άσε που αν εσύ βάλεις τον χώρο και οι καλεσμένοι είναι δικοί σου άνθρωποι, μπορείς κάλλιστα να ζητήσεις από μερικούς να έρθουν με το… ταπεράκι τους. Αν μοιραστούν οι ετοιμασίες το ίδιο θα συμβεί και με την κούραση και τα έξοδο.

Στη συνέχεια πάμε στα ποτά, που είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για την επιτυχία της βραδιάς. Ξεκινώντας κάπως παράδοξα, υπογραμμίζουμε τη σημασία του πάγου, ειδικά καλοκαιριάτικα. Οπότε, ό,τι και αν κάνεις, φρόντισε να μην σου λείψει.
Από εκεί και πέρα, εκτός από τα αναψυκτικά, κρασί, μπύρες και αλκοόλ είναι απαραίτητα. Και μην μπερδεύεσαι. Σε σπίτι κάνεις το κάλεσμα, οπότε αν δεν έχεις όλη την ποικιλία των ποτών μην τρελαθείς. Δεν πας για… μπαρ!
Βέβαια, και εφόσον μιλάμε για φίλους, σίγουρα θα ξέρεις πάνω κάτω τι πίνει ο καθένας έτσι θα είσαι προετοιμασμένη. Άσε που αν κανείς από αυτούς έχει παράξενα γούστα, μπορείς να του ζητήσεις να φέρει και το… μπουκαλάκι του.

Το θέμα του επιδόρπιου συνήθως καλύπτεται από τους καλεσμένους, αλλά για να είσαι σίγουρη, μπορείς να "καλύψεις τα νώτα σου" έχοντας προμηθευτεί μερικά παγωτίνια που είναι ό,τι πρέπει για την εποχή.

Τελευταίο αλλά ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι της βραδιάς είναι η μουσική. Το θέμα αυτό πλέον λύνεται πολύ εύκολα. Επειδή οι τιμές έχουν κάπως προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, δεν αποκλείεται να βρεις και επαγγελματία DJ που θα σου κάνει τη δουλειά χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία. Αλλιώς, υπάρχουν τόσες συλλογές ή τρόποι να φτιάξεις δική σου playlist μέσω ίντερνετ που όλα είναι πολύ πιο απλά από όσο νομίζεις.
Διαλέξτε αγαπημένα τραγούδια, που θα δώσουν κέφι στην παρέα σας. Αφιερώστε ένα απόγευμα, για να οργανώσετε τη μουσική σας. Ετοιμάστε ένα ελαφρύ και αιθέριο καλοκαιρινό playlist, που θα είναι ότι πρέπει για ένα Σαββατόβραδο. Ξαφνιάστε τους καλεσμένους σας με ανάλαφρες εναλλαγές στο στιλ μουσικής και φυσικά δεν θα πρέπει να ξεχάσετε να το εμπλουτίσετε με κάποιες latin πινελιές, από σάμπα, σάλσα και μποσσανόβα.


Καλή διασκέδαση, λοιπόν!

Πηγήfe-mail.gr, womenonly.gr