Πως να καθαρίσεις τα φαναράκια σου από τα κεριά!


Ωραία τα κεριά δεν λέμε. Και ατμόσφαιρα κάνουν και προσθέτουν στη διακόσμηση, τόσο εντός, όσο και εκτός σπιτιού. Και δεν κοστίζουν και πολύ. Όμως τώρα με τις ζέστες, θέλουν και περισσότερη προσοχή γιατί λιώνουν!
Αν είσαι και εσύ από εκείνους που έχουν γεμίσει ή θέλουν να γεμίσουν με φαναράκια τη βεράντα ή τον κήπο σου, τότε έχεις ακόμη ένα θεματάκι να λύσεις. Αυτό της καθαριότητας… Διάβασε παρακάτω και κράτα όποιον τρόπο σε βολεύει.



1. Ακόμη περισσότερη ζέστη. Άσε τα φαναράκια που θέλεις να καθαρίσεις κάτω από τον καυτό ήλιο. Όλα τα ξεραμένα κεριά που βρίσκονται μέσα, θα λιώσουν μεμιάς. Πάρε μετά ένα κομμάτι από το χαρτί κουζίνας και σκούπισέ τα, παίρνοντας τα πιο χοντρά. Μετά, καθάρισε τα υπόλοιπα με ένα άλλο χαρτί και υγρό για τα τζάμια. Με αυτό τον τρόπο, θα καθαρίσουν αμέσως τόσο τα τζάμια, όσο και η βάση τους.


2. Η δύναμη του πάγου. Ένας άλλος τρόπος είναι να βάλεις τα φαναράκια στην κατάψυξη για λίγο, έτσι ώστε τα κατάλοιπα του κεριού να παγώσουν. Μετά θα δεις ότι μπορείς να τα ξεκολλήσεις πολύ πιο εύκολα. Αυτό βέβαια, προϋποθέτει ότι τα φαναράκια δεν είναι μεγάλου μεγέθους, για ευνόητους λόγους!

3. Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Υπάρχουν μερικά κεριά που βρίσκονται μέσα σε κυλινδρικές γυάλες. Καίνε μια χαρά, ώσπου κάποια στιγμή, μένει ένα μικρό κομμάτι στον πάτο που δεν μπορείς να καθαρίσεις με τίποτα. Μην αγχώνεσαι. Στρώσε λίγες στρώσεις χαρτιού κουζίνας σε ένα τραπέζι, ή στο πάτωμα στη βεράντα ή στην αυλή και βάλε επάνω τον κύλινδρο, ανάποδα. 
Φρόντισε μόνο να είναι
απόλυτα εκτεθειμένο στον ήλιο. Το κερί θα λιώσει και θα γλιστρήσει ωραιότατα στο χαρτί, αφήνοντας το γυαλί "ελεύθερο". Μετά, σκούπισέ το εσωτερικά και στη συνέχεια καθάρισέ το με υγρό για τζάμια και ολοκλήρωσε έτσι τη διαδικασία, έχοντας το βάζο έτοιμο για το επόμενο κερί.

4. Φρόντισε για να έχεις. Καλό είναι να προλάβεις τυχόν ατυχήματα, επειδή με τη ζέστη, ποτέ δεν ξέρεις. Σίγουρα έχεις κάποια μικρά πιατάκια που δεν χρειάζεσαι στο σπίτι. Ίσως και από διαφορετικά σερβίτσια που δεν ξέρεις τι να κάνεις. Μπορείς να τα βάλεις στον πάτο από τα φαναράκια έτσι ώστε αυτά να λερώνονται όσο το δυνατό λιγότερο.

5. Στο ίδιο μήκος κύματος. Επίσης, μην αφήνεις τα κεριά στον ήλιο χωρίς λόγο. Έτσι κι αλλιώς, το βράδυ τα χρησιμοποιείς. Την ημέρα, βρες το πιο δροσερό κομμάτι του σπιτιού -ακόμη καλύτερα το υπόγειο ή κάποια αποθήκη αν υπάρχει- και κράτησέ τα εκεί.

Πηγή: womenonly.gr