Ζωγραφίστε τις δικές σας πετσέτες!

Δοκιμάστε να ζωγραφίσετε μόνοι σας τις πετσέτες τραπεζιού και κουζίνας που ήδη έχετε και δώστε στυλ στο γεύμα σας με δύο κινήσεις!
Ποιος είπε ότι το παραδοσιακό δεν έχει θέση στο μοντέρνο. Η τελευταία τάση θέλει τα παραδοσιακά στοιχεία να μπλέκονται στην πιο urban deco αισθητική, δημιουργώντας τα πιο stylish αποτελέσματα.
Τώρα μάλιστα που καλοκαιριάζει, οι ριγέ πετσέτες στο τραπέζι δημιουργούν μία αίσθηση μινιμαλιστικής νοσταλγίας. Υπάρχει ο τρόπος, αν είστε fan των DIY projects να φτιάξετε τις πιο γλυκές, εύκολες και χρήσιμες πετσετούλες για να στολίσετε το τραπέζι και την κουζίνα σας.


Τι χρειάζεστε;
-Λινό ύφασμα, λευκό ή ανοιχτόχρωμο
-Ανεξίτιλο χρώμα για υφάσματα σε μπλε, γκρι, καφέ, κόκκινο ή όποιο άλλο προτιμάτε
-Ένα φαρδύ κι ένα λεπτό πινέλο
-Κολλητική ταινία ή χαρτοταινία
-Ένα ψαλίδι για υφάσματα
-Βελόνα και κλωστή ή ραπτομηχανή


Δεν έχετε παρά να κόψετε το ύφασμα σε ίσα τετράγωνα ή ορθογώνια μέρη- ανάλογα πώς προτιμάτε τις πετσετούλες σας. Ύστερα, κόψτε την χαρτοταινία και κολλήστε λωρίδες στις δύο απέναντι κάθε φορά μεριές της πετσέτας. 
Πάρτε στεγνό το πινέλο και βουτήξτε το στο χρώμα. Στραγγίξτε το καλά. Περάστε το χρώμα ανάμεσα από τις δύο ταινίες μέχρι η λωρίδα που θα σχηματίσετε να είναι ίδια σε πυκνότητα χρώματος κατά μήκος. Μόλις στεγνώσει το ένα σετ, κάνετε το ίδιο και από την απέναντι μεριά.
Μπορείτε να δώσετε ένα νησιώτικο στυλ στις πετσετούλες σας χρησιμοποιώντας παραδοσιακά χρώματα ή να τολμήσετε κάτι πιο φλούο και ζωηρό. Μπορείτε κάλλιστα να κάνετε πιτσιλιές πάνω στο ύφασμα με διάφορα χρώματα για ένα πιο ποπ αποτέλεσμα. 



Όταν στεγνώσουν οι πετσέτες, γυρίστε τις άκρες του υφάσματος από μέσα και κάντε ένα στρίφωμα που θα ράψετε στο χέρι αν πιάνουν τα χέρια σας, διαφορετικά το γαζώνετε στη μηχανή.
Χρώματα για ύφασμα, ανθεκτικά στο πλύσιμο θα βρείτε σε πολλά καταστήματα.

Καλή επιτυχία!


Πηγή: queen.gr