Κουνούπια! Πως θα τα κρατήσετε μακριά σας!

Εάν συγκαταλέγεστε στην ομάδα των γλυκοαίματων, τότε ξέρετε πολύ καλά τον εφιάλτη που λέγεται κουνούπι. Είναι ικανό να χαλάσει και την πιο όμορφη καλοκαιρινή βραδιά, αφήνοντας σας να ξύνεστε με μανία. Η μία λύση για να σωθείτε από την επίθεση, είναι να λούζεστε με τις γνωστές απωθητικές λοσιόν, όμως τι κάνετε εάν ξεκινήσει η επιδρομή κουνουπιών και εσείς δεν έχετε πολεμοφόδια; Να μερικές φυσικές μεν, ανορθόδοξες δε, λύσεις που μπορούν να σας βγάλουν από τη δύσκολη θέση, εάν δεν έχετε προνοήσει να γεμίσετε τον χώρο με κεριά σιτρονέλα!


Μπύρα: Εάν σας αρέσει η μπύρα, καλύτερα να την ξεχάσετε, μιας και τραβάει τα κουνούπια σαν μαγνήτης. Εναλλακτικά γεμίστε ένα ποτήρι και βάλτε το πιο μακριά από εκεί που κάθεστε ώστε τα κουνούπια να πάνε εκεί. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι δουλεύει.
Σκόρδο: όπως φαίνεται κάνει καλό στα πάντα και τα κουνούπια δεν εξαιρούνται. Τα απομακρύνει, όμως η μυρωδιά θα σας ακολουθεί ολόκληρη τη μέρα. Το αντέχετε;
Πανάκια για το στεγνωτήριο: Αυτά τα λεγόμενα fabric softeners που βάζουμε στο στεγνωτήριο έχουν αποτέλεσμα εάν τα τρίψετε πάνω σας, όμως κάλλιστα μπορούν να σας δημιουργήσουν και ερεθισμό, οπότε προσοχή γιατί υπάρχει ρίσκο.
Απορρυπαντικό για τα πιάτα: Όπως αποδεικνύεται είναι ο μέγας νικητής κατά των κουνουπιών. Λίγο απορρυπαντικό πιάτων, επιλέξτε με άρωμα λεμόνι, σε ένα πιατάκι απωθεί τα κουνούπια μια και καλή. Το ίδιο κάνει και η μηχανή που κάνει φούσκες. Το σαπούνι λοιπόν είναι μια ακόμα καλή λύση!

Λύσεις που δεν δουλεύουν!
Το να φοράτε λευκά ρούχα. Όχι τα κουνούπια δεν έχουν χρωματικές προτιμήσεις.
Η χρήση των ειδικών app στο κινητό σας.
Το κυνήγι με την σκούπα.

Τα τσιμπήματα τους προκαλούν τη γνωστή εκνευριστική φαγούρα. Πώς μπορείτε να απαλλαχθείτε;
1) Ένα απλό –όχι βέβαια τόσο καθαρό φάρμακο- είναι η λάσπη. Απλώστε μικρή ποσότητα στο σημείο. Θα σας δροσίσει και θα σας ανακουφίσει.
2) Ψεκάστε με ένα αντισταμινικό σπρέι, που θα βρείτε στο φαρμακείο.
3) Απλώστε, λίγη οδοντόκρεμα. Το fluoride που περιέχεται σε αυτήν, λειτουργεί σαν αντισταμινικό φάρμακο απομακρύνοντας σε λίγα λεπτά την ενόχληση.
4) Κρατήστε πάνω στο τσίμπημα ένα παγάκι. Δεν είναι λύση με διάρκεια, επειδή όμως το παγωμένο μουδιάζει ελαφρά το σημείο, θα σας ανακουφίσει για λίγα λεπτά.
5) Από το φαρμακείο της γιαγιάς: Τρίψτε το σημείο με μερικά φύλλα φρέσκιας ματζουράνας. Διαφορετικά, φτιάξτε ένα μείγμα με λίγο νερό και ξύδι και βάλτε στο τσίμπημα με ένα βαμβάκι. Επίσης, ανακατέψτε ένα κουταλάκι μαγειρικής σόδας σε σκόνη, με λίγο νερό. Φτιάξτε μια αλοιφή και απλώστε την απευθείας στο τσίμπημα. Επίσης και το παραδοσιακό ξύδι καταπραΰνει πολύ και ας μυρίζετε για λίγο σαν χωριάτικη 

Πηγή: jenny.gr