Γραφείο στο σπίτι!

Ότι και να επαγγέλλεστε, σίγουρα ονειρεύεστε ένα χώρο οργανωμένο και σοφιστικέ... να μπορείς να δουλέψεις βρε αδερφέ και από το σπίτι!
Η συνταγή του home office, ελληνιστή γραφείο στο σπίτι, περιλαμβάνει τα εξής λίγα: οργάνωση, τάξη, χρώμα και φωτισμό
Τέσσερα υλικά είναι αρκετά για να φτιάξεις τη μικρή σου επιχείρηση!
Μία ανεκμετάλλευτη γωνιά στο καθιστικό, ή ένα ευρύχωρο υπνοδωμάτιο, αν δεν υπάρχει ξεχωριστός χώρος που θα φιλοξενήσει το γραφείο σου, είναι ό,τι πρέπει. Στην περίπτωση του αυτόνομου χώρου, το γραφείο σου μπορεί να στηθεί και να διακοσμηθεί πανεύκολα. 
Στην περίπτωση όμως που το γραφείο είναι μέρος κάποιου άλλου δωματίου, εσύ πρέπει να κάνεις ό,τι καλύτερο, για να το εντάξεις αρμονικά στον εκάστοτε χώρο. Η σύνδεση σαλονιού ή κρεβατοκάμαρας και γραφείου, θα πρέπει να είναι τόσο διακριτή, όσο διακριτός θα είναι και ο διαχωρισμός τους. Δεν τοποθετούμε απλώς δηλαδή ένα έπιπλο εργασίας και ένα laptop και το ονομάζουμε γραφείο. Αντίθετα, συγκεντρώνουμε στο μυαλό τα υλικά που σημειώσαμε παραπάνω και ξεκινάμε ένα ολοκληρωμένο project!

H Οργάνωση!

Το πλέον αυτονόητο “υλικό”, αφού εργασία χωρίς οργάνωση, θα πει κακή εργασία. Το βασικό έπιπλο που πρέπει να επιλέξεις πρώτα , είναι ο πάγκος εργασίας σου. Μπορεί να είναι ένα όμορφο έπιπλο ή και ένας πάγκος σε σύνθεση με τα υπόλοιπα του γραφείου, ράφια, συρτάρια κτλ. Ένα πολύ άνετο κάθισμα που σου εξασφαλίζει μία σωστή στάση σώματος, είναι επίσης απαραίτητο. Όσο και αν δεν έχεις χαρτοβασίλειο μεγάλο, οι σημειώσεις , οι φάκελοι και κάποια μικροεργαλεία της δουλειάς σου, πρέπει κάπου να αποθηκευτούν. Στη δική σου κρίση, αν θα είναι κλειστού ή ανοιχτού τύπου το σύστημα αποθήκευσης. Το σημαντικό είναι, να υπάρχει ο κατάλληλος χώρος έτσι ώστε ότι χρειάζεσαι να είναι εκεί και έτσι η δουλειά σου να γίνεται όσο το δυνατόν πιο εύκολα.

Η Τάξη!

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ταλαιπωρία από το να ψάχνεις κάτι στο χάος της ακαταστασίας. Μπορεί να έχει περάσει μέσα από τα χέρια σου δυο-τρεις φορές, αλλά ο πανικός της αταξίας να μη σε άφησε να το δεις. Ταξινόμησε το χώρο με βάση τη χρησιμότητα των εργαλείων της δουλειάς σου και άσε σε δεύτερη ζήτηση, αλλά εξίσου τακτοποιημένα, πράγματα που χρησιμοποιείς πιο σπάνια. Η τάξη αυτή, μπορεί να επιτευχθεί και οπτικά με βάση το χρώμα, που είναι και το τρίτο από τα “υλικά” μας.

Το χρώμα!

Η δύναμη και η ενέργεια των χρωμάτων, θα κάνουν και εδώ το θαύμα τους. Ανάλογα το αποτέλεσμα που θες να προκύψει, επιλέγεις ένα σοφιστικέ ή ένα πιο χαρούμενο χρώμα. Το χρώμα που θα τοποθετήσεις, σε τοίχους ή έπιπλα, φρόντισε να σου αρέσει πολύ, να σου δίνει ενέργεια για δουλειά και να σε κάνει να νιώθεις άνετα, να μη σε κουράζει. Τώρα αν είσαι στην περίπτωση της “φιλοξενίας”, μοιράσου αδιαμαρτύρητα το χρώμα του σαλονιού ή της κρεβατοκάμαρας και βάλε τις πινελιές του αγαπημένου σου χρώματος, στα διακοσμητικά στοιχεία.

Ο φωτισμός!

Από τα πολύ βασικά στοιχεία, για επιτυχημένη επιχείρηση ”γραφείο”, είναι ο φωτισμός. Η παραγωγικότητα εξαρτάται κατά κύριο λόγο από τη διάθεση σου γι΄αυτό και θα πρέπει να τη διατηρείς σε υψηλά επίπεδα. Όσο καλύτερα φωτίζεται ο χώρος που εργάζεσαι τόσο μεγαλύτερη επιθυμία θα έχεις να βρίσκεσαι εκεί. Οπωσδήποτε ένα φωτιστικό σώμα συγκεντρωτικού φωτισμού, βλέπε επιτραπέζιο φωτιστικό, αλλά και ένα οροφής διάχυτου φωτισμού. Αν υπάρχει δυνατότητα φυσικού φωτισμού, τότε τρέχα και στήσε το γραφείο σου δίπλα. Τίποτα καλύτερο. Το φως του ήλιου, αλλά και η θέα έξω, όποια και είναι αυτή, θα ξεκουράσει το βλέμμα σου για όσο χρειαστείς, από την κόπωση της δουλειάς.

Go Wireless!

Το σικ γραφείο στην φωτογραφία περιλαμβάνει ένα μεγάλο γραφείο, ένα  άνετο καθιστικό, πολλά παράθυρα, και λίγες πρίζες! Ο εξοπλισμός με  ασύρματη σύνδεση είναι που κάνει την διαφορά! Ο φορητός υπολογιστής για τις λειτουργίες του γραφείου ως κύριος υπολογιστή ς ένας εκτυπωτής εκτός του οπτικού πεδίου! Έτσι ο χώρος φαίνεται πραγματικά οργανωμένος και καθαρός χωρίς καλώδια να φορτώνουν το σπίτι!

Ακόμα και αν δεν έχεις σκοπό, να εργαστείς από το σπίτι, αν υπάρχει χώρος στο καθιστικό ή το υπνοδωμάτιο σου, αξιοποίησε τον δημιουργώντας ένα χώρο γραφείου. Το έπιπλο που θα επιλέξεις αλλά και το σοφιστικέ ύφος της ύπαρξής του, θα χαρίσει πόντους στο χώρο σου. Οργάνωσε λογαριασμούς, αποδείξεις, αλληλογραφία, κουπόνια, γραμματόσημα… και δώσε προσωπικότητα στο χώρο σου!


Πηγή: homeedition.gr