HOT TIPS… go Green! Μέρος 2ο

Aν η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά, τότε το άλλο της μισό είναι ιδιαίτερα επιβλαβές για την υγεία μας και το περιβάλλον! Διαβάστε το δεύτερο μέρος από τα HOT TIPS με μυστικά και συμβουλές για «πράσινη καθαριότητα»!

1. Στα αθλητικά παπούτσια που μυρίζουν δυσάρεστα, δοκιμάστε να ρίξετε λίγη σόδα φαγητού σε σκόνη.

2. Οι γαριασμένες λευκές κάλτσες θα ξαναβρούν την λάμψη τους αν τις βάλετε σε καυτό νερό με κομμάτια λεμονιού και τα βράσετε.




3. Αν θέλετε να μοσχομυρίζει το σπίτι σας, βράστε σε λίγο νερό μερικά ξυλάκια κανέλας. Εναλλακτικά κόψτε φλούδες πορτοκαλιού σε μικρά κομμάτια και ψήστε τα ελαφρά στον φούρνο.

4. Αν ο βραστήρας ή οι κατσαρόλες σας έχουν ασπρίσει εσωτερικά από τα άλατα του νερού, βάλτε στην συσκευή σας λίγο νερό μαζί με ξύδι αφήστε να βράσουν για λίγη ώρα. Τα άλατα θα διαλυθούν αλλά καλό θα είναι να κάνετε  2-3 βρασίματα ακόμα με σκέτο νερό για να μην μυρίζουν οι συσκευές.

5. Μην πετάτε τα υπολείμματα του γαλλικού καφέ. Σε τακτά χρονικά διαστήματα, ρίχνετέ τα στον νεροχύτη. Θα βοηθήσουν πολύ στον καθορισμό των σωλήνων από τα λίπη.

6. Το ξύδι καθώς και το λεμόνι μπορούν να απομακρύνουν ικανοποιητικά ενοχλητικές μυρωδιές όπως αυτή του ψαριού ή του αυγού από τον νεροχύτη ή τα πιατικά σας.  Για καλύτερα αποτελέσματα, δοκιμάστε να ρίξετε μερικές σταγόνες μέσα στο υγρό απορρυπαντικό  πιάτων και χρησιμοποιήστε τα σε κάθε πλύσιμο.

7. Αντί για συμβατικό μαλακτικό,  το οποίο έχει την ιδιότητα να κολλάει στο ρούχο δημιουργώντας ερεθισμούς στο δέρμα και αλλεργίες, μπορείτε να διαλύσετε σε 1 λίτρο νερό 1 κουταλιά μαγειρική σόδα ή λευκό ξίδι και να ξεβγάλετε με αυτό τα ρούχα. Mε αυτό τον τρόπο, τα θωρακίζετε περισσότερο ενάντια στις δυσάρεστες οσμές!

8. Για το πλύσιμο των ρούχων και των πιατικών στα αντίστοιχα πλυντήρια, χρησιμοποιήστε τα νέα απορρυπαντικά που είναι όχι μόνο συμπυκνωμένα αλλά περιέχουν σε μια ταμπλέτα και το απορρυπαντικό και το λαμπριντικό και τα άλατα. Έτσι εξοικονομείτε όχι μόνο χώρο στα ντουλάπια σας αλλά μαζεύονται και λιγότερα οικιακά απορρίμματα. Μην διστάσετε να χρησιμοποιήσετε πράσινο σαπούνι στο πλυντήριο ειδικά για το πλύσιμο των βρεφικών ρούχων.

9. Για να εξολοθρεύσετε τις κατσαρίδες, τοποθετήστε μαγειρική σόδα μαζί με λίγη ζάχαρη σε ένα μικρό πιατάκι και βάλτε το στα ντουλάπια, πίσω από το ψυγείο ή όπου συχνάζουν.
Μια άλλη μέθοδος για να διώξετε μυρμήγκια και ενοχλητικά έντομα είναι να ρίξετε αιθέριο έντομο λεβάντας η απλό ξύδι εκεί που συχνάζουν.

10. Γενικό καθαριστικό! Μισό φλυτζάνι ξίδι και 1/4 φλυτζανιού μαγειρική σόδα σε δύο λίτρα νερό. Το διάλυμα διατηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα και καθαρίζει τζάμια, καθρέφτες, τις αποθέσεις ασβεστίου σε βρύσες και κεραμικά πλακίδια.