Funky στυλ στην Κουζίνα!

Το ύφος Funky είναι εμπνευσμένο από τη μουσική και επηρέασε πολύ τη μόδα και λιγότερο το design. Με ποιόν τρόπο, όμως θα μπορούσε να εισαχθεί στο χώρο της κουζίνας;
Αν και το στυλ funky δεν είναι τόσο αυστηρό ώστε να μπορεί να περιγραφεί με ακρίβεια, εντούτοις μπορούμε διακρίνουμε κάποια κοινά χαρακτηριστικά.

1)  Ταιριάζουν τα αταίριαστα. Σε ένα χώρο με funky ύφος, μπορούν άνετα να συνυπάρχουν ένα ή περισσότερα 'αταίριαστα΄στοιχεία χωρίς όμως να γίνονται κιτς ή κραυγαλέα. 
2) Το ρετρό μπαίνει ως πινελιά και συνδυάζεται περίφημα με τα σύγχρονα στοιχεία. Για την ακρίβεια, όλες οι περίοδοι του παρελθόντος γίνονται πιο επίκαιρες από ποτέ. 
3) Η τέχνη φέρνει χρώμα. Σε ένα funky χώρο, τα έργα τέχνης και ειδικά η ζωγραφική με έντονα και ζωηρά χρώματα αποκτούν κυρίαρχη σημασία. 
4) Οι κανόνες των χρωμάτων καταργούνται. Το funky αδιαφορεί παντελώς για τους κανόνες και τη θεωρία των χρωμάτων. Σημασία έχουν το ένστικτο και ο αυθορμητισμός, που μπορούν να συνδυάσουν ακόμα και τα πιο αταίριαστα χρώματα. 

Πάρτε ιδέες με κάποια παραδείγματα!

Full funky!
Η κουζίνα αυτή, έχει όλα τα στοιχεία για να χαρακτηριστεί φουλ funky, όπως: 
·         Αδιαφορία για τους κανόνες των χρωμάτων! 
Προσέξτε ότι μέχρι και η οροφή βάφτηκε κίτρινη!
·         Η ζωγραφική πλημμύρισε σχεδόν όλες τις επιφάνειες!
·         Τα ρετρό στοιχεία περισσεύουν, όπως η τσαγιέρα!
·         Στο χώρο υπάρχουν ένα σωρό 'παράξενα' αντικείμενα. Αν τα αντικείμενα αυτά, τοποθετούνταν μεμονωμένα σε ένα χώρο τότε σίγουρα θα χαρακτηρίζονταν ως κιτς. 
Εντούτοις, όλα μαζί και μέσα σε αυτό το φόντο φαίνονται 'επιλεγμένα από άποψη'!

Διακριτικό funky!Η κουζίνα στην φωτογραφία είναι αρκετά διακριτική και έχει μερικές μόνο πινελιές funky, όπως: 

    ·         Τα καθίσματα σε κόκκινο και ροζ, που ενώ παραπέμπουν σε παλαιότερες δεκαετίες εντούτοις το χρώμα τους είναι μοδάτο και νεανικό. 
    ·         Η μινιμαλιστική αίσθηση, με καθαρές γραμμές, που ωστόσο δίνει χαρακτήρα και προσωπικότητα στον χώρο.
    ·         Τον πάγκο με τα χρωματιστά σκεύη και εργαλεία κουζίνας.

Επιμελημένo funky!

Αυτό που κάνει πραγματικά, την κουζίνα αυτή funky είναι τα ποικίλα, "αταίριαστα" στοιχεία, που με ένα μαγικό τρόπο, ενοποιούνται και ταιριάζουν μεταξύ τους.

Πολύχρωμες καρέκλες, μια ξύλινη σκάλα, βιβλία και πιάτα μαζί, ένα καλοκαιρινό χαλάκι, ρετρό πορσελάνινα σκεύη... Τίποτα δεν ταιριάζει μεταξύ τους! Σίγουρα όμως, όλα είναι προσεκτικά επιλεγμένα και τοποθετημένα με ακρίβεια στις συγκεκριμένες θέσεις. 




Πηγή: decobook.gr