Σπίτια Διασήμων! Το διαμέρισμα της Coco Chanel στο Παρίσι!


Η Coco Chanel ήταν μια γυναίκα που άλλαξε με την προσωπικότητά και την αισθητική της τη μόδα της εποχής της και όχι μόνο. Πρόκειται για μια κλασική φιγούρα στο χώρο της μόδας και οι επιλογές της αποτυπώνονται όχι μόνο στα ρούχα που επέλεγε, αλλά και στη διακόσμηση του διαμερίσματός της στο Παρίσι.
Το διαμέρισμα είναι πάνω από την μπουτίκ της και πλέον χρησιμοποιείται ως χώρος για φωτογραφίσεις. Ακόμη και μικρές λεπτομέρειες, όπως τα κρύσταλλα στις λάμπες αποδεικνύουν ότι το διαμέρισμα η διακόσμηση απασχόλησε την ιδιοκτήτριά του. 

Κάθε αντικείμενο εκεί έχει τη δική του ιστορία, ενώ η Chanel φαίνεται ότι αγαπούσε τους καθρέπτες, που υπάρχουν σκορπισμένοι σε όλο τον χώρο.



Ζούσε στο ξενοδοχείο Ritz στο Παρίσι, αλλά εργαζόταν και ψυχαγωγούταν σε κοντινή απόσταση, στο κτίριο Rue Cambon. Υπάρχουν τέσσερις ορόφοι: το κατάστημα Chanel είναι στο επίπεδο του δρόμου, τα haute couture καμαρίνια είναι στον δεύτερο όροφο, το διαμέρισμά της βρίσκεται στον τρίτο, και το εργαστήριό της βρίσκεται στον τέταρτο. Η οροφή του κτιρίου που είναι γνωστή για την καλύτερη θέα που  μπορεί κανείς να βρει στο Παρίσι!


Στην φωτογραφία αριστερά μπορείτε να δείτε τις κινεζικές απεικονίσεις που χρησιμοποιεί ως ταπετσαρία. Διαθέτουν το αγαπημένο λουλούδι της, την καμέλια, την οποία χρησιμοποιεί συχνά στα σχέδιά της!



Η Chanel έζησε σε αυτό το διαμέρισμα μέχρι το θάνατό της το 1971, και όλα έχουν παγώσει στο χρόνο, σε εκείνη την εποχή. Στην πραγματικότητα δεν κοιμόταν εκεί, για αυτό και δεν υπάρχει υπνοδωμάτιο στο διαμέρισμα! Αντί αυτού, διατηρούσε μια ιδιωτική σουίτα στο Ritz απέναντι!


Η Chanel μισούσε τις πόρτες, και συχνά τοποθετούσε διαχωριστικά χώρου σε βυσσινί χρώμα στις  εισόδους. Έλπιζε ότι με την τοποθέτηση διχωριστικών μπροστά από την πόρτα, οι επισκέπτες της μπορεί να μην θυμόντουσαν να φύγουν!


Οι καθρέφτες είναι επίσης ένα μεγάλο μέρος του ντεκόρ στο διαμέρισμα. Όπως είναι και τα πλούσια διακοσμημένα διαχωριστικά που προσθέτουν πολυτέλεια στο χώρο!

Υπάρχουν βιβλία, ασημικά, αγάλματα καθώς και πλούσια φώτα σαν μενταγιόν! Οι πίνακες των είναι διακοσμημένοι με ανθρώπινες μορφές ενώ η αίθουσα υποδοχής φιλοξενεί έναν καναπέ, καρέκλες και αρκετά μικρά τραπεζάκια. 



 “Fashion is not something that exists in dresses only. Fashion is in the sky, in the street, fashion has to do with ideas, the way we live, what is happening.” ~ Coco Chanel