Ζώδια και Διακόσμηση! Ταύρος!

Το πώς είναι το περιβάλλον, φυσικό και τεχνητό, επηρεάζει όλα τα επίπεδα της ανθρώπινης ύπαρξης. Μπορούμε αστρολογικά να διαμορφώσουμε το εσωτερικό του σπιτιού μας με τέτοιο τρόπο ώστε το αποτέλεσμα να μας ικανοποιεί αισθητικά και να μας αντιπροσωπεύει στο μέγιστο βαθμό ως χαρακτήρες; Η απάντηση είναι ναι! Τα γούστα μας, οι δυνατότητες και τα ταλέντα μας είναι γραμμένα στ' αστέρια - γιατί όχι και η εικόνα του ιδανικού σπιτιού μας;

Διαβάστε παρακάτω πως θα είναι το σπίτι ενός Ταύρου!

Ταύρος! Σταθερή Αξία!

Πάνω από όλα για τους Ταύρους μετρά η πρακτικότητα. Γι αυτό επιλέγουν εργονομικά έπιπλα και χρήσιμα αντικείμενα. Τους αρέσουν τα καλά χαλιά πλούσια σε χρώμα στα οποία θα πατάνε οι αναπαυτικές πολυθρόνες τους. Οι πίνακες ζωγραφικής είναι ένα ακόμα στοιχείο που δεν λείπει από το σπίτι τους. Παίζουν με γήινες αποχρώσεις στον χώρο όπως εκρού, μπεζ και γκρι. Καθώς για τα Ταυράκια τα φυτά είναι ζωτικής σημασίας στην καθημερινότητα τους, ένα σπίτι χωρίς κήπο ή έστω μια μεγάλη βεράντα έχει ελάχιστες πιθανότητες να γίνει το σπίτι τους.

Είναι  βολικοί και υπομονετικοί άνθρωποι. Θα τους  αρέσει και θα βολευτούν όπως και να είναι το σπίτι τους και για τη διακόσμηση θα φροντίσει το έτερον ήμισυ. Αν όμως οι επιλογές του, τους κάνουν νευρικούς και αρχίζουν να βγαίνουν τα άσχημα χαρακτηριστικά τους, όπως μνησικακία, τότε πρέπει να προτείνουν τα χρώματα που τους αρέσουν κι ας είναι απαλά και γήινα. Άλλωστε όσο αγαπάνε οι Ταύροι το σπίτι και τις νωχελικές, ράθυμες ώρες μέσα σε αυτό, δεν το αγαπάει κανείς άλλος.

Η αλκαντάρα για την ταπετσαρία επίπλων είναι ότι πρέπει, όπως και οι ουδέτερες αποχρώσεις και η αίσθηση του μεταξιού. Βάλτε τέλος καλή μουσική, ανάψτε κεριά και απολαύστε. Τα σεντόνια είναι σατέν, το μπουρνούζι βελούδινο και οι πετσέτες περίτεχνες στην πλέξη. Όταν ο Ταύρος διακοσμεί, ακολουθεί όλους τους τρόπους και τα μέσα. Αγαπά την πολυτέλεια και όταν δέχεται καλεσμένους στο σπίτι του, δεν κάνει «εκπτώσεις» προκειμένου να τους το παρουσιάσει.

Κλασσικός και πατροπαράδοτος ο Ταύρος, θέλει όλα να είναι άνετα στο χώρο του και φυσικά δεν παραφορτώνει το σπίτι του με αντικείμενα που δεν είναι χρηστικά. Πρακτικό ζώδιο και λάτρης των γήινων χρωμάτων, τα θέλει όλα τακτοποιημένα με αρμονία στο χώρο.

Παιδικό δωμάτιο για ένα μικρό Ταυράκι!
Καλό το ταυράκι και τυχεροί οι γονείς του! Ένας ταύρος είναι από παιδί ρεαλιστής, ήρεμος και ευαίσθητος χαρακτήρας. Αναζητά την ασφάλεια και απεχθάνεται τις αλλαγές στο περιβάλλον του. Δεν αλλάζει εύκολα γνώμη, είναι σχετικά αργό στις αντιδράσεις και τις σκέψεις του. Αγαπάει τον διάλογο και ζητά εξηγήσεις για το κάθε τι. Αποφύγετε να είστε εξαναγκαστικοί μαζί τους. Μόνο με στοργή και θαλπωρή μπορείτε να το φέρετε στα 'νερά' σας. Από φύση τους πρακτικοί χαρακτήρες, οι ταύροι κινούνται με άνεση μέσα σε χώρους που είναι λειτουργικοί και πρακτικοί. Γωνιές στο χώρο τους για κατασκευές και οτιδήποτε τους φέρνει σε επαφή με τη φύση (τοιχογραφίες, ζωγραφιές, πίνακες ή μαξιλάρια με θέμα τη φύση) θα τα κάνει πραγματικά χαρούμενα. Χρώματα που τους γαληνεύουν: οι απαλές αποχρώσεις του βερικοκί, του απαλού πορτοκαλί και του λαχανί.

Το γραφείο ενός Ταύρου! Country Chic!

O Ταύρος λατρεύει την ασφάλεια, την σταθερότητα και την άνεση, στοιχεία που γίνονται ορατά ακόμη και στο γραφείο του. Θέλει να εργάζεται σε έναν χώρο που θα ηρεμεί το πνεύμα του και θα μπορεί να εργάζεται απερίσπαστος.
Είναι οπαδοί  των  μεγάλων επίπλων σε γενικές γραμμές- τεράστιο γραφείο, τεράστια καρέκλα γραφείου- κι αν είναι και αναπαυτικά  θα είναι ακριβώς η προτίμηση τους. Αγαπά επίσης τους ακριβούς, άνετους, μεγάλους καναπέδες κι αν το γραφείο του είναι αρκετά ευρύχωρο, θα προσθέσει κι έναν που θα του επιτρέπει να παίρνει την μεσημεριανή του «σιεστα», ιδίως αν δουλεύει πολλές ώρες.
Του αρέσει η επένδυση από μετάξι, βελούδο  ή σατέν ενώ ένα από πεπαλαιωμένο δέρμα ή  παραδοσιακό floral μοτίβο είναι από τα αγαπημένα του.

Τέχνη και διακοσμητικά στοιχεία!
Επειδή του αρέσει η ποιότητα,  ακόμη και τα στοιχεία που θα διακοσμούν το γραφείο του θα τα επενδύσει ανάλογα. Συνήθως προτιμά μεγαλύτερα κομμάτια τέχνης και εκτιμά αντικείμενα με κάποια ιστορία ή που με κάποιο τρόπο την διατηρούν. Τα λουλούδια είναι σημαντικός παράγοντας για να νιώθει κοντά στην «φύση» του και έτσι, αν δεν στολίζουν το βάζο,  θα βρίσκονται κάπου κοντά, είτε στο μπαλκόνι του γραφείου είτε σαν εικόνα σε κάποιες από τις φωτογραφίες που θα στολίζουν τον χώρο του.

Πηγή: astrology.gr