Διακοσμήστε τους τοίχους σας με Πίνακες!

Οι πίνακες ζωγραφικής θεωρούνται ένα από τα κυριότερα στοιχεία στο χώρο της διακόσμησης καθώς με τις σωστές επιλογές μπορούν να αποτελέσουν δυνατό πόλο έλξης του αισθητικού μας ενδιαφέροντος μέσα σε έναν λιτά διακοσμημένο χώρο. Δίνουν στυλ και κύρος, εκφράζουν τις εικαστικές προτιμήσεις του ιδιοκτήτη του χώρου και αναδεικνύονται καλύτερα πάντα με τη μελέτη και χρήση του σωστού φωτισμού. 


Η ζωγραφική ανήκει στις καλές τέχνες και αποτελεί την αναπαράσταση ή την παραγωγή μιας πραγματικής εικόνας με τη βοήθεια φυσικών ή ηλεκτρονικών μέσων. Οι πίνακες ζωγραφικής είναι γόνοι αυτής της τέχνης και αποτελούν προϊόντα δημιουργικής έκφρασης, αποτύπωσης εικόνων, βιωμάτων και κουλτούρας αφού έχουν πάνω τους κομμάτια από την προσωπικότητα του ανθρώπου που τους φιλοτέχνησε. Τα θέματά τους αντλούνται από τη φύση, τα αντικείμενα, τα πρόσωπα, τις καταστάσεις της καθημερινής ζωής και συχνά μπορεί να είναι αφηρημένες εικόνες και σχήματα που σκοπό έχουν να πουν πάντα μια ιστορία στο θεατή. Μια ιστορία από την οποία εμπνεύστηκε ο ζωγράφος ή κρύβει μέσα της προσωπικά βιώματα, ανησυχίες, φοβίες, απόψεις του για κοινωνικά φαινόμενα όπως επίσης και πολιτικές του πεποιθήσεις. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι ποικίλα ανάλογα των τεχνοτροπιών που εφαρμόζονται όπως λάδια, ακρυλικά, τέμπερες, υδροχρώματα, σκόνες, μελάνια, pastel, κάρβουνα, γραφίτες και πολλά άλλα. Μεγάλη διαφοροποίηση παρατηρείται και στο υλικό που θα υποδεχθεί και θα φιλοξενήσει πάνω του το έργο με πιο κοινά σε χρήση το χαρτί, τον καμβά, το ύφασμα και το ξύλο.

Πιστές αναπαραγωγές σε γνωστά έργα ζωγραφικής γίνεται με την τεχνική της Ελαιοτυπίας η οποία συνδυάζει την τελευταία τεχνολογία με τα παραδοσιακά υλικά. Το αποτέλεσμα προσεγγίζει το αυθεντικό αντιμετωπίζοντας με απόλυτο σεβασμό την τεχνοτροπία του έργου. Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός ότι με τη βοήθεια προστατευτικών, διάφανων λαδιών, μεταφέρεται στην επιφάνεια του καμβά ακόμη και η αναγλυφότητα της πινελιάς του ζωγράφου. Οι συλλογές τους διαθέτουν χιλιάδες έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών με θέματα κλασσικά και μοντέρνα. Ακόμη μια τεχνική που χρησιμοποιείται από είναι και το είδος της Μονοτυπίας, η οποία αποτελεί την πιο οικονομική αναπαραγωγή ενός έργου με απλή μεταφορά του σε καμβά χωρίς ανθρώπινη επέμβαση καθώς δεν υπόκειται σε πρόσθετη επεξεργασία. Αρκετά είναι τα πλεονεκτήματα των έργων αυτού του είδους. Οι διαστάσεις του κάθε έργου γίνονται κατά παραγγελία και ανταποκρίνονται στις διακοσμητικές ανάγκες του πελάτη, ο οποίος έχει και την επιλογή του τρόπου σκηνικής παρουσίας του έργου υπό μορφής: box, πολύπτυχα, απλή κορνίζα(με τεράστια ποικιλία σχεδίων), κορνίζα πλάτη όπως και τοιχογραφία. Όμως το βασικό τους μειονέκτημα είναι ότι δεν αποτελούν γνήσια έργα τέχνης καθώς είναι απλά προϊόντα μαζικής βιομηχανικής αναπαραγωγής.

Είναι αληθινά δύσκολο να ξεχωρίσει πλέον ένα πρωτότυπο έργο ζωγραφικής από μια πολύ καλή αναπαραγωγή σε καμβά.
Το μυστικό για να αγαπήσετε τους πίνακες που θα κοσμούν από αύριο το χώρο σας, είναι να αποτελούν αποκτήματα αποκλειστικά προσωπικής σας επιλογής για να μπορείτε να ταξιδεύετε καθημερινά καθώς το βλέμμα σας θα λατρεύει να χάνεται για ώρες μέσα στις πινελιές τους.

Μια ολοκληρωμένη συλλογή από πίνακες θα βρείτε στην PetiteMaison.gr ΕΔΩ!


Πηγή: 4myhouse.gr