Red velvet υγρό σουφλέ σοκολάτας.


Το γλυκό της αγάπης δεν θα μπορούσε παρά να λιώνει

Τα σουφλέ σοκολάτας μου προκαλούν ενθουσιασμό και αγωνία εξίσου.
Η στιγμή που βυθίζεις το κουτάλι στο εσωτερικό και ξεχύνεται η σοκολάτα στο πιάτο.
Μία στιγμή που μπορεί να σου κόψει την ανάσα με την τελειότητα της. 

Αυτό το γλυκό-αποθέωση θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε σήμερα, και μάλιστα στην red velvet εκδοχή του, ώστε να το κάνουμε θυσία στον Άγιο Βαλεντίνο. 




Υλικά (για 4 ατομικά κέικ):
8 κ.γ. ανάλατο βούτυρο
113 γρ. λευκή σοκολάτα 
1 φλ. άχνη ζάχαρη 
2 μεγάλα αυγά 
2 αυγά για τα ασπράδια τους 
2 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής 
2 κ.γ. κακάο σε σκόνη 
6 κ.γ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
Για το σερβίρισμα (προαιρετικά): 
άχνη ζάχαρη 
λιωμένη κουβερτούρα 
σμέουρα ή φράουλες 

Εκτέλεση: 
1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου. 
2. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνεις το βούτυρο μαζί με τη λευκή σοκολάτα μέχρι να προκύψει μία λεία κρέμα. Προσθέτεις την άχνη ζάχαρη και ανακατεύεις με απαλές κινήσεις. 
3. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνεις τα αυγά και τα ασπράδια, προσθέτεις το χρώμα ζαχαροπλαστικής και το μείγμα με την λευκή σοκολάτα. Ανακατεύεις. 
4. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύεις το αλεύρι με το κακάο και τα ρίχνεις στο μείγμα. 
5. Ρίχνεις το μείγμα ισόποσα σε 4 ατομικά φορμάκια για κέικ ή ατομικά πυρέξ τα οποία έχεις βουτυρώσει και ψήνεις για 15 λεπτά ώστε να δημιουργηθεί κρούστα, αλλά το εσωτερικό να παραμείνει ρευστό.
6. Αφήνεις 2 λεπτά να κρυώσουν, ξεφορμάρεις, πασπαλίζεις με άχνη ζάχαρη και βάζεις μερικά σμέουρα στο πλάι ενώ μπορείς να το περιχύσεις και με λιωμένη μαύρη σοκολάτα.  

Πηγή: cosmopolitan.