Σοφτ Λέμον Ταρτ.


Απίστευτη γεύση!
Τάρτα με λεμόνι....

Καλή επιτυχία.



Υλικά για ένα ταψάκι ορθογώνιο:

▪260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
▪130 γρ. άχνη ζάχαρη
▪150 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
▪αμύγδαλο φιλέ (προαιρετικά)
▪ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Για τη κρέμα:

▪4 αυγά
▪200 γρ. ζάχαρη
▪ξύσμα από 1 λεμόνι βιολογικό και ακέρωτο
▪70 ml χυμό λεμονιού
▪1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
▪1 κ.γλ. baking powder

Προετοιμασία:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στος 170°C. Στο μίξερ ή σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, την άχνη και το βούτυρο. Τα ζυμώνουμε και φτιάχνουμε μια μαλακή ζύμη, την οποία  απλώνουμε στα ταψί και την πιέζουμε με τα δάχτυλα για να τη στρώσουμε. Ψήνουμε για 25'.
Για τη κρέμα:
Χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν, το προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών και αναμειγνύουμε καλά. Στο τέλος προσθέτω και το ξύσμα και απλώνω τη κρέμα πάνω στην ήδη ψημένη βάση. Αν θέλω ρίχνω και λίγο αμυγδαλάκι φιλέ. Ψήνω για άλλα 25'.
Αφήνω το γλυκό να κρυώσει καλά και μετά κόβω. Πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη και απολαμβάνω. 

Υ.Γ.  Επίσης το λεμονάκι βοηθάει στη πέψη, οπότε ένα κομματάκι από αυτό το γλυκό μετά το φαγητό είναι ιδανικό!! 

Πηγή:voutyromelo.