Μπολονέζ φούρνου.


Η διάσημη ιταλική μακαρονάδα μπαίνει σε στρώσεις σε πυρίμαχο σκεύος, καλύπτεται με πλούσια κρέμα και γίνεται ένα πιάτο πραγματικά πεντανόστιμο.
Το λες και παστίτσιο με λεπτό μακαρόνι!



Υλικά:
500γρ. σπαγγέτι βρασμένο al dente
Για τον κιμά
500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
½ φλιτζάνι κρασί λευκό, ξηρό
2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
3-4 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
4 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Για την κρέμα:
300ml κρέμα γάλακτος
20γρ. βούτυρο
20γρ. αλεύρι
400γρ. παρμεζάνα τριμμένη


Διαδικασία:

Βήμα 1
Για τον κιμά: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε τον κιμά, ανακατεύετε συνεχώς και σοτάρετε μέχρι να ψηθεί ελαφρά. Σβήνετε με το κρασί και ανακατεύετε για 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Βήμα 2
Προσθέτετε τα ντοματάκια, τον πελτέ, τη ζάχαρη, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο. Αφήνετε τον κιμά να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Μόλις τον κατεβάσετε από τη φωτιά προσθέτετε μερικές κουταλιές παρμεζάνα και ανακατεύετε.
Βήμα 3
Για την κρέμα: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το βούτυρο, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε να διαλυθεί. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα, ανακατεύετε να ομογενοποιηθεί η κρέμα και την κρατάτε στην άκρη.
Βήμα 4
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC. Σε ατομικά πυρίμαχα σκεύη ή σε ένα μεγάλο κάνετε μία στρώση κιμά, μία μακαρόνια και άλλη μία κιμά. Καλύπτετε την επιφάνεια με το μίγμα της κρέμας και ψήνετε στον φούρνο μέχρι να ροδίσει.

Πηγή: olivemagazine.