Πίτα με αρνί, μανιτάρια και τυρί.



Νόστιμη και εύκολη πίτα.

Ότι πρέπει αν δεν έχουμε αποφασίσει τι θα φάμε για μεσημεριανό.
Συνοδεύστε τη με σαλάτα της αρεσκείας και έτοιμο το τραπέζι.

Καλή επιτυχία!




Υλικά:

Για τη γέμιση
-1 κιλό αρνί ψαχνό (σπάλα) και 1/2 κιλό μοσχάρι χτένι
-500 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
-2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
-2 ντομάτες φρέσκες
-1 κρεμμύδι ξερό
-8 σκελίδες σκόρδο
-1/3 κιλού ρύζι νυχάκι
-250 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
-1 αβγό
-1 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
-10 κόκκους πιπέρι μαύρο
-10 καρφάκια γαρίφαλο
-1 κουτ. γλυκού κανέλα
-1 κουτ. γλυκού ρίγανη
-1 κουτ. γλυκού μαντζουράνα
-2 1/2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
-λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
-αλάτι, πιπέρι
Για το φύλλο
-1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-1 αβγό
-100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
-1 1/2 φλιτζάνι γάλα
-1 κουτ. γλυκού αλάτι
-1 ποτηράκι κρασί λευκό

Eκτέλεση:

Ετοιμάζουμε τη γέμιση:
  
Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια και το σοτάρουμε σε κατσαρόλα με 1 φλιτζάνι λάδι μαζί με τα μανιτάρια για 5 λεπτά. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και μαγειρεύουμε το κρέας με τα μανιτάρια σε μέτρια φωτιά μιάμιση ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα, κόβουμε τον μαϊντανό, ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις ντομάτες, και πολτοποιούμε όλα τα υλικά στο πολυκοπτικό ώστε να γίνουν ένα ομογενές μείγμα. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρέας, το ρύζι, όλα τα μπαχαρικά, το αλάτι, το υπόλοιπο λάδι, το αβγό, το τυρί, τον πελτέ και το μείγμα που ετοιμάσαμε. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά ακόμα.

Ετοιμάζουμε το φύλλο:
Ρίχνουμε σε μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με τα χέρια. Η ζύμη πρέπει να είναι λίγο σφιχτή. Παίρνουμε λίγο παραπάνω από τη μισή ζύμη για να φτιάξουμε το κάτω φύλλο. Το ανοίγουμε έτσι ώστε να μη γίνει πολύ λεπτό. Ανοίγουμε και την υπόλοιπη ζύμη για να φτιάξουμε το επάνω φύλλο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC.


Ετοιμάζουμε την πίτα:
Στρώνουμε σε καλά λαδωμένο ταψί το κάτω φύλλο.
Απλώνουμε το μείγμα της κατσαρόλας ομοιόμορφα με προσοχή για να μη σκιστεί το φύλλο. Σκεπάζουμε την πίτα με το επάνω φύλλο, κόβουμε το περίσσευμα με τον πλάστη και ενώνουμε τα δύο φύλλα πολύ καλά μεταξύ τους ώστε να μην ξεχειλίσει η γέμιση. Αλείφουμε το πάνω φύλλο με μπόλικο λάδι και ψήνουμε στον φούρνο για 45 λεπτά, παρακολουθώντας το ψήσιμο ώστε να μην αρπάξει η πίτα.


Πηγή:thecookbook.