Τορτελίνια σε αρωματική σάλτσα με μοτσαρέλα.



Εύκολη και οικονομική συνταγή!

Δευτέρα σήμερα, ας μαγειρέψουμε κάτι πρόχειρο.

Καλή επιτυχία!




ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
500 γρ. τορτελίνια (με κρέας)
1/3 φλ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1½ κιλό φρέσκες ντομάτες τριμμένες
1 κ.γλ. θυμάρι
1 κ.γλ. ρίγανη
1 κ.γλ. δυόσμος
1 κ.γλ. ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
1 φλ. παρμεζάνα
250 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε μικρά κυβάκια (ή ταλαγάνι Μεσσηνίας ή χαλούμι κυπριακό -πάντως ένα μαστιχωτό τυρί)

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Στο ελαιόλαδο σοτάρουμε σε κατσαρόλα το σκόρδο για 2΄, προσθέτουμε τις ντομάτες, τα μυρωδικά, αλατοπίπερο και ζάχαρη. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά τη σάλτσα για 45΄, να δέσει. Στο μεταξύ βράζουμε τα τορτελίνια και τα στραγγίζουμε. Τα ρίχνουμε στην αρωματική σάλτσα ντομάτας, τρίβουμε πιπέρι και πασπαλίζουμε την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα κυβάκια μοτσαρέλας. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε βαθιά πιατέλα. Αν θέλουμε γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο δυόσμο και βασιλικό.

Πηγή:argiro.