Κρασί δια χειρός Μπραντ Πιτ-Αντζελίνα Τζολί.


Η παραγωγή κρασιού έχει δείξει να ενδιαφέρει πολύ διάφορους διάσημους ανά τον κόσμο, οι οποίοι έχουν αρχίσει να ασχολούνται με αυτή, παράλληλα με την καλλιτεχνική τους δραστηριότητα.


Αξίζει όμως το προϊόν τους;





Αστέρες του κινηματογράφου και της μουσικής, όπως ο Sting, ο Φράνσις Φορντ Κόπολα, ο Μπραντ Πιτ, η Αντζελίνα Τζολί και πολλοί άλλοι αναπτύσσουν παράλληλες δραστηριότητες, όχι για το μεροκάματο, αλλά για τη χαρά της δημιουργίας, με μια από αυτές να είναι και η παραγωγή κρασιού.

Οι ίδιοι έχουν αγοράσει αμπελώνες για προσωπική χρήση και βγάζουν το δικό τους κρασί, κάποιοι πουλώντας το, άλλοι κρατώντας το για τον εαυτό τους. Ας γνωρίσουμε μερικούς από αυτούς, πίνοντας στην υγειά τους.


Brad Pitt και Angelina Jolie
Το κρασί του πιο διάσημου ζευγαριού του πλανήτη παράγεται από αμπελώνες της Γαλλίας και η αλήθεια είναι ότι κέρδισε πολύ ένθερμες κριτικές από τους ειδήμονες, φτάνοντας μέχρι και σε επιλεγμένα καταστήματα Marks and Spencer της Μεγάλης Βρετανίας προς 18 λίρες το μπουκάλι, το οποίο είναι ένα Miraval Rose 2014. Το κρασί αυτό παράγεται στην έπαυλη Chateau Miraval, όπου το ζευγάρι παντρεύτηκε τον προηγούμενο Αύγουστο κι έφτασε στη θέση 84 της λίστας με τα 100 καλύτερα κρασιά του 2013 του Wine Spectator, αποτελώντας το μοναδικό ροζέ κρασί της λίστας. Καλές κριτικές έλαβε και από το περιοδικό Decanter, ενώ τα Marks and Spencer το περιγράφουν ως ένα πολύ ενδιαφέρον ροζέ με φράουλα, άσπρο αχλάδι και λουλουδένια αρώματα, με άγρια βότανα και εξισορροπημένη οξύτητα.

Drew Barrymore
Η πασίγνωστη ηθοποιός Drew Barrymore μπορεί να μην έχει το δικό της οινοποιείο, αλλά συνεργάζεται με το Monterey, ένα οινοποιείο στην Καλιφόρνια, προκειμένου να δημιουργήσει το δικό της κρασί, το Carmel Road Pinot Grigio, το οποίο λάνσαρε πρόσφατα και σύμφωνα με τις κριτικές είναι λαμπερό και ζωηρό λευκό, με γεύση από λεμόνι, ασιατικό αχλάδι και πεπόνι. Το πρώτο της Pinot Grigio λάνσαρε το 2012 και ήταν ένα ξηρό και φρουτώδες λευκό από σταφύλια που καλλιεργήθηκαν στο Veneto, το Friuli και το Alto Adige στη βόρεια Ιταλία.

Sting και Trudie Styler
Άλλο ένα διάσημο ζευγάρι στο χώρο της οινοπαραγωγής, ο Sting και η σύζυγός του Trudie Styler παράγουν βιολογικά και «βιο-δυναμικά» κρασιά από το δικό τους αμπελώνα, που βρίσκεται μόλις 45 λεπτά νότια της Φλωρεντίας. Πολλά από τα κρασιά τους έχουν πάρει ονόματα από τίτλους τραγουδιών του Sting, με το πρώτο κρασί που έφτιαξαν να ονομάζεται "Sister Moon,", ενώ έχουν και ένα κρασί που ονομάζεται "When We Dance" και φυσικά άλλο ένα με την ονομασία “Message in a bottle”. Tο τέταρτο της γκάμας, «ξέφυγε» και πήρε το όνομά του, Casino delle vie, από ένα κτίσμα τους κτήματος, με τις κριτικές να είναι ευνοϊκές και να αναφέρουν ότι «κάθε γουλιά σε ταξιδεύει στην Τοσκάνη». 

Donald Trump

Ο Αμερικανός επιχειρηματίας δεν θα μπορούσε να λείπει και από την οινοπαραγωγή, ανοίγοντας το οινοποιείο του το 2011, σε μια έκταση 4,5 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, με δεξαμενές κρασιού χωρητικότητας 380 χιλιάδων λίτρων και παραγωγή λευκού, αφρώδους και κόκκινου κρασιού.

Francis Ford Coppola

Ο σκηνοθέτης διάσημων ταινιών όπως «Ο Νονός» και «Αποκάλυψη τώρα» έχει στη διάθεσή του ένα οινοποιείο που φέρει το όνομά του και βρίσκεται στην κομητεία Sonoma, βόρεια του Σαν Φρανσίσκο. Έχει βγάλει πάνω από 40 κρασιά, με τα περισσότερα να εντυπωσιάζουν τους γευσιγνώστες, ενώ ανάμεσά τους βρίσκεται και το κρασί Sofia, το οποίο πήρε το όνομά του, φυσικά, από την κόρη του.

David και Victoria Beckham

Όταν το διάσημο ζευγάρι μετακόμισε στο Λος Άντζελες, λέγεται ότι ο Μπέκαμ πρωτοτύπησε κι αντί να πάρει παντόφλες ή εσώρουχα στην αγαπημένη του σύζυγο Βικτώρια για τα 34α γενέθλιά της, της αγόρασε το δικό της προσωπικό οινοποιείο στη Νάπα της Καλιφόρνια. Αν και το ζευγάρι δεν έχει προς το παρόν σχέδια να παράγει κρασί με σκοπό την πώληση, παρόλα αυτά αφιερώνουν πολύ προσωπικό χρόνο στην οινοπαραγωγή.

Πηγή: clicatlife.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου