Τάρτα τατέν με μαραθόριζα.




Απίστευτη τάρτα φίλες μου και φίλοι μου.

Ελαφριά και δροσερή συνταγή.
Δοκιμάστε τη!

Καλή επιτυχία!







Υλικά:


Για την τάρτα:
1 φύλλο σφολιάτας

Για τη γέμιση:
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1 κουτ. σούπας μέλι
100 γρ. βούτυρο κομμένο σε μικρούς κύβους
1 κουτ. γλυκού σπόρους κόλιανδρο
4 μαραθόριζες μέτριες, καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
1 κουτ. γλυκού σπόρους γλυκάνισου
αλάτι, πιπέρι λευκό φρεσκο-τριμμένο

Eκτέλεση:

Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Ρίχνουμε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι το γιαούρτι, το μέλι, το βούτυρο και τους σπόρους κόλιαντρο σπασμένους ελαφρά. Βάζουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ζεσταίνουμε τα υλικά, ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και το μέλι. Ανακατεύουμε για να ενωθούν καλά τα υλικά. Προσθέτουμε τη μαραθόριζα σε μια στρώση και αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι και σιγο-μαγειρεύουμε για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τα υλικά να κρυώσουν. Βουτυρώνουμε ελαφρώς μια φόρμα για τάρτες 28 εκ. και απλώνουμε μέσα τις φέτες μαραθόριζας, σε μονή στρώση, καλύπτοντας όλο τον πυθμένα. Πασπαλίζουμε από πάνω τους σπόρους γλυκάνισου και τη γραβιέρα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 210°C. Σκεπάζουμε με το φύλλο της σφολιάτας προσεκτικά τη γέμιση. Γυρίζουμε τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα, και τις στριμώχνουμε στα τοιχώματα της φόρμας, ώστε να σφραγιστεί η γέμιση. Τρυπάμε με πιρούνι το φύλλο σε διάφορα σημεία ώστε να διαφεύγει ο ατμός στο ψήσιμο. Ψήνουμε την τάρτα για 10 λεπτά στους 210°C και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 25 λεπτά. Μόλις κρυώσει, την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα –έτσι ώστε στην επιφάνεια της τάρτας να φαίνονται οι φέτες της μαραθόριζας. Σερβίρουμε με δροσερή σαλάτα εποχής.

Πηγή: thecookbook.gr