20 πράγματα που πρέπει να ξεφορτωθείτε.



Εκτός από τα χειμωνιάτικα και καλοκαιρινά ρούχα που όλοι μας ξεκαθαρίζουμε αυτή την εποχή, υπάρχουν ακόμη αρκετά που δε τα σκεφτόμαστε στη καθημερινότητα.


20 πράγματα λοιπόν που πρέπει να ξεφορτωθείτε.

Για να δούμε ποια είναι...










ΛΗΓΜΕΝΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ:


Γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι να αφήσεις ένα καλό κουπόνι.
Αλλά ληγμένα, άχρηστα κουπόνια απλώς καταλαμβάνουν χώρο και σας αποδιοργανώνουν. Βάλτε τα εκεί που ανήκουν και μην ανησυχείτε θα έρθουν και άλλα.





ΡΟΥΧΑ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΦΟΡΑΣ:

Γενικός κανόνας: Αν δεν το έχετε φορέσει δύο χρόνια, και δεν έχει καμία ισχυρή συναισθηματική αξία, τότε πετάξτε το από την ντουλάπα σας. Ναι, αυτό περιλαμβάνει και το crop top μπλουζάκι με παγιέτες που αγοράσατε από την οδό Bourbon το 2004.




ΣΤΟΙΒΕΣ ΜΕ ΠΑΛΙΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ:


Εάν έχετε μια αυξανόμενη στοίβα δημοσιευμάτων που έχουν μαζέψει σκόνη ήρθε η ώρα να τα καθαρίσετε. Σκεφτείτε να τα δωρίσετε σε μια βιβλιοθήκη, έτσι θα έχουν ακόμα κάποια χρήση.




ΜΑΓΕΙΡΙΚΑ ΣΚΕΥΗ ΠΟΥ ΣΠΑΝΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ:

Πιστεύετε πραγματικά ότι σας χρειάζεται αυτό το ψαλίδι πίτσας;
Ένα gadget που σας σώζει τρία δευτερόλεπτα κάθε λίγους μήνες μάλλον δεν αξίζει το χώρο που καταλαμβάνει στην κουζίνα σας.






ΣΤΟΙΒΕΣ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ:

Δεν προτείνουμε να πετάξετε τον αυξανόμενο σωρό των λογαριασμών σας (αν και αυτό είναι δελεαστικό). Αλλά το ανοιξιάτικο ξεσκαρτάρισμα έχει να κάνει με την καλύτερη οργάνωση - έτσι σκεφτείτε να τακτοποιήσετε αυτή τη στοίβα αλληλογραφίας και να πετάξετε ό,τι δεν χρειάζεστε.




ΛΗΓΜΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΑ:

Εάν βρίσκονται στο ντουλάπι με τα φάρμακα από τον καιρό που ο Μελ Γκιμπσον έκανε καριέρα μάλλον είναι καιρός να τα πετάξετε. Παλιά συνταγόγραφούμενα φάρμακα μπορεί να συσσωρεύονται, οπότε τσέκαρε τα ντουλάπια σου και έλεγξε τι καταλαμβάνει χώρο. Απλά φροντίστε να τα απομακρύνετε με ασφάλεια.




ΨΕΥΤΟ- ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ:


Υπάρχουν αναμνηστικά που κρατάς και μπορεί να διατηρήσεις για πάντα και υπάρχουν και κάποια που δεν πετάς καθαρά από ενοχή. Πέτα τα. Πιθανόν να μην τα κοιτάξεις ποτέ. Εξάλλου έχεις τις αναμνήσεις σου.




ΛΗΓΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ:


Ξέρεις για τι πράγμα μιλάμε - για εκείνο το πιάτο που περίσσεψε πριν από δύο εβδομάδες και το έβαλες στο πίσω μέρος του ψυγείου. Δεν σε κατηγορούμε ότι προσπαθείς να το ξεχάσεις αλλά είναι καιρός να αντιμετωπίσεις τη μούχλα.




ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ:

Κάποτε αυτό το MuVo mp3 player ήταν από τα κορυφαία. Αλλά τώρα βρίσκεται σε ένα νεκροταφείο με ηλεκτρονικά στο πίσω μέρος της ντουλάπας. Πούλα ή χάρισε αυτά τα αντικείμενα που ξέρεις ότι δεν θα χρησιμοποιήσεις ποτέ ξανά.




ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΜΜΕΝΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ:

Εάν έχετε κρατήσει εργαλεία ομορφιάς που ποτέ δεν χρησιμοποιήσατε, γιατί δεν σας βόλεψαν, ήρθε η ώρα να τα πετάξετε, ακόμα και αν ήταν ακριβά.






ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΟΥΜΠΙΑ:

Πόσο συχνά χρησιμοποιείς αυτά τα επιπλέον κουμπιά σε πουλόβερ και πουκάμισα; Πιθανόν σπάνια, αν όχι ποτέ. Σύμφωνοι, είναι καλό να τα έχετε αν χρειαστεί αλλά αν κυρίως καταλαμβάνουν απλώς χώρο, σκεφτείτε να τα ξεφορτωθείτε.





ΟΔΗΓΟΙ ΧΡΗΣΕΩΝ:


Οι οδηγοί χρήσεων για συσκευές μπορεί να καταλαμβάνουν αρκετό χώρο στα ντουλάπια σας. Σκεφτείτε να τους πετάξετε, ειδικά αν μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για ένα προϊόν στο διαδίκτυο.





ΠΑΛΙΟΙ ΦΑΚΕΛΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ:

Σίγουρα πρέπει να κρατήσετε καλές αναμνήσεις και πράγματα όπως αποδείξεις μισθοδοσίας και φορολογικά έγγραφα για κάποιο χρονικό διάστημα. Ψάξε για πόσο καιρό θα χρειαστεί να κρατήσεις κάποια έγγραφα και ξεχώρισε ποια χρειάζεσαι και ποια μπορείς να πετάξεις.



ΑΔΕΙΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΑΛΚΟΟΛ:

Εντάξει, ένα μπουκάλι Gold Label ήταν ακριβό αλλά η συλλογή άδειων μπουκαλιών στην κουζίνα σας δεν αξίζει τίποτα πια. 
Αντιμετώπισε το: το αλκοόλ έφυγε και είναι καιρός να το πετάξεις. 
Πάντα θα έχεις τις αναμνήσεις. Ίσως.





ΚΑΛΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ:

Επικροτούμε κάποιον που είναι λιτός και χρησιμοποιεί τα διάφορα καλούδια που φτάνουν μαζί με μια παραγγελία φαγητού. Αλλά αν απλά βρίσκονται σε ένα συρτάρι τότε ποιο το νόημα; Πετάξτε τα ή δώστε τα σε κάποιον που θα τα χρησιμοποιήσει.




ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ:

Αχ, αυτό το κουβάρι με τα μυστηριώδη καλώδια οι περισσότεροι από εμάς το έχουν κάπου κρυμμένο. Αν μεγαλώνει σε ένα γιγάντιο, περίεργο και με πολλά καλώδια πλάσμα είναι καιρός να οργανωθείτε. Οι μεγαλύτερες πιθανότητες είναι τα περισσότερα απ' αυτά τα καλώδια να καταλήγουν σε ηλεκτρονικές συσκευές που δεν χρησιμοποιείτε πια.


ΣΩΡΟΙ ΑΠΟ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΑΓΟΡΩΝ:

Η επαναχρησιμοποίηση είναι σπουδαία. Και οι σακούλες των παντοπωλείων μπορούν να γίνουν αρκετά πρακτικές. Εάν όμως έχετε μαζέψει αρκετές σκεφτείτε να τις πετάξετε. Ακόμα καλύτερα να αγοράσετε μια φθηνή, επανά-χρησιμοποιούμενη τσάντα για τα ψώνια σας.



ΠΑΛΙΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ:

Υπάρχουν μερικά καλλυντικά που ξέρεις ότι δεν πρόκειται να φορέσεις ποτέ ξανά, όπως για παράδειγμα εκείνο  το κίτρινο κραγιόν εμπνευσμένο από την Nicki Minaj. Ξεφορτώσου το. Όπως μερικά προϊόντα ομορφιάς κάποια καλλυντικά δεν κάνουν για εμάς. Δεν υπάρχει λόγος να τα κρατάτε.





ΠΑΛΙΕΣ ΜΠΟΓΙΕΣ:


Εάν έχετε μαζέψει παλιά κουτιά με μπογιές ξεφορτωθείτε τα (με ασφάλεια).
Μπορεί να πιάνουν πολύ χώρο.







ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ ΕΡΓΑ:


Ήθελες να το ολοκληρώσεις όμως ποτέ δεν τελείωσες εκείνο το χειροποίητο κασκόλ και τώρα απλά κάθεται στη γωνία για τρεις μήνες. Πες αντίο και προχώρα. 




Καλό Σαββατοκύριακο!

Πηγή: msn.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου