5 κοντινές αποδράσεις για το πρώτο μπάνιο.

Αν και άλλες χρονιές οι πιο ανυπόμονοι είχαν ήδη ξεκινήσει τα μπάνια, φέτος η… αργοπορημένη άνοιξη κράτησε πολλούς μακριά από τη θάλασσα.
Όχι πια!
Βρισκόμαστε ήδη αισίως στα μέσα του Μάη, μια ανάσα πριν το επίσημο καλοκαίρι και αν δεν έχετε ήδη κάνει το πρώτο σας μακροβούτι στα ομολογουμένως παγωμένα νερά της θάλασσας, ήρθε η ώρα για ένα Σαββατοκύριακο αναζωογόνησης. 


Πόρος: για μίνι διακοπές Μαΐου:
Μπείτε σε καλοκαιρινή διάθεση, πακετάροντας βαλιτσάκι και παίρνοντας ferry boat ή ιπτάμενο δελφίνι από το λιμάνι του Πειραιά, για να βρεθείτε σε ένα κοντινό νησάκι του Αργοσαρωνικού, μόλις 1 ώρα (με το ιπτάμενο δελφίνι) ή 2 ώρες και λίγα λεπτά (με το ferry boat) μετά την επιβίβασή σας. Ο Πόρος ενδείκνυται για βουτιές κυρίως στο νότιο κομμάτι του που είναι κοντά στην πόλη και διαθέτει τις περισσότερες παραλίες. Μιας και θα βρεθείτε μόνο για Σαββατοκύριακο στο νησί, μην παραλείψετε να επισκεφτείτε έναν από πιο όμορφους κολπίσκους του νησιού με άμμο, το Λιμανάκι της Αγάπης. Κι αφού κάνετε το μπάνιο σας, επισκεφτείτε το λεμονοδάσος του Γαλατά με βαρκάκι, περπατήσετε στα γραφικά σοκάκια με τα νεοκλασικά σπίτια και απολαύσετε το εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα από το ιστορικό ρολόι στην ψηλότερη κορυφή του λόφου, βάλτε τα απογευματινά/βραδινά σας και κάντε περαντζάδα στα διάφορα bar και cafe κατά μήκος της παραλίας στην πόλη του Πόρου ή επισκεφτείτε ένα από τα ωραία ταβερνάκια στον πεζόδρομο παράλληλα με την παραλία. 
Αγκίστρι: ό,τι πιο κοντινό σε καλοκαίρι,
Το Αγκίστρι είναι η μοναδική ευκαιρία όλων των Αθηναίων να ζήσουν νησιώτικο καλοκαίρι ταξιδεύοντας μόλις 55 λεπτά με το δελφίνι, χωρίς να τους λείψει τίποτα από ομορφιά και θάλασσα. Στη Σκάλα, το ένα φυσικό λιμάνι του νησιού, θα βρείτε πλήθος τουριστικών καταστημάτων, δωματίων, αλλά και διάφορα εστιατόρια και ταβέρνες για να κάνετε τη βόλτα σας και να φάτε, αφού πρώτα έχετε βουτήξει στη Χαλικιάδα, όπου τα πράγματα είναι πιο… χύμα, στη βοτσαλωτή Δραγονέρα και στην Απόνησο, ένα ιδιωτικό νησάκι που ενώνεται με το Αγκίστρι με μια γέφυρα. Μη χάσετε την ευκαιρία να νοικιάσετε ποδήλατα και να γυρίσετε το λιλιπούτειο αυτό νησί, για το οποίο αρκεί ένα Σαββατοκύριακο για να το γνωρίσετε απ’ άκρη σ’ άκρη. 

Αγία Άννα: βάλτε πρώτη για Εύβοια,
Μία ώρα μακριά από τη Χαλκίδα, στα βόρεια του νησιού, η παραλία της Αγίας Άννας συγκεντρώνει σιγά-σιγά ολοένα και περισσότερο κόσμο τα Σαββατοκύριακα, κάτι που, όμως, δεν αποτελεί πρόβλημα, αφού είναι η μεγαλύτερη σε μήκος παραλία της Εύβοιας, φτάνοντας περίπου τα 9 χιλιόμετρα, αφήνοντας χώρο για όλους. Στην Αγία Άννα μπορείτε να διανυκτερεύσετε σε ένα από το πλήθος ενοικιαζόμενων δωματιών και ξενοδοχειακών καταλυμάτων για κάθε πορτοφόλι, προκειμένου να παραμείνετε στην περιοχή για να γευτείτε λίγο… καλοκαίρι σε ένα από τα πολυάριθμα μεζεδοπωλεία της παραλίας και να πιείτε ένα ποτό σε bar και club με θέα τη θάλασσα. 
Κέα: βουτιά με κυκλαδίτικο φόντo,
Κυκλαδίτικο νησί –που, όμως, «κρύβει» αρκετό πράσινο- μόλις 1 ώρα και κάτι από το λιμάνι του Λαυρίου, η  Κέα ή  Τζιά θα σας βάλει σε κοσμοπολίτικη διάθεση, ενώ τους πιο αθλητικούς τύπους θα τους γοητεύσουν τα μονοπάτια για πεζοπορία της, με 8 συνολικού μήκους 36 χιλιομέτρων που θα τους βοηθήσουν στην εξερεύνηση της. Για το πρώτο σας μπάνιο, κατευθυνθείτε στο Γιαλισκάρι με τη χρυσή αμμουδιά και γαλανά νερά ή απολαύστε το ηλιοβασίλεμα στο Καμπί και το βράδυ επισκεφτείτε ένα από τα ατμοσφαιρικά μαγαζιά της για ποτό στην στην Ιουλίδα, την πρωτεύουσα του νησιού και την περιοχή που θα «ζωντανέψει» τις νησιώτικες βόλτες σας σε λιθόστρωτα στενά δρομάκια, αυτές που τόσο είχατε επιθυμήσει. 
Ξυλόκαστρο: για οικογενειάρχες και μη,
Άλλη μια βολική επιλογή για όσους δεν θέλουν να μπουν από τώρα σε πλοία, αλλά επιθυμούν να βρεθούν σε καλοκαιρινούς προορισμούς, χωρίς να φτάσουν μακριά, το Ξυλόκαστρο τους βγάζει από τη δύσκολη θέση με μόλις 1,5 ώρα ταξίδι οδικώς. Το προστατευόμενο παραθαλάσσιο πευκοδάσος του Πευκιά, 300 και πλέον χρόνων, είναι αυτό που μάλλον θα κλέψει την παράσταση και η παραλία του Πευκιά αυτή που, αν φτάσετε μέχρι το Ξυλόκαστρο, θα φιλοξενήσει το πρώτο σας μακροβούτι για φέτος, σε βαθυπράσινα νερά. Κι όταν ο ήλιος πέσει, καφές, φαγητό, αλλά και ποτό με φόντο την παραλία του Ξυλόκαστρου σας περιμένει με πολλές επιλογές για χαλάρωση, αλλά και διασκέδαση. 
Πηγή: clicatlife.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου