Σπαγγέτι αματριτσιάνα.





Μία εύκολη συνταγή για σήμερα.

Γιατί τα μακαρόνια σε όποια εκδοχή και να τα συναντήσεις είναι...μακαρόνια.
Για τους λάτρεις λοιπόν και όχι μόνο.

Καλή επιτυχία!






ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

1 πακέτο σπαγγέτι
4 ώριμες ντομάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
4 σκελίδες σκόρδου
5 φέτες μπέικον
80 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρέσκο τριμμένο πιπέρι
200 ml κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
φρέσκο-τριμμένη παρμεζάνα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

Βράζουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ώστε να γίνουν al dente. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τρίβουμε τις ντομάτες και κόβουμε σε μικρά κομμάτια το μπέικον.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το μπέικον, το οποίο και αφαιρούμε κρατώντας το λάδι για τη σάλτσα μας. Στο ίδιο λάδι, λοιπόν, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό ώστε να μην πικρίσει. Ρίχνουμε την ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι και πολύ λίγο νερό (εξαρτάται από το πόσο ζουμερές είναι οι ντομάτες). Αφήνουμε την σάλτσα να σιγό-βράσει για 12 λεπτά. Ρίχνουμε το μπέικον και την αφήνουμε για άλλα 3 λεπτά.
Σουρώνουμε τα σπαγγέτι και μπορούμε, αν θέλουμε, να ρίξουμε την κρέμα γάλακτος και να τα ανακατέψουμε για καλύτερο δέσιμο της σάλτσας. Ανακατεύουμε τα σπαγκέτι με την σάλτσα και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.

Πηγή: gastronomos.