Ζώδια και χρώματα. Ποιο χρώμα σου ταιριάζει; Μέρος 2ο.





Η συνέχεια με τα υπόλοιπα 6 ζώδια....


Σε περίπτωση που δεν ανήκετε στα παρακάτω, μπορείτε να διαβάσετε το 1o μέρος ΕΔΩ.









ΖΥΓΟΣ:
Για τον Ζυγό τα παστέλ χρώματα, ιδίως σε τόνους του γαλάζιου και του ανοιχτού πράσινου, είναι αντιπροσωπευτικά της γαλήνιας προδιάθεσης που θέλει να έχει απέναντι στα πράγματα. Αυτές οι αποχρώσεις, μαζί με το ροζ που επίσης εναρμονίζεται με τον Ζυγό, συνδέονται με την Αφροδίτη, τον κυβερνήτη πλανήτη του ζωδίου, και παραπέμπουν στη γονιμότητα, την ισορροπία και την αναγέννηση. Όλα τους συνδέονται με την ηρεμία και την εξισορρόπηση του νου, του σώματος και του πνεύματος, μακριά από τον αγριεμένο κόσμο.
Δύο ακόμη χρώματα που θεωρούνται ταιριαστά για τον Ζυγό είναι το ανοιχτό λαχανί και το μοβ, που με τους ψυχρούς τόνους τους ταυτίζονται με την ψυχραιμία και τη συμβιβαστική διάθεση.
ΣΚΟΡΠΙΟΣ:
Το βαθύ κόκκινο του αίματος και το σκούρο καφέ-κόκκινο είναι δύο χρώματα που συνδέονται με τον Σκορπιό. Έχουν αποχρώσεις λιγότερο κραυγαλέες από το καθαρό κόκκινο, αλλά εκπέμπουν ζωτικότητα και θέρμη, εκπροσωπώντας τον γεμάτο πάθος χαρακτήρα αυτού του ζωδίου. Αποπνέουν δύναμη, ενεργητικότητα και κοινωνικότητα, παρόλα αυτά διατηρούν και μια αίσθηση μυστηρίου.
Το άλλο χρώμα που ταιριάζει στον Σκορπιό είναι το μαύρο, το χρώμα που εμπεριέχει όλα τα άλλα και συνδέεται με τον θάνατο των παλιών καταστάσεων, τη μεταμόρφωση και την αναγέννηση, όπως ακριβώς και η «πλουτώνεια» φύση του ζωδίου. Το μαύρο μαζί με το κόκκινο είναι επίσης κατ’ εξοχήν ταυτισμένα με τον ερωτισμό, άλλο ένα χαρακτηριστικό του Σκορπιού.
ΤΟΞΟΤΗΣ:
Οι σκούρες αποχρώσεις του μπλε και του μπλε-μοβ ταιριάζουν με την επιθυμία του Τοξότη να φτάνει στο βάθος των πραγμάτων και να αναζητεί απαντήσεις ακόμα και για τα υπαρξιακά και μεταφυσικά μυστήρια της ζωής. Το μπλε φέρνει ηρεμία και αυτοπεποίθηση και λειτουργεί θεραπευτικά στις κρίσεις του στρες. Οι τόνοι του που πλησιάζουν το μοβ συνδέονται με τη δημιουργικότητα και τη σοφία.
Το λαδί και το ανοιχτό πράσινο είναι δύο ακόμα χρώματα που εκφράζουν την αγάπη του Τοξότη για τη φύση και τις εξερευνήσεις. Και σαν παιδί του επεκτατικού Δία, απλώνει την επικράτειά του και σε πιο ανάλαφρα χρώματα: το βιολετί, το κίτρινο και το φούξια.
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ:
Στον Αιγόκερω που, όπως ο κυβερνήτης του ο Κρόνος περιβάλλεται από τα δαχτυλίδια του, έτσι κι εκείνος θέλει να περιβάλλεται από εξασφαλίσεις και βεβαιότητες, τα χρώματα που ταιριάζουν είναι το καφέ, το γκρι και το μαύρο. Το καφέ είναι χρώμα της γης, που χαρίζει σταθερές βάσεις για να δράσει κανείς. Είναι καλό για να «γειώνει» τα άτομα που δυσκολεύονται στην πρακτική αντιμετώπιση της ζωής.
Το «αυστηρό» γκρι εμπνέει το χάρισμα της αυτοπειθαρχίας, αρετή αναγκαία για όποιον θέλει να πετυχαίνει τους στόχους του, όπως ο Αιγόκερως. Τέλος το μαύρο, παρόλο που δίνει μια αίσθηση περιορισμού, υπενθυμίζει την προσωρινότητα όλων των καταστάσεων και τη διαδοχή τους από κάτι διαφορετικό.
ΥΔΡΟΧΟΟΣ:
Οι διάφορες αποχρώσεις του γαλάζιου, ο ίδιες που έχει και ο πλανήτης κυβερνήτης του, ο Ουρανός, ταιριάζουν στον Υδροχόο. Ανάμεσά τους το τιρκουάζ, που δείχνει την επιθυμία για ειρήνη και τάξη στον κόσμο, κάτι που εναρμονίζεται με τον ανθρωπιστικό χαρακτήρα αυτού του ζωδίου. Το χρώμα αυτό είναι από τα πιο αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση του άγχους και της αϋπνίας. Πέρα από το να ηρεμεί τα νεύρα, ανακουφίζει επίσης από τα αναπνευστικά προβλήματα και γενικά έχει θεραπευτική δράση και επιταχύνει την ίαση.
Άλλες αποχρώσεις του γαλάζιου που εναρμονίζονται με τον Υδροχόο είναι το χρώμα του ουρανού και το πολύ ανοιχτό παστέλ. Επίσης και το ασημί ταιριάζει σε αυτό το ζώδιο.
ΙΧΘΕΙΣ:
Τα χρώματα της βαθιάς θάλασσας, που συμβολίζουν το «χάσιμο» στην αρχέγονη μήτρα της ζωής, είναι εκείνα που εναρμονίζονται με τον Ιχθύ: το λουλακί, το γαλαζοπράσινο και το βιολετί. Το λουλακί συνδέεται με τη σοφία, την αυτογνωσία και την πνευματικότητα. Το βιολετί έχει σχέση με τον δημιουργικό οραματισμό και τη διαίσθηση, δυο χαρακτηριστικά έντονα στους περισσότερους εκπροσώπους αυτού του ζωδίου. Επίσης κατευνάζει το νευρικό σύστημα, φέρνει καλό ύπνο και βοηθά να θεραπευτούν οι δερματικοί ερεθισμοί και τα τραύματα στο κεφάλι.
Άλλο ένα χρώμα που συνδέεται με τους Ιχθείς είναι το μαργαριταρένιο λευκό, που παραπέμπει στους θησαυρούς που κρύβονται στον βυθό, δηλαδή στο βάθος του συναισθήματος.

Πηγή: myastro.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου