Πως αντιδρούν τα ζώδια όταν ζηλεύουν;


Στον έρωτα η λογική δεν έχει θέση, έτσι αρκετά συχνά όλοι μας έχουμε νιώσει το ψυχοφθόρο συναίσθημα της ζήλιας στην ερωτική μας ζωή. Η Αστρολογία μπορεί να μας αποκαλύψει ποια ζώδια ζηλεύουν περισσότερο στις ερωτικές τους σχέσεις, τι τους κάνει να ζηλεύουν και πώς εκδηλώνουν τη ζήλια τους…



Με αυτό τον τρόπο θα είμαστε έτοιμοι, όχι μόνο να αντιμετωπίσουμε την παράλογη ζήλια στις σχέσεις μας αλλά και να καταφέρουμε να προσθέσουμε και αλατοπίπερο στην ερωτική μας ζωή, όταν αυτή οδηγείται στην ρουτίνα.



Κριός:
Ζώδιο της φωτιάς και με κυβερνήτη του τον Άρη, ο Κριός είναι ένα από τα πιο ζηλιάρικα ζώδια όταν ερωτεύεται! Θέλει να νιώθει ότι τον έχετε θέσει σε βασική προτεραιότητα στη ζωή σας, ότι βασίζεστε πάνω του και ότι θαυμάζετε τη δυναμικότητα και την αποφασιστικότητά του. Αν κάποια στιγμή νιώσει ότι δεν κρατά πλέον αυτός τα ηνία της σχέσης και ότι δεν έχει τον πρώτο λόγο ή νιώσει παραμελημένος, τότε θα δείτε τη ζηλιάρα πλευρά του. Ο Κριός θέλει να νιώθει ότι έχει το μονοπώλιο στην καρδιά σας. Αν φλερτάρετε και αλλού ή θαυμάσετε κάποιο άλλο άτομο, τότε όχι απλά θα ζηλέψει αλλά θα σκάσει από τη ζήλια του! Ο παρορμητικός του χαρακτήρας τον ωθεί να εκδηλώνει την ζήλια του με έντονο και εκρηκτικό τρόπο, προσπαθεί να επιβάλει τα θέλω του και τις απόψεις του! Για να τον ηρεμήσετε, αρκεί και μόνο να δείξετε τη μεταμέλειά σας και να τον κάνετε ξανά να νιώσει ότι είναι μοναδικός!

Ταύρος:
Ζώδιο της Γης και με κυβερνήτη του τον πλανήτη του έρωτα την Αφροδίτη, ο Ταύρος είναι ένα από τα πιο ερωτικά και αισθησιακά ζώδια! Ο Ταύρος δεν είναι απλά ότι ζηλεύει….η ζήλια του τον κάνει… Ταύρο σε υαλοπωλείο! Στις σχέσεις του αναζητά την ασφάλεια, την εμπιστοσύνη και τη σταθερότητα, είναι πολύ στοργικός, αλλά παράλληλα είναι ένας ερωτικός σύντροφος με απαιτήσεις. Ακόμα και για ασήμαντους λόγους της καθημερινότητας μπορεί να νιώσει ζήλια, γιατί η συνεχής ανάγκη του για μια ασφαλή και σταθερή ερωτική σχέση, τον κάνει συχνά να «τρώγεται με τα ρούχα του» και να γίνεται κτητικός! Έχει αρκετή υπομονή και μπορεί να μην καταλάβετε από την αρχή τη ζήλια του, αλλά αν ξεχειλίσει το ποτήρι τότε θα δείτε μια πλευρά του χαρακτήρα του που δεν έχετε ξαναδεί! Για να τον ηρεμήσετε θα χρειαστεί απλά να τον κάνετε να νιώσει συναισθηματικά ασφαλής, να του δείξετε την αγάπη σας και ότι τον θέλετε στη ζωή σας για πάντα!

Δίδυμοι:
Ζώδιο του Αέρα και με κυβερνήτη του τον πλανήτη της επικοινωνίας, τον Ερμή, ο Δίδυμος είναι ένα ζώδιο με φιλελεύθερο πνεύμα, που δεν αφήνει τον εαυτό του να νιώσει το αρνητικό συναίσθημα της ζήλιας! Στον ερωτικό τομέα λειτουργεί καθαρά και μόνο εγκεφαλικά, ερωτεύεται το μυαλό του συντρόφου του και για όλα τα προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν στη σχέση, βρίσκει πάντα λύσεις με το διάλογο και την επικοινωνία. Δύσκολα θα τον δείτε να ζηλεύει, δεν επιτρέπει στον εαυτό του να παρασύρεται από συναισθήματα που του προκαλούν άγχος και ανασφάλεια. Η ζήλια για τον Δίδυμο είναι ένα μικροπρεπές συναίσθημα και το θεωρεί μικρότητα για αυτόν να ζηλεύει! Βεβαίως θα πρέπει να γνωρίζετε καλά ότι όπως ο Δίδυμος δεν ζηλεύει, έτσι δεν μπορεί να δεχτεί και την ζήλια. Αν το ζηλεύετε παράφορα, όχι απλά θα το κατακρίνει αλλά θα απομακρυνθεί και από κοντά σας. Μην προσπαθήσετε εσκεμμένα να τον κάνετε να ζηλέψει, είναι αρκετά έξυπνος για να καταλάβει ότι απλά θέλετε να του κεντρίσετε το ενδιαφέρον!

Καρκίνος:
Ο Καρκίνος με στοιχείο του το νερό και κυβερνήτη τη Σελήνη είναι ένα ζώδιο που έχει ξαφνικές εναλλαγές συναισθημάτων και πολύ συχνά μπορεί να τον δείτε και να ζηλεύει! Είναι ένας τρυφερός και δοτικός σύντροφος, δίνει όλη του την καρδιά στο ταίρι του, αλλά έχει ανάγκη από διαρκή επιβεβαίωση για να νιώσει ότι τα συναισθήματα είναι αμοιβαία. Αν υπάρξει περίοδος στη σχέση σας που κρατάτε απόμακρη στάση και δεν εκδηλώνετε τα συναισθήματά σας προς αυτόν, τότε όχι μόνο θα ζηλέψει αλλά θα στεναχωρηθεί κιόλας! Οι εκρήξεις ζήλιας του Καρκίνου είναι έντονες αλλά διαρκούν λίγο, θα ξεσπάσει τα νεύρα του και τη στεναχώρια του, αλλά πριν καλά – καλά το καταλάβετε θα έρθει ξανά στην αγκαλιά σας! Ο Καρκίνος μπορεί να ξεχνά γρήγορα το λόγο για τον οποίο ένιωσε ζήλια, αλλά αν υπάρξουν συνεχόμενα συμβάντα που θα τον κάνουν να ζηλεύει, τότε χάσατε την εμπιστοσύνη του και τον κάνατε δυστυχισμένο! Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι με την ζήλια δεν θα έχετε επιτυχία με έναν Καρκίνο, θα καταφέρετε απλά να του φουντώσετε τις ανασφάλειες και να έχει περισσότερα συναισθηματικά ξεσπάσματα! Ο Καρκίνος δεν αρέσκεται να δέχεται ή να προκαλεί το συναίσθημα της ζήλιας!…

Λέων:
Το μεγαλόπρεπο και λαμπερό Λιοντάρι με στοιχείο του τη φωτιά και κυβερνήτη του τον Ήλιο, είναι ένα ζώδιο που θέλει διαρκώς στραμμένα όλα τα βλέμματα πάνω του. Στις ερωτικές του σχέσεις είναι γενναιόδωρος, ευδιάθετος και αυθόρμητος, αλλά θέλει να είναι πάντα το επίκεντρο της προσοχής του συντρόφου του. Σταμάτησες να τον θαυμάζεις; Δεν τον επαινείς ποια; Φλερτάρεις και με άλλα άτομα; Του τηλεφώνησες 2 φορές σήμερα και όχι 5; Τότε θα δεις το λιοντάρι να βρυχάται και η ζήλια του …να τσακίζει κόκαλα…!!! Όταν ζηλεύει μπορεί να γίνει παράλογος και εκείνη την στιγμή είναι αδιάλλακτος και προσπαθεί με ισχυρογνωμοσύνη, να επιβάλλει τους όρους και τους κανόνες του στη σχέση! Άφησέ τον να ηρεμήσει και στη συνέχεια γλύκανε την καρδιά του με αγάπη και τρυφερότητα και απογείωσε τον σαν να είναι ο ένας, ο μοναδικός, ο καλύτερος!Βεβαίως να έχεις στο μυαλό σου ότι αν και δεν του αρέσει να τον κάνουν να ζηλεύει, αυτός θα σας κάνει να σκάσετε από τη ζήλια σας αμέτρητες φορές, γιατί έχει αδιάκοπη ανάγκη για ερωτική επιβεβαίωση, που το φλερτ είναι αναπόσπαστο κομμάτι στην καθημερινότητά του!

Παρθένος:
Ζώδιο της Γης και με κυβερνήτη του τον πλανήτη της επικοινωνίας, τον Ερμή, ο Παρθένος είναι ένα από τα ζώδια που η ζήλια δεν τον αγγίζει στις ερωτικές του σχέσεις. Σπάνια θα τον δείτε να ζηλεύει και ακόμα πιο σπάνια θα σας κάνει ο ίδιος να ζηλέψετε, γιατί δεν είναι στο χαρακτήρα του να δίνει δικαιώματα. Πολλές στιγμές αντιδρά με κτητικό και αναλυτικό τρόπο στις ερωτικές του σχέσεις, όμως δεν το κάνει από ζήλια αλλά επειδή είναι τελειομανής και θέλει η σχέση του να λειτουργεί με τάξη και πρόγραμμα. Δεν μπορεί να ανεχτεί την ασυνέπεια, ούτε τον σύντροφο που θα θελήσει επιδεικτικά να τον κάνει να ζηλέψει, του φαίνεται αστείο και μικροπρεπές. Όσο και αν προσπαθήσετε να του κεντρίσετε τη ζήλια δεν θα καταφέρετε πολλά πράγματα, το μόνο που θα πετύχετε είναι να τον απογοητεύσετε και να του κλονίσετε την εμπιστοσύνη του! Αν αποτελείτε εξαίρεση …και τελικά τον κάνετε να ζηλέψει, τότε θα δείτε έναν Παρθένο με απόλυτη ψυχρή στάση να απομακρύνεται!

Ζυγός:
Με στοιχείο του τον αέρα και κυβερνήτη του τον πλανήτη του έρωτα, την Αφροδίτη, ο Ζυγός είναι ένα ζώδιο συντροφικό και δίκαιο! Δεν μπορεί να συμπεριληφθεί στα ζώδια που ζηλεύουν πολύ, όμως υπάρχουν κάποιες στιγμές που και ο Ζυγός μπορεί να νιώσει άγχος και ανασφάλεια σε μία σχέση και να κατακλύσουν την καρδιά του συναισθήματα ζήλιας. Ο Ζυγός είναι ειρηνοποιός, του αρέσει να κρατά της ισορροπίες, ακόμα και τη ζήλια λοιπόν την αντιμετωπίζει πάντα με χαλαρή διάθεση Αναρωτιέστε τι μπορεί να κάνει ένα Ζυγό να ζηλέψει; Αναμφισβήτητα λατρεύει την επιβράβευση, αν εσείς θαυμάσετε την ομορφιά ή τα επιτεύγματα κάποιου άλλου ατόμου μπροστά στο Ζυγό, τότε σίγουρα θα τον δείτε προς στιγμή να κατσουφιάζει! Δεν θα δείτε ποτέ υπερβολικές εκρήξεις ζήλιας από τον Ζυγό, θα θελήσει να κάνει πράγματα για να σας κεντρίσει και πάλι το μονοπώλιο του θαυμασμού σας και απλά σαν μικρό παιδί θα τραβήξει το ενδιαφέρον σας. Θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας ότι ο Ζυγός μπορεί να μην ζηλεύει, αλλά σίγουρα στις ερωτικές του σχέσεις κάνει τον σύντροφό του να ζηλεύει! Ο εξωστρεφής, κοινωνικός χαρακτήρας του και η διάθεσή του για φλερτ και γνωριμίες…χτυπάνε καμπανάκια ερωτικής ζήλιας στο ταίρι του!

Σκορπιός:
Το Όσκαρ της ζήλιας το παίρνει …ο Σκορπιός! Ζώδιο του Νερού και με κυβερνήτη του τον Πλούτωνα, ο Σκορπιός θα μπορούσε να πάρει τον τίτλο του πιο ερωτικού ζηλιάρη! Ζει τις σχέσεις του με ένταση, πάθος και ο έντονος συναισθηματισμός του είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς του! Για το Σκορπιό ο έρωτας και η ζήλια είναι δύο συνώνυμες λέξεις, ζηλεύει παράφορα, μπορεί μερικές φορές να συγκρατείται και να μην το δείχνει, αλλά κάποιες στιγμές μπορεί να κουράσει το σύντροφό του με αδικαιολόγητες σκηνές ζηλοτυπίας! Αν ψάχνετε να βρείτε για ποιο λόγο ο Σκορπιός ζηλεύει, ατυχήσατε…! Οι εκρήξεις ζήλιας του δεν έχουν λογική βάση, μπορεί να ζηλέψει ακόμα και την αγάπη που δείχνετε στο κατοικίδιό σας! Θέλει πλήρη αποκλειστικότητα, αγάπη και αφοσίωση, δεν μπορεί να ανεχτεί στο πλάι του έναν σύντροφο που θα του κάνει τη ζωή δύσκολη και δεν θα μπορεί να νιώθει δίπλα του ασφάλεια και σιγουριά! Τη ζήλια του την εκδηλώνει με μούτρα, ακεφιά, φωνές, κλάματα και αρκετές φορές με την εκδίκηση!.. Να είστε σίγουροι πως αν τον κάνετε να ζηλέψει, μπορεί να μην πει τίποτα και ξαφνικά μια μέρα να σας κάνει να πληρώσετε με το ίδιο νόμισμα!

Τοξότης:
Ζώδιο της φωτιάς και με κυβερνήτη του τον Δία, ο Τοξότης είναι ένα ζώδιο που αντιμετωπίζει με ανάλαφρη διάθεση ακόμα και τα πιο δύσκολα ζητήματα της ερωτικής του σχέσης! Είναι αισιόδοξος και όταν είναι σε μία σχέση, καταφέρνει να διατηρεί και την ελευθερία του. Τις περισσότερες φορές ο Τοξότης δεν καταβάλλεται από συναισθήματα ζήλιας. Είναι αρκετά σίγουρος για τον εαυτό του και έχει αυτοπεποίθηση, επομένως οι στιγμές που θα κάνει σκηνές ζηλοτυπίας στη σύντροφό του είναι σπάνιες! Όταν ο τοξότης είναι ερωτευμένος και δει το ταίρι του να φλερτάρει και με άλλα άτομα, σίγουρα θα τον πειράξει, όμως δεν θα εκφράσει τη ζήλια του με υπερβολή. Θα είναι ειλικρινής και ευθύς και θα φροντίσει να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του σε χαλαρούς τόνους! Σίγουρα αν χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο της ζήλιας, μία φορά στο τόσο, θα καταφέρετε να κεντρίσετε το ενδιαφέρον του Τοξότη, αν όμως προσπαθήσετε συστηματικά να τον κάνετε να ζηλεύει, θα προκαλέσετε σίγουρα την απομάκρυνσή του. Αν ο δικός σας Τοξότης αποτελεί εξαίρεση και ζηλεύει παράφορα και θέλετε να τον ηρεμήσετε, αρκεί μόνο να του φτιάξετε την διάθεση με χιούμορ και αυθορμητισμό και να τον παρασύρεται σε ένα ταξίδι μαζί σας, για να έρθετε πιο κοντά και να πάρει ερωτική επιβεβαίωση!

Αιγόκερως:
Ο Αιγόκερως σαν ζώδιο της Γης και με κυβερνήτη του τον Κρόνο, είναι ένας άνθρωπος που ακόμα και όταν είναι ερωτευμένος, είναι αρκετά προσγειωμένος στην πραγματικότητα και βάζει προτεραιότητα πάντα την λογική του! Ένας τόσο ορθολογιστής που δεν επιτρέπει ποτέ στον εαυτό του να παρασυρθεί από αρνητικά συναισθήματα, η ζήλια λοιπόν είναι «απαγορευμένη» για το απόλυτο μυαλό του Αιγόκερω! Όσο λογικός όμως και να είναι ο Αιγόκερως, δεν παύει να είναι άνθρωπος με συναισθήματα που ακόμα και αυτός λίγες στιγμές της ζωής του θα νιώσει να ζηλεύει στις ερωτικές του σχέσεις. Η σπάνια ζήλια που τον καταβάλλει, οφείλεται συνήθως στο θαυμασμό που μπορεί να δείξει το ταίρι του σε κάποιον άλλον σύντροφο, που μπορεί να έχει καλύτερη δουλειά από αυτόν, να έχει περισσότερα χρήματα και γενικότερα μεγαλύτερη οικονομική επιφάνεια! Ο Αιγόκερως είναι τόσο φιλόδοξος άνθρωπος, θέτει υψηλούς στόχους στη ζωή του και θέλει από τον σύντροφό του να νιώθει εκτίμηση και σεβασμό για τις προσπάθειές του. Αν τον κάνετε να ζηλέψει, τότε θα δείτε ένα πρόσωπο αρκετά σκληρό και αυστηρό. Ο τρόπος για να τον ηρεμήσετε είναι να του δείξετε την περηφάνια και τον σεβασμό που νιώθετε για αυτόν.

Υδροχόος:
Ο Υδροχόος με στοιχείο του τον αέρα και κυβερνήτη τον πλανήτη των απρόσμενων αλλαγών, τον Ουρανό, είναι ένα ζώδιο που αντιμετωπίζει τις ερωτικές του σχέσεις με φιλελεύθερο πνεύμα. Ακόμα και όταν είναι φουλ ερωτευμένος, θεωρεί φυσιολογικό αν το ταίρι του φλερτάρει με κάποιον άλλον άνθρωπο, γιατί το ίδιο κάνει και αυτός. Ζει τις ερωτικές του σχέσεις χαρίζοντας απλόχερα την ελευθερία, γιατί δεν του αρέσει ούτε να περιορίζει – ούτε να περιορίζεται. Ακόμα και αν κάτι τον ενοχλήσει, θα έχει όλη την καλή διάθεση να το κουβεντιάσει μαζί σας μέχρι να βρεθεί μία λύση! Είναι τόσο προοδευτικός στα ερωτικά του και λατρεύει τόσο πολύ την ανεξαρτησία, που δεν μπορεί να δεχτεί τη ζήλια από τον σύντροφό του. Συνήθως ο Υδροχόος δεν είναι ποτέ το θύμα ζήλιας, είναι ο θύτης, δηλαδή αυτός που με τις πράξεις του θα κάνει άθελά του τον σύντροφό του να νιώσει το δυσάρεστο συναίσθημα της ζήλιας. Για να τον κρατήσετε πάντα πλάι σας, θα πρέπει να κρατήσετε μακριά από τη σχέση σας τα ζηλόφθονα συναισθήματα και να αντιμετωπίσετε την καθημερινότητα σας με χιούμορ και καλή διάθεση!

Ιχθείς:Η ζήλια του Ιχθύ τσακίζει κόκαλα! Με στοιχείο του το νερό και κυβερνήτη του τον Ποσειδώνα, ο Ιχθύς είναι αρκετά συναισθηματικός και ευαίσθητος, έχει πλούσια φαντασία και πολλές φορές η ζήλια του είναι παράλογη! Στις ερωτικές του σχέσεις έχει αρκετές ανασφάλειες και θέλει διαρκή συναισθηματική επιβεβαίωση. Αναρωτιέστε τι μπορεί να κάνει έναν Ιχθύ να ζηλέψει; Όταν ο Ιχθύς έχει μία σχέση και είναι ερωτευμένος, ζηλεύει κάθε μέρα, κάθε ώρα και κάθε λεπτό. Πλάθει ιστορίες στο μυαλό του, ότι ο σύντροφός του είναι άπιστος, ότι σταμάτησε να τον αγαπά και άλλα πολλά σενάρια που τον οδηγούν σε σύγχυση! Τις περισσότερες φορές δραματοποιεί τις καταστάσεις γύρω του και εκδηλώνει τον πόνο του, τη ζήλια του και την ανασφάλεια του με υπερβολικό τρόπο! Για να μπορέσετε να τον ηρεμήσετε, αρκεί να του δείξετε την αγάπη και την αφοσίωσή σας, να επιβεβαιώνετε τα συναισθήματά σας με λόγια και πράξεις! Θα σας δώσει αρκετές ευκαιρίες αλλά αν δεν καταφέρετε να τον κάνετε να νιώσει σιγουριά και σταθερότητα δίπλα σας, τότε μην σαν φανεί περίεργο αν ο συναισθηματικός και ευαίσθητος Ιχθύς οδηγηθεί στην απιστία!

Πηγή: freemind.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου