Το λευκό χρώμα στη διακόσμηση

Το λευκό δεν είναι στην πραγματικότητα ένα χρώμα, είναι αυτό που οι διακοσμητές ονομάζουν ουδέτερο.

Αν γνωρίζετε τον Ισαάκ Νεύτων και για το πώς ανακάλυψε το χρώμα του φωτός θα καταλάβετε την έννοια του φωτός και τον τρόπο με τον οποίο το αντιλαμβανόμαστε.




Το λευκό φως στην πραγματικότητα περιέχει όλα τα υπόλοιπα χρώματα μέσα του, αλλά δε μπορούμε να αντιληφθούμε από τον τρόπο με τον οποίο αντανακλώνται. Τα ουδέτερα χρώματα ξεκινούν από το λευκό, περιλαμβάνουν όλες τις διαβαθμίσεις του γκρι και καταλήγουν στο μαύρο.

Τo άσπρο είναι το πιο συχνά χρησιμοποιημένο χρώμα στην εσωτερική διακόσμηση, ιδιαίτερα στο χώρο του μπάνιου και της προετοιμασίας φαγητού. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως οτιδήποτε υπάρχει πάνω στο λευκό φαίνεται αμέσως οπότε μπορούμε εύκολα και γρήγορα να το απομακρύνουμε, διατηρώντας τις επιφάνειες καθαρές, χωρίς μικρόβια.

Το λευκό συνδυάζεται απόλυτα με το μαύρο, δημιουργώντας ένα σταθερό συνδυασμό υψηλής αντίθεσης.

Το κίτρινο μαζί με το λευκό δημιουργούν μια αίσθηση φρεσκάδας ενώ το κόκκινο μαζί με το λευκό συνθέτουν ένα ναυτικό θέμα. Το μπλε και άσπρο αποτελούν διαχρονικό συνδυασμό... Συνδυάστε το λευκό με οποιοδήποτε χρώμα. Δεν υπάρχει περίπτωση αποτυχίας. Γι 'αυτό το άσπρο είναι τόσο δημοφιλές χρώμα!


Η χρήση του λευκού στη διακόσμηση του σπιτιού:

Τα περισσότερα ταβάνια είναι λευκά, τα περισσότερα μπάνια είναι λευκά, ένα μεγάλο ποσοστό από τα αξεσουάρ του μπάνιου και της κουζίνας είναι σε λευκό χρώμα! Αυτό ίσως να οφείλεται στο γεγονός ότι όλα τα χρώματα ταιριάζουν με το άσπρο.
Το άσπρο δίνει την εντύπωση της καθαριότητας και της καλής υγιεινής! Ίσως αυτός να είναι ένας άλλος λόγος γιατί συνήθως επιλέγουμε το λευκό για την κουζίνα και το μπάνιο. 

Το λευκό αντανακλά όλο το φως που πέφτει πάνω του, κι έτσι κάνει τους χώρους να δείχνουν μεγαλύτεροι, ίσως και γι' αυτό χρησιμοποιούνται στα ταβάνια. 
Το λευκό ανανεώνει και δροσίζει, ιδιαίτερα σε ένα ζεστό περιβάλλον.

Το λευκό συνδυάζεται απόλυτα με το μαύρο, δημιουργώντας ένα μεθυστικό συνδυασμό υψηλής αντίθεσης.
Το κίτρινο μαζί με το λευκό δημιουργούν μια αίσθηση φρεσκάδας ενώ το κόκκινο μαζί με το λευκό συνθέτουν ένα ναυτικό θέμα.



Το μπλε και άσπρο αποτελούν διαχρονικό συνδυασμό, οι πορσελάνες και τα γυαλικά με αυτά τα χρώματα είναι πάντοτε δημοφιλείς. Συνδυάστε το λευκό με οποιοδήποτε χρώμα. Δεν υπάρχει περίπτωση αποτυχίας. Γι 'αυτό το άσπρο είναι τόσο δημοφιλές χρώμα.


Το λευκό είναι ένα εξαιρετικό φόντο για την επίδειξη έργων τέχνης. Είναι το χρώμα που συνήθως χρησιμοποιείται σε νεωτεριστικούς εσωτερικούς χώρους, έτσι ώστε οι μορφές της αρχιτεκτονικής να αναδεικνύονται και να αποτελούν το κύριο θέμα.

Το λευκό είναι πολύ χρήσιμο όταν ξεκινάμε τη σχεδίαση ή τη διακόσμηση ενός χώρου. Ξεκινούμε με άσπρους τοίχους και σταδιακά χτίζουμε τα χρώματα γύρω του. Αυτός ο τρόπος είναι απολύτως ασφαλής, και μας βοηθάει να αποκτούμε εμπιστοσύνη καθώς χρησιμοποιούμε όλους αυτούς τους συνδυασμούς χρωμάτων.

Ο συμβολισμός του λευκού χρώματος:

Φράσεις και έννοιες που σχετίζονται με το άσπρο χρώμα:
Καθαριότητα, Υγιεινή, Απλότητα, Ασφάλεια, Χαρά, Αθωότητα, Ελπίδα, Αγνότητα, Διαφωτισμού, Ατομικισμός, Ιδεαλισμός, Αναποφασιστικότητα, Αισιοδοξία, Δροσιστικό, Αντανάκλαση, Διαστολή.

Πηγή:maisondecoration.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου