Σου βρήκαμε τον καλύτερο τρόπο να αφιερώσεις λίγο εποικοδομητικό χρόνο στον εαυτό σου και να δεις άμεσο αποτέλεσμα.
Ας μιλήσουμε λοιπόν για μαλλιά και πως θα καταφέρεις να τους δώσεις ένα touch από λάμψη μέσα σε μερικές μέρες ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές. 


1. Χτένισε τα μαλλιά σου όσο είσαι ακόμα στο ντους. 
Το να χτενίσεις τα μαλλιά σου όσο είναι ακόμα βρεγμένα ή ακόμα καλύτερα έχουν conditioner, θα μειώσει την φθορά και το σπάσιμο που προκαλεί η βούρτσα.

2. Διπλή δόση λουσίματος.
Μην ξεχνάς να λούζεις τα μαλλιά σου δυο φόρες. Βλέπεις, η μια δεν είναι αρκετή για να τραβήξει όλη τη λιπαρότητα και αυτό μπορεί να κάνει τα μαλλιά σου πιο θαμπά και βαριά. 

3. Το κρύο νερό κάνει καλό.
Θυμήσου να ολοκληρώνεις το κάθε ντους με μια δόση κρύου νερού. Θα προσθέσει λάμψη στα μαλλιά σου αλλά και θα τα βοηθήσει να μακρύνουν.

4. Απόφυγε το στέγνωμα με την πετσέτα.
Στην προσπάθεια σου να τραβήξεις όσο πιο πολύ από την υγρασία των μαλλιών σου μπορείς με μια πετσέτα, καταλήγεις να σπας τις τρίχες. Προτίμησε να τα σκουπίζεις ταμποναριστά και να τα στεγνώνεις εξ' ολοκλήρου με το πιστολάκι. 

5. Άλλαξε χωρίστρα.
Όσο δύσκολο κι αν είναι να συνηθίσεις ένα νέο λουκ, το να αλλάξεις χωρίστρα θα σε ανανεώσει στο λεπτό και θα δώσει έναν αέρα στα μαλλιά σου. 

6. Σταμάτα να τα λούζεις τόσο συχνά.
Αυτό σίγουρα δεν το ακούς πρώτη φορά, όμως δεν χάνουμε τίποτα να το επαναλάβουμε, αφού είναι πιθανό να συνεχίζεις να το κάνεις.

7. Άλλαξε μαξιλαροθήκη.
Είτε η ενυδατική που χρησιμοποιείς στο πρόσωπο πριν κοιμηθείς, είτε ο ιδρώτας, είτε η λιπαρότητα του δέρματος σου από την προηγούμενη νύχτα, μπορεί να επηρεάσει τα μαλλιά σου. Οπότε άλλαξε μαξιλαροθήκη δυο φορές την εβδομάδα και πλευρά μαξιλαριού κάθε δεύτερη μέρα.  

8. Ρίξτο στα αξεσουάρ.
Σε όλες μας αρέσουν τα αξεσουάρ αλλά πόσο συχνά τα φοράμε. Πιάσε λοιπόν ένα μαντήλι, ένα scrunchie ή μια κορδέλα και πειραματίσου.

9. Το καλύτερο είναι το φυσικό.
Και ναι, εννοούμε να αφήσεις κάτω το σίδερο ισιώματος και αφιερώσεις λίγο χρόνο για να μάθεις πως να κάνεις styling στις μπούκλες σου ώστε να τις αναδείξεις. Ή αν τα ίσια μαλλιά σου σού μοιάζουν βαρετά, μάθε πως μπορείς να τους δώσει όγκο και να τα φρεσκάρεις. 


Πηγή: cosmopolitan.