Αριστοκρατικό μωβ. Μέρος 2ο.

Η συνέχεια...

Το μωβ ταιριάζει άριστα με το ασημί. Τοίχοι σε σκούρο δαμασκηνί  δίνουν μια μεγαλοπρέπεια σε μεγάλους και ψηλοτάβανους  χώρους.  Ένα μικρό τραπεζάκι,
ένα φωτιστικό και ένας καθρέφτης όλα σε ασημί χρώμα  ολοκληρώνουν την εικόνα  για  μια αυτοκρατορική πολυτέλεια.





Σε μικρότερους  χώρους  επιλέγουμε  το χρώμα της λεβάντας για τον τοίχο χρησιμοποιώντας πιο σκούρα χρώματα σε κάποια έπιπλα και διακοσμητικά αντικείμενα.  Εδώ, έχουμε επιλέξει δύο πολυθρόνες  χρώματος βαθύ μπλε καθώς και μια φούξια με χρυσό σκελετό  που δένει με το μπρονζέ  τραπέζι μέσης.  Τα μαξιλαράκια  μας είναι  φούξια με χρυσές τρέσες.  Τα κρυστάλλινα εντυπωσιακά βάζα είναι στις αποχρώσεις που κυριαρχούν στο χώρο.  Οι πορτοκαλί μαργαρίτες ή χρυσάνθεμα  θα δώσουν  και αυτές την χρωματική πινελιά τους στο χώρο.

Το μώβ χρώμα στο καθιστικό είναι  μία θαυμάσια τολμηρή ιδέα.  Ο συνδυασμός του με το κίτρινο  δημιουργεί  μια έντονη αντίθεση  που μαγνητίζει  το βλέμμα.  Εναλλάσσουμε τα δυο αυτά χρώματα   στον τοίχο με την ριγέ ταπετσαρία , στη στόφα των επίπλων, στο χαλί και στα διάφορα  διακοσμητικά αντικείμενα.  Το αποτέλεσμα  είναι θεατρικά  εντυπωσιακό.

Πολυτέλεια  και αρχοντιά ακόμα και σε ένα boudoir.   Τοίχοι λιλά με ασορτί χρώμα αέρινες κουρτίνες. Αντίστοιχα και το χαλί μας που δεσπόζει πάνω στο ξύλινο πάτωμα. Κάποιες  ροζ  λεπτομέρειες  κι ένας εντυπωσιακός πολυέλαιος δημιουργούν  μια καθαρή, φωτεινή και ρομαντική ατμόσφαιρα.

Σε αυτό το μπάνιο έχουμε μια απαλή μώβ απόχρωση στο τοίχο  με ένα επιβλητικό σκούρο μελιτζανί έπιπλο για  την υποδοχή του νιπτήρα πάνω στο ολόλευκο μάρμαρο.  Εντυπωσιακές  οι άσπρες  ανάγλυφες πόρτες του.  Οι πετσέτες στο ίδιο χρώμα του επίπλου  και το βάζο με τα λουλούδια συμπληρώνουν την τέλεια εικόνα. 


Ένας εντυπωσιακός μεγάλος καθρέφτης με ασημί κορνίζα δίνει προοπτική στο χώρο. Φωτισμός απαλός  που δημιουργεί  μια παραμυθένια ατμόσφαιρα.

Ένα λιτό μπάνιο με έντονη όμως προσωπικότητα.  Διακριτικό και κομψό  το μικρό μπρονζέ έπιπλο. Σε   έντονο μώβ  τα κουρτινάκια, οι πετσέτες και η κουρτίνα μπάνιου δημιουργούν  την απαραίτητη αντίθεση και δίνουν μια σοβαρή σύγχρονη αίσθηση.
Η κουζίνα αυτή είναι  απλή, κομψή και όμορφη.  Ιδιαίτερη ατμοσφαιρικά  με πολύ προσωπικό  στυλ.  Λευκοί σαγρέ τοίχοι και λιλά ντουλάπια με τις αντίστοιχες εντοιχισμένες  ηλεκτρικές  συσκευές  μας φτιάχνουν την διάθεση για να δημιουργήσουμε τα τέλεια εδέσματα.  Το μεγάλο λευκό τραπέζι με τις πλεξιγκλας καρέκλες  ολοκληρώνουν  μία σύγχρονη  κουζίνα ενισχύοντας το στυλ του χώρου.


Εδώ έχουμε μια minimal μοντέρνα κουζίνα.  Βασικά λευκή με ένα τοίχο  και μερικά ντουλάπια στο χρώμα της μελιτζάνας. Το χαλί στην ίδια απόχρωση,   της  δίνουν  την πολυτέλεια που της αξίζει χωρίς να είναι φορτωμένη  με άλλα στοιχεία.



Πηγή: smallthings.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου