Νηστίσιμη τούρτα black forest.


Μεγάλη Πέμπτη.

Χρόνια πολλά!

Σας έχουμε φανταστικό νηστίσιμο γλυκό για τους καλεσμένους σας, αλλά και για εσάς...

Καλή Επιτυχία! 



Υλικά:
20 γρ. αλεύρι για όλες χρήσεις
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 
4 κ.σ κακάο 
260 γρ. ζάχαρη 
300 γρ. γάλα αμυγδάλου σόγιας ή καρύδας 
120 γρ. μαργαρίνη λιωμένη 
1/2 φλ. τρούφα σοκολάτα υγείας 

Για το σιρόπι 
1/2 φλ. σιρόπι από γλυκό βύσσινο 
3 κ.σ. κονιάκ 

Για την κρέμα κακάο 
300 γρ. άχνη ζάχαρη 
1-1/2 κ.σ. κακάο 
1 βανίλια 
100 γρ. μαργαρίνη λιωμένη 
2-3 κ.σ. νερό ή γάλα καρύδας, σόγιας ή αμύγδαλου 

Για την επικάλυψη 
350 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος 
γλυκό βύσσινο 
πικρή σοκολάτα, για γαρνίρισμα


Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC,βουτυρώνουμε δύο στρογγυλές φόρμες δαχτυλίδι 22 εκ. ή δύο ταψάκια για παντεσπάνι. Στρώνουμε λαδόκολλα.

2. Κοσκινίζουμε όλα τα στερεά υλικά σε μπολ, αλεύρι, μπέικιν πάουντερ και κακάο. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε, ρίχνουμε το γάλα με τη λιωμένη μαργαρίνη και ανακατεύουμε ξανά. Τέλος, προσθέτουμε την τρούφα, απαλά ανακατεύουμε και ισομοιράζουμε στις φόρμες.

3. Ψήνουμε για περίπου 35' να σταθεροποιηθούν. Αφήνουμε να κρυώσουν για να ξεφορμάρουμε. Τα αφήνουμε σε σχάρα για να στεγνώσουν. Τα κόβουμε οριζόντια σε δύο κομμάτια το κάθε παντεσπάνι.

4. Για  την κρέμα κακάο


Ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά, ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και το νερό και ανακατεύουμε με σύρμα καλά να γίνει σαν κρέμα.

Χτυπάμε τη φυτική κρέμα μέχρι να γίνει σαντιγί.

5. Ζεσταίνουμε το σιρόπι με το κονιάκ να αραιώσει η σύσταση. Αφήνουμε να κρυώσει.

6. Βάζουμε ένα παντεσπάνι σε τουρτιέρα. Ραντίζουμε με πινέλο λίγο σιρόπι και αλείφουμε με κρέμα κακάο. Μπήγουμε λίγα βύσσινα γλυκό. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.

7. Τέλος, αφού βάλουμε το τελευταίο παντεσπάνι, αλείφουμε ολόγυρα με τη φυτική κρέμα. Γαρνίρουμε με καρούλια σοκολάτας και βύσσινο γλυκό.

8. Αν θέλουμε, αντί να γίνει πολύ ψηλή η τούρτα, μοιράζουμε το μίγμα παντεσπάνι σε δύο ταψιά με διάμετρο 26 ή 28 εκ. Ψήνουμε για λιγότερη ώρα, αφού θα είναι πιο λεπτή η στρώση, και γεμίζουμε τα δύο παντεσπάνια με μια στρώση κρέμα κακάο. Έτσι βγαίνουν πιο πολλές μερίδες, αλλά με τον πρώτο τρόπο είναι πιο εντυπωσιακή.

9. Παγώνουμε την τούρτα για 2-3 ώρες και σερβίρουμε.

Πηγή: argiro.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου