Αριστοκρατικό μωβ. Μέρος 1ο.


Το αριστοκρατικό μωβ προτείνουμε και εμείς ως χρώμα στη διακόσμησή μας που εκφράζει πνευματικότητα, μυστήριο, πάθος αλλά και ηρεμία. 
Είναι δυνατό χρώμα, αλλά παράλληλα και χαλαρωτικό. 


Για όποιο δωμάτιο και αν προορίζεται είναι πάντα διαχρονικό και κομψό. 
Χρειάζεται τόλμη να το χρησιμοποιήσουμε αλλά το αποτέλεσμα μας δικαιώνει.



Το μωβ χρώμα ταιριάζει απόλυτα με το λευκό και με οποιοδήποτε τύπο επίπλων. Επιλέγουμε κλινοσκεπάσματα και κουρτίνες  με μώβ σχέδια τα οποία δίνουν ένα όμορφο έντονα διακριτό αποτέλεσμα ώστε να αφήνει την ιδιαίτερη ταυτότητά μας.
Ένα μπουκέτο λουλούδια σε αυτή την απόχρωση ολοκληρώνει την όψη κομψότητας.


Μία πανδαισία του μώβ χρώματος στην κρεβατοκάμαρα. Αν και  είναι ένα δυνατό χρώμα , επιλέγοντας  μαλακές αποχρώσεις όπως αυτή της βιολέτας δημιουργούμε μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα που συνδυάζονται τέλεια με κάθε είδος  ξύλου ή μετάλλου.



Μία μοντέρνα κρεβατοκάμαρα  σε τόνους γκρι-άσπρου-μώβ. 
Μερικές απλές πινελιές του επιλεγμένου μας χρώματος  στο χώρο αυτό, όπως τα κλινοσκεπάσματα και η γυάλινη επιφάνεια της ντουλάπας δίνουν μια ξεχωριστή  εκκεντρική νότα.  Απόλυτα ταιριαστός ο συνδυασμός με το ξύλινο πάτωμα.

Σε μία μεγάλη κρεβατοκάμαρα  τολμάμε έναν  τοίχο  έντονα μώβ  χρωματισμένο. Τα έπιπλά μας ξύλινα  και τα κλινοσκεπάσματα λευκά , καφέ και μώβ.  Έχουμε μια  εικόνα αφθονίας  που το χρώμα αυτό συμβολίζει.  Χρησιμοποιώντας και καθρέφτες  ο χώρος μας μεγαλώνει ακόμα περισσότερο.


Επειδή είναι ουδέτερο χρώμα, ο συνδυασμός του με άλλα χρώματα  ταιριάζει απόλυτα σε δωμάτιο αγοριού ή κοριτσιού. Μπορούμε να το συνδυάσουμε με πράσινο και άσπρο δημιουργώντας ένα υπέροχο αγορίστικο περιβάλλον χαρίζοντας την ιδιαιτερότητα που κάθε έφηβος επιδιώκει.
Αν θέλουμε να κρατήσουμε εντελώς ουδέτερο το παιδικό δωμάτιο επιλέγουμε διαφορετικές αποχρώσεις του μώβ και αποφεύγουμε συνδυασμούς με άλλα χρώματα.


Προσοχή όμως, αν ο χώρος μας είναι μικρός δεν πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε στη σκούρα απόχρωση του γιατί ο χώρος θα βαρύνει και μικρύνει.




Για τα μικρά κοριτσάκια επιλέγουμε  παλ αποχρώσεις  με διακοσμητικές  ιδέες από αγαπημένες cartoon εικόνες.  Ένα stencil ή μια ταπετσαρία στον τοίχο σπάει την μονοτονία του μονόχρωμου τοίχου και συμπληρώνει την εικόνα με τα hello kitty.  Γλυκύτητα και ρομαντισμός  κυριαρχεί στο περιβάλλον αυτό.

Στον μικρό αυτό χώρο έχουμε επιλέξει  μια ριγέ άσπρη-λιλά ταπετσαρία για τους τοίχους. Άσπρα έπιπλα με λιλά κλινοσκεπάσματα, μαξιλαράκια σε διαφορετικούς τόνους του ιδίου χρώματος  και ένα χαλί στο χρώμα της λεβάντας. Απλό και ταυτόχρονα χρωματικά εντυπωσιακό.
Μία άλλη εκδοχή  για το παιδικό ή εφηβικό δωμάτιο ο συνδυασμός  μονοχρωμίας  με ρίγες. Εδώ τα έπιπλα είναι  στο χρώμα του ξύλου και το αποτέλεσμα που έχουμε είναι ψυχική και αισθητική ηρεμία και μια γενική προδιάθεση για δημιουργικότητα.

Στις σκούρες του αποχρώσεις το μωβ εκπέμπει ένταση και πάθος.  Από πολλούς  είναι ένα παρεξηγημένο χρώμα. Εμείς το τολμάμε ντύνοντας τους καναπέδες  μας  και δίνουμε στο χώρο μια αριστοκρατικότητα  στη μοντέρνα της εκδοχή έχοντας βάλει την υπογραφή της προσωπικότητάς  μας.
Η συνέχεια στο 2ο μέρος...

Πηγή: smallthings.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου