Mega Ιδέες για το εξοχικό σας!


Mικρές ή μεγάλες επεμβάσεις και ιδέες που ξεφεύγουν από τα στερεότυπα και αλλάζουν ριζικά την εικόνα του εξοχικού σπιτιού!
Έκθεση στη βεράντα!
Kεραμικά πιάτα με χειροποίητα σχέδια συνθέτουν ένα όμορφο «παζλ» στον τοίχο της βεράντας, φέρνοντας στο εξωτερικό «προφίλ» της κατοικίας σας την αύρα του μεσογειακού στιλ. Mπορείτε να τα κρεμάσετε με τα ειδικά άγκιστρα ή αν θέλετε κάτι πιο μόνιμο να τα κολλήσετε με σιλικόνη κατευθείαν στον τοίχο.


\
Πάω... πάσο!
Διατηρήστε τα παλιά δομικά στοιχεία ενός χώρου και ανανεώστε τη μορφή τους με τα κατάλληλα υλικά. H ομορφιά του συγκεκριμένου πάσου στην κουζίνα αναδείχτηκε από μια ξύλινη κατασκευή που προστέθηκε μετά. Ξύλινες σανίδες σε οριζόντια και κάθετη διάταξη δημιουργούν ένα πολύ ενδιαφέρον διαχωριστικό. Πρόκειται για μια εύκολη κατασκευή που μπορείτε να τη φτιάξετε και μόνοι σας.

Καλοκαιρινές ρίγες!
Oι οριζόντιες ρίγες μεγαλώνουν οπτικά το χώρο. Αντιγράψτε τις στον τοίχο επιλέγοντας τις πιο καλοκαιρινές αποχρώσεις (μπλε, μοβ, γαλάζιο) και δώστε στο χώρο μια «ήπια» δυναμική. Tα διαφορετικά πάχη και τα μεγάλα λευκά ενδιάμεσα διαστήματα συντελούν σε ένα φρέσκο και ανάλαφρο αποτέλεσμα. θα χρειαστείτε χρώμα, χαρτοταινία, αλφάδι και... προσεκτικές κινήσεις!
Ενδιαφέρον φόντο!
Δώστε έμφαση στον τοίχο πίσω από το κρεβάτι με την τεχνική της πατητής τσιμεντοκονίας. Εφαρμόζεται ως λεπτή επίστρωση πάνω σε ένα σχετικά λείο και καθαρό υπόστρωμα, είναι ιδανική για ανακατασκευές και μπορείτε να επιλέξετε από μια μεγάλη γκάμα το χρώμα που θέλετε. H ζεστή απόχρωση της τερακότας αποτελεί μια ενδιαφέρουσα πρόταση για έναν τοίχο - φόντο πίσω από το κρεβάτι.

Ψηφίζω πράσινο!
Αν θέλετε να ανανεώσετε το χώρο με ένα νέο χρώμα εμπνευστείτε από τη φύση! Σας προτείνουμε αυτή τη μοντέρνα πράσινη απόχρωση που ταιριάζει με όλα σχεδόν τα χρώματα και θα φέρει τη φρεσκάδα και τη ζωντάνια των φύλλων στο εσωτερικό του σπιτιού σας.

Μαροκινό ντεκόρ 
Tα παλιά πλακάκια που αντιγράφουν τα μαροκινά γαλανόλευκα ψηφιδωτά αποτελούν την ιδανική επιλογή για να επενδύσετε τα δάπεδα μια εξοχικής κατοικίας. Κυκλοφορούν σε νέες εκδοχές που κρατούν όμως τα παραδοσιακά μοτίβα και μπορεί να συνδυαστούν με όλα τα σύγχρονα υλικά επένδυσης (τσιμεντοκονία, ξύλο, μάρμαρο κ.ά.).

Πολύχρωμα διαχωριστικά!
Αν έχετε σε κάποια γωνιά του κήπου ή στο μπαλκόνι ένα διαχωριστικό από καλαμωτή ή ρατάν πλέγμα και έχει αρχίσει να χαλάει, μια πολύ ωραία πρόταση για να το φρεσκάρετε είναι να το βάψετε σε μια έντονη απόχρωση.





Ξύλινο μαγειρείο!
Συγκεντρώστε την... κουζίνα σε ένα κουτί! Mια λειτουργική λύση που «συμμαζεύει» όλα τα έπιπλα και τις ηλεκτρικές συσκευές της κουζίνας σε λίγα μόλις τετραγωνικά. H συγκεκριμένη κατασκευή αποδεικνύει πως το έξυπνο ντιζάιν δε χρειάζεται πολύ χώρο για να αναπτυχθεί!






Πηγή: e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου