Μια Γωνιά για διάβασμα!





Τις χαζεύουμε στις πιο ατμοσφαιρικές ταινίες, και στις φωτογραφίες των περιοδικών, και τις ζηλεύουμε. 








Οι «γωνιές για διάβασμα» εξοπλίζονται με αναπαυτικές πολυθρόνες, πολύχρωμες βιβλιοθήκες και όμορφα πορτατίφ, και δημιουργούν την χουχουλιάρικη ατμόσφαιρα που ταιριάζει με όλες τις εποχές. 

Μας αρέσουν, επίσης, για έναν ακόμα λόγο: γιατί, ακόμη και όταν δεν έχουμε καθόλου ελεύθερο χρόνο για διάβασμα, μας δημιουργούν εκείνη την παρήγορη αίσθηση «αράγματος» που μας φτιάχνει το κέφι, και μόνο που τις κοιτάμε. 

Ιδού μερικά έξυπνα τρικ και απλοί τρόποι για να δημιουργήσετε την δική σας, υπέροχη γωνιά διαβάσματος με ελάχιστο ή και καθόλου κόστος, επιστρατεύοντας έπιπλα και αξεσουάρ που στοιβάζονται στην αποθήκη, τη δική σας ή της γιαγιάς. 





Αν ο χώρος σας είναι περιορισμένος, ή δεν θέλετε να έχετε μία «μοναχική» γωνιά στο σαλόνι σας, μπορείτε να ακολουθήσετε την συνταγή της φωτογραφίας: ένα χαμηλό τραπεζάκι κοντά στον πιο αναπαυτικό καναπέ σας, με «κρυμμένο» αποθηκευτικό χώρο από κάτω, μεταμορφώνει τη γωνιά σας σε κλάσματα δευτερολέπτου από μοναχική και «διαβαστερή» σε παρεΐστικη. Αγαπημένη λεπτομέρεια, οι εντοιχισμένες βιβλιοθήκες στο background. 





Περιορισμένος χώρος; Κανένα πρόβλημα: Μία αναπαυτική πολυθρόνα (αν είναι και της γιαγιάς ακόμα καλύτερα, η vintage αίσθηση ταιριάζει τέλεια με τα βιβλία σας), ένα φωτιστικό δαπέδου κρυμμένο πίσω της, κι ένα καλαθάκι ή μερικά χαρτονένια κουτιά σε έντονα χρώματα για να αποθηκεύετε αλλά και να ακουμπάτε τα βιβλία σας κι είστε έτοιμοι. 






Παντού υπάρχει χώρος για μία ακόμα βιβλιοθήκη. Ακόμη και μερικά ραφάκια που στριμώχνονται ανάμεσα σε δύο παράθυρα, και φορτώνονται με βιβλία δίπλα στον καναπέ δημιουργούν την αίσθηση της «γωνιάς διαβάσματος», ακόμη και αν αυτή η τελευταία δεν υπάρχει, στην πραγματικότητα, στο σαλόνι σας. 









                                                              Μην υποτιμάτε τα παλιά πορτατίφ. 





Μπορεί το φωτιστικό δαπέδου, ή ακόμη και το κλασικό, κρεμαστό φως να σας αρκεί μια χαρά για να διαβάσετε τα αγαπημένα σας βιβλία.
Ένα εντυπωσιακό, ρετρό πορτατίφ όμως δίνει αυτό το «κάτι παραπάνω» στην ατμόσφαιρα του χώρου. 



Μάρτυς μας, η φωτογραφία δίπλα.







Οι βιβλιοθήκες που «αγκαλιάζουν» τις πόρτες των δωματίων δεν είναι εύκολο project: για να μην βαρύνουν τον χώρο, θα πρέπει να είναι βαμμένες σε φωτεινά χρώματα, ή απλά λευκές, και σίγουρα όχι παραγεμισμένες με βαριούς, καφέ τόμους εγκυκλοπαίδειας. 

Αν, όμως, πετύχουν, όπως στο παράδειγμα της φωτογραφίας, είναι η εντυπωσιακότερη πινελιά στην διαβαστερή γωνιά σας. 





Μια εναλλακτική ιδέα για την οργάνωση των βιβλίων σας: όσα έχουν μαλακό εξώφυλλο, και δεν στέκονται εύκολα «όρθια» στη βιβλιοθήκη, ταξινομήστε τα, κατά είδος, συγγραφέα κλπ, σε πλεκτά καλαθάκια με τη ράχη προς τα πάνω. 


Όσο πιο κοντά είναι τα καλαθάκια, όσο περισσότερο «περισσεύουν» τα βιβλία δηλαδή, τόσο εντυπωσιακότερο θα είναι οπτικά το αποτέλεσμα. Το αυτοσχέδιο γραφείο και η παλιομοδίτικη πολυθρόνα προσθέτουν ακόμη περισσότερο ρετρό στυλ στο παράδειγμα της φωτογραφίας. 





Ποιος είπε ότι οι βιβλιοθήκες πρέπει να υψώνονται μέχρι το ταβάνι; Μερικά ραφάκια κάτω από ένα πάσο όπως αυτό της φωτογραφίας μπορούν να γίνουν το ιδανικό καταφύγιο για τα βιβλία σας. 


Προσθέστε μερικά μεγάλα μαξιλάρια στο πάτωμα κι έχετε μία γωνιά για διάβασμα με μηδενικό σχεδόν κόστος. 










Πηγή: in2life.gr