Ο Σχεδιασμός της Κουζίνας!


Η κουζίνα είναι ένας χώρος που περνάμε αρκετές ώρες εκεί γιατί μας προσφέρει κάτι πολύ σημαντικό για τον οργανισμό μας: το φαγητό! 

Γι' αυτό θα πρέπει να την διαμορφώσουμε από την αρχή με το προσωπικό μας στυλ για να νιώθουμε άνετα και ότι ο χώρος μας "ανήκει". 

Το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζετε είναι τα βασικά σχεδιαστικά στυλ για την κουζίνα καθώς και τα υπέρ και τα κατά τους ώστε να μπορείτε να επιλέξετε ποιο ταιριάζει σε εσάς. 
Διαβάστε παρακάτω όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα σχέδια κουζίνας.Σχεδιασμός κουζίνας σε Π.

Είναι το αγαπημένο σχέδιο κουζίνας της σύγχρονης οικογένειας.
Στο σχεδιασμό κουζίνας σε Π, όλες οι ηλεκτρικές συσκευές και τα ντουλάπια κουζίνας βρίσκονται σε σχηματισμό που θυμίζει το γράμμα Π Τα πλεονεκτήματα αυτού του στυλ σχεδιασμού είναι πολλά.


Καταρχήν όλα βρίσκονται γύρω από τον μάγειρα ή τη μαγείρισσα. Ο συγκεκριμένος σχεδιασμός είναι πολύ πρακτικός καθώς τα απαραίτητα βρίσκονται μπροστά, δεξιά και αριστερά από το άτομο που μαγειρεύει, ολόγυρά του. Έτσι το μαγείρεμα γίνεται πιο εύκολα και πιο διασκεδαστικά.

Στα μείον του συγκεκριμένου στυλ είναι ο μεγάλος χώρος που απαιτείται για την εφαρμογή του. Είναι αδύνατον να εφαρμοστεί σε μια μικρή κουζίνα, καθώς χρειάζεται χώρος.


Σχεδιασμός κουζίνας σε Γ.

Είναι το πιο βολικό στυλ σχεδιασμού. Ο σχεδιασμός κουζίνας σε Γ είναι ιδιαίτερα πρακτικός και λειτουργικός και εφαρμόζεται άνετα και σε πολύ μικρούς χώρους.

Το συγκεκριμένο σχέδιο βάζει σε μία ευθεία τις επιφάνειες της κουζίνας και χρησιμοποιεί μία ακόμη κάθετη για τις ηλεκτρικές συσκευές, το ψυγείο, την ηλεκτρική κουζίνα ή τον νιπτήρα.Στα θετικά του είναι επίσης το μη δεσμευτικό του στυλ. Εφόσον δεν κλείνει γύρω σας το χώρο όπως το Π, αφήνει ελεύθερο πεδίο για άλλα έπιπλα κουζίνας, όπως τραπεζάκι, καρέκλες ή άλλο διακοσμητικό της επιλογής σας.

Φροντίστε σε αυτήν την περίπτωση να μην είναι πολύ κοντά όλες οι ηλεκτρικές συσκευές.

Σχεδιασμός κουζίνας σε μία ευθεία.

Εννιά στις δέκα κουζίνες ακολουθούν τον σχεδιασμό κουζίνας σε ευθεία. Το συγκεκριμένο στυλ σχεδιασμού χρησιμοποιεί μόνο μία πλευρά του δωματίου για όλες τις ηλεκτρικές συσκευές της κουζίνας, τον νιπτήρα αλλά και τον πάγκο.

Προτιμήστε αυτό το στυλ εάν δεν έχετε καθόλου χώρο και ετοιμάζεστε να φτιάξετε μία μικρή κουζίνα ή έναν ενιαίο χώρο με σαλοκουζίνα.Στα θετικά του στυλ σε ευθεία είναι η μικρή επιφάνεια του πάγκου που σημαίνει αυτόματα και μικρή επιφάνεια καθαρισμού ενώ το μη δεσμευτικό του στυλ αφήνει ελεύθερο όλο τον υπόλοιπο χώρο για διακόσμηση με άλλα έπιπλα κουζίνας.

Πηγή:ladynews.gr