HOT TIPS! Ο δεκάλογος της διακόσμησης του σπιτιού!

Για ένα όμορφο σπίτι δε χρειάζεται κόπος, αλλά τρόπος! Με φαντασία, μεράκι και πολύ όρεξη μπορείτε να δημιουργήσετε έναν εμπνευσμένο χώρο, από τα χεράκια σας και μόνο.
Το κόστος θα είναι μηδαμινό σε σχέση με αυτό του διακοσμητή και θα έχετε την προσωπική ικανοποίηση της δημιουργίας ενός δικού σας χώρου για σας και μόνο. Δέκα συμβουλές που θα σας βοηθήσουν στη διακόσμηση.
1. Μη διστάζετε να βάλετε κεριά στο χώρο σας. Βελτιώνουν την ατμόσφαιρα του δωματίου, αλλά μην το παρακάνετε με τα αρωματικά. Ένα αρωματικό κερί σε κάθε δωμάτιο αρκεί.

2. Δημιουργείστε “στρώματα φωτός” στο χώρο με επιδαπέδιες λάμπες και λαμπατέρ σε τραπεζάκια. Μόνο το φως από τα φωτιστικά του ταβανιού δεν αρκούν. Δημιουργούν μία “παγωμένη” ατμόσφαιρα.
3. Συνοδέψτε τα έπιπλα του κάθε χώρου με ένα χαλί που θα τα “δένει” μεταξύ τους. Αποφύγετε ωστόσο τα πολύ μικρά χαλιά. Σκεφτείτε ότι θα πρέπει να πατάτε το χαλί όταν θα κάθεστε σε ένα έπιπλο.

4. Αλλάζετε τα μαξιλάρια στους καναπέδες, ανάλογα με την εποχή. Μην περιορίζεστε στα μαξιλάρια. Πάρτε πολλά, σε διάφορα στιλ και σχέδια, που μπορούν να αλλάξουν την ατμόσφαιρα και ολόκληρη τη διακόσμηση στο χώρο.

5. Φέρτε μέσα στο σπίτι φρέσκα λουλούδια και πρασινάδα που θα φτιάξει τη διάθεση τη δική σας και των καλεσμένων σας. Το σπίτι αποκτά άλλο αέρα και δροσίζεται. Μη διστάσετε να επιχειρήσετε δικές σας ανθοσυνθέσεις.

6. Επιλέξτε προσεκτικά τα διακοσμητικά αντικείμενα του σπιτιού σας. Θα ήταν καλό να σας αντιπροσωπεύουν. Να υποδηλώνουν το χαρακτήρα σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε γωνιές με τα διακοσμητικά σας αντικείμενα ή θεματικές γωνιές ώστε να προσελκύετε περισσότερα βλέμματα. Τα χαμένα αντικείμενα δεξιά και αριστερά μέσα στο σπίτι χάνουν και την προσοχή.

7. Μην αφήνετε άδειες τις γωνίες. Φαίνονται μεγαλύτερες και τραβούν “κενά” βλέμματα. Εάν έχετε χώρο δημιουργείστε θεματικές γωνίες. Αλλιώς βρείτε έξυπνα διακοσμητικά για να τις ντύσετε.

8. Όταν διακοσμείτε τους τοίχους με πίνακες, φωτογραφίες ή διακοσμητικά αντικείμενα, φροντίστε να βρίσκονται στο ύψος των ματιών ή λίγο πιο ψηλά. Μην παρασύρεστε και κρεμάτε πράγματα πιο ψηλά γιατί κανείς δε θα στραβολαιμιάσει για να τους ρίξει έστω μία ματιά.

9. Τα μικρά κάνουν τη διαφορά. Μερικές φορές τα μικρά καθημερινά πράγματα μένουν στην άκρη και ενώ κατέχουν κεντρική θέση στην καθημερινότητά μας δεν τα προσέχουμε όσο πρέπει. Σουπλά, ποτήρια, τασάκια, τραπεζομάντιλα... δίνουν χρώμα και στιλ.

10. Η διακόσμηση από άλλους πολιτισμούς ή τα διακοσμητικά αντικείμενα από άλλους πολιτισμούς έχουν πάντοτε ενδιαφέρον, αρκεί να μην υπάρχει υπερβολή. Σεντούκια, παραβάν, υφάσματα μπορούν να αναμειχθούν με επιτυχία με τα υπόλοιπα αντικείμενα του σπιτιού σας δημιουργώντας ένα άκρως ενδιαφέρον αποτέλεσμα.


Πηγή: ladynews.gr