Ένας τοίχος, δύο χρώματα!


Τοίχος με δύο χρώματα! 
Μία φρέσκια, εναλλακτική λύση, που πολύ εύκολα θα αναζωογονήσει το χώρο σας. 

Θα δείξει υπέροχη τόσο σε οριζόντια διάταξη όσο και σε κατακόρυφη!

Διάβασε παρακάτω τρία πράγματα που πρέπει να σκεφτείς:1. Εάν θα διατηρήσεις σαν πρώτο, το ήδη υπάρχον χρώμα στον τοίχο προσθέτοντας ακόμα ένα, ή αν θα επέμβεις ριζικά, αλλάζοντας εντελώς συνδυασμό και επιλέγοντας εκ νέου δύο χρώματα.


2. Ποια θα είναι τα χρώματα αυτά. 
Ευτυχώς η συγκεκριμένη “τεχνοτροπία” έχει πολύ μικρό ποσοστό αποτυχίας. 
Αν παρόλα αυτά διστάζεις, χρησιμοποίησε το ίδιο χρώμα με τουλάχιστον δύο τόνους διαφορά στην ένταση. 
Το εντυπωσιακό αποτέλεσμα της ιδέας αυτής βέβαια, επιτυγχάνεται με διαφορετικά χρώματα, γειτονικά ναι μεν, αλλά διαφορετικά. Βασικό κριτήριο στην επιλογή, είναι και ο χώρος που προορίζεται η αλλαγή. Στο παιδικό δωμάτιο ή το χολ για παράδειγμα η ένταση των χρωμάτων θα είναι σαφώς μεγαλύτερη από αυτή του σαλονιού ή της κρεβατοκάμαρας.


3. Πως θα κάνεις το διαχωρισμό. Όσον αφορά στον οριζόντιο διαχωρισμό, μπορείς να  διαιρέσεις την επιφάνεια του τοίχου σε 3 ίσα μέρη, κάνοντας την αλλαγή χρώματος στο 1ο ή στο 3ο μισό. Μπορείς να τον χωρίσεις όμως και ακριβώς στη μέση ή όπου εσύ θεωρείς ότι καλύτερα θα αναδείξει το χώρο σου. Στον κάθετο διαχωρισμό προτίμησε την πρώτη λύση.Tip: Η λευκή γραμμή-λωρίδα ανάμεσα στα χρώματα είναι σχεδόν must. Κάνει το αποτέλεσμα πολύ πιο φίνο και δένει τα χρώματα καλύτερα μεταξύ τους.
Χαρτοταινίες ανά χείρας λοιπόν… και καλή επιτυχία!!Πηγή: homeedition.gr