Τι λέει το μπάνιο μας για τον χαρακτήρα μας!

To WC ή το μπάνιο είναι ένας χώρος του σπιτιού που για πολλούς δεν έχει και πολλή σημασία. Κι όμως όταν κάποιος επισκέπτεται το χώρο μας από τα πρώτα πράγματα που θα του επιστήσουν την προσοχή είναι το μπάνιο μας, πρώτα για την υγιεινή του και ύστερα για την ατμόσφαιρα.
Kακά τα ψέμματα, όταν δεν μας αρέσει το μπάνιο κάποιου, είναι ένας λόγος να αποφεύγουμε να μένουμε πολλή ώρα σπίτι του.




Η διακόσμηση του μπάνιου είναι μια ξεχωριστή υπόθεση για τον καθένα από εμάς. Διαφέρει ανάλογα με το γούστο, την ψυχολογία και τον χαρακτήρα. Το μπάνιο είναι ένα μέρος χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς από το στρες της καθημερινότητας. Το πώς θα επιλέξουμε να διακοσμήσουμε το μπάνιο μας εξαρτάται καθαρά από το πώς θέλουμε να αισθανόμαστε όταν είμαστε σε αυτό. Ένα απλό, μονότονο μπάνιο, με άσπρους τοίχους και ξεπερασμένα αξεσουάρ μπορεί να καταλήξει βαρετό και ψυχοπλακωτικό.





Μία αλλαγή στα χρώματα και στον τρόπο διακόσμησης από την άλλη, θα του δώσει μια νέα πνοή μετατρέποντάς το σε έναν χώρο ψυχικής ανάτασης και ευεξίας. 
Φανταστείτε να απολαμβάνετε το χαλαρωτικό σας douche ή αφρόλουτρο, σε ένα ατμοσφαιρικό μπάνιο με ωραίες επιφάνειες κι αρώματα; 
Να βάφεστε σε έναν υπέροχο καθρέφτη 
ακουμπώντας σε ένα design-άτο έπιπλο;
Δεν χρειάζεται να είστε επαγγελματίας, ούτε να ξοδέψετε μια περιουσία για να διακοσμήσετε σωστά το μπάνιο σας. Αρκεί να κάνετε ένα σωστό πλάνο στο μυαλό σας και να φανταστείτε πως θα ήταν για εσάς το ιδανικό μπάνιο. Υπάρχουν δεκάδες προτάσεις της αγοράς σε είδη υγιεινής, μπαταρίες και αξεσουάρ που σας προσφέρουν τη δυνατότητα να δημιουργήσετε ένα απόλυτο λειτουργικό και στιλάτο μπάνιο, ανάλογα με το πορτοφόλι σας.

Αρχικά, διαλέξτε ένα ενιαίο μοτίβο για όλο το μπάνιο. Η χύμα διακόσμηση και τα αταίριαστα μεταξύ τους διακοσμητικά τοίχου δεν προσφέρουν τίποτα και μπερδεύουν το μάτι. Μια σωστή επιλογή μπορεί να είναι μοντέρνα, κομψή και συνάμα εντυπωσιακή. Βάλτε την φαντασία σας να τρέξει και επιλέξτε το διακοσμητικό ντεκόρ της αρεσκείας σας που θα ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα. Βρείτε κάτι που να σας εκφράζει και παράλληλα να σας ηρεμεί. Μην ξεχνάτε ότι πρόκειται για το δικό σας μπάνιο, όπου θα περνάτε αρκετές ώρες της ημέρας.

 Φροντίστε επομένως να μην το «φορτώσετε» με περιττά αντικείμενα
Πρέπει να μπορείτε να το καθαρίζετε έυκολα, ενώ οι υδρατμοί θα σας δυσκολέψουν, ιδίως αν είναι μικρό.
Η επιλογή του χρώματος είναι εξίσου σημαντική. Μπορεί να αλλάξει ολόκληρη την εμφάνιση ενός χώρου προς το καλύτερο (ή το χειρότερο) και επίσης είναι μια από τις λιγότερο δαπανηρές μεθόδους διακόσμησης. Μία σωστή επιλογή χρώματος θα κάνει το μπάνιο σας να φαίνεται πιο «καθαρό» και κομψό. Επιλέξτε φωτεινά χρώματα για να «ανοίξετε» τον χώρο και –γιατί όχι- δοκιμάστε το χέρι σας σε διαφορετικές τεχνικές βαψίματος. Φωτεινά και τολμηρά χρώματα, μπορούν να μετατρέψουν ένα μονότονο μπάνιο σε εντυπωσιακό και πρωτότυπο χώρο. Μία όχι τόσο οικονομική αλλά υπέροχη λύση είναι η αλλαγή στα πλακάκια
Αν μάλιστα το υπόλοιπο decor του σπιτιού σας το υποστηρίζει, θα μπορούσατε να επιλέξετε για το μπάνιο σας πλακάκια από διάφορα υλικά και στυλ που να θυμίζουν retro ψηφιδωτό. Προσοχή θέλει επίσης και η επιλογή του χρώματος για τις πετσέτες. Φροντίστε να αγοράσετε τις πετσέτες που να ταιριάζουν με το μπάνιο σας.
Όσοι τώρα επιθυμείτε μια ριζική αλλαγή στον χαρακτήρα του μπάνιου σας, τότε πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά να αλλάξετε και ορισμένα από τα αξεσουάρ αλλά και τα είδη υγιεινής του. 

Η αλλαγή του καθρέφτη π.χ. θα αλλάξει άρδην το διακοσμητικό ύφος και θα κάνει τον χώρο να μοιάζει μεγαλύτερος και φωτεινότερος. Το καλύτερο τρικ για να κάνετε ένα χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος είναι να καλύψετε το μεγαλύτερο μέρος ενός τοίχου με καθρέπτη. Αν τώρα θέλετε να ανεβείτε επίπεδο τότε μπορείτε να βρείτε αρκετούς καθρέφτες πολυτελείας εδώ. Τέλος, δώστε μεγάλη προσοχή στην τοποθέτηση για να μην έχετε… 7 χρόνια γρουσουζιά!
Τέλος, δοκιμάστε να παίξετε με τον φωτισμό του μπάνιου σας χωρίς να του… αλλάξετε τα φώτα! Το φως έχει την ικανότητα να «δραματοποεί» τους χώρους, έτσι ο φωτισμός μπορεί να είναι εξίσου Αλλάζοντας τον φωτισμό του μπάνιου, «πειράζετε» εικονικά και τις διαστάσεις του. Αν το μπάνιο σας είναι σχετικά ψηλοτάβανο, κατευθύνετε το φως στα χαμηλά. Αν ο στόχος σας είναι να το κάνετε να μοιάζει πιο μεγάλο, φωτίστε δύο αντικριστούς τοίχους.


Πηγή: womangr.com